Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Laumas'' Cross country posmā visātrākais Dāvis Ivanovs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Laumas'' Cross country posmā visātrākais Dāvis Ivanovs
Foto: Artis Laiviņš, LVN Photo.com

16. oktobrī, Liepājā, motoparkā “Lauma” notika Latvijas kausa ceturtais posms cross country. Saulainā rudens diena bija piemērota cross country sacensībām, trases segums bija perfekts un sportisti par aizvadīto posmu ir priecīgi.

Sportistiem “Laumas” trase patīk, jo sevišķi tās seguma dēļ – smiltis, izdzītās “špūres” pēc pirmajiem apļiem un ar katru nākamo apli trase paliek arvien sarežģītāka. Līdz ar to, trasē vērojamas aizraujošas cīņas līdz pat finiša karogam. Šajā posmā uz starta stājās 67 solo klašu dalībnieki un 13 kvadru braucēji.

Absolūti ātrākais solo klasēs bija Dāvis Ivanovs (“Kalsnava MB”), aiz sevis atstājot Gati Būmani (“Motosports RT”) un Miku Rasmani (“CEC I.S. Racing”).

Sarunā ar Hobiju klases uzvarētāju Gundaru Cibuļski (“GF Racing Team”), kurš pamatā startē motokrosā, atzina, ka šoreiz izvēlējās startēt cross country posmā, jo ļoti patīk “Laumas” trase. “Pasākums bija ļoti labs. Šoreiz nebija tik daudz dalībnieku kā pagājušajā gadā, bet viss bija ļoti labi noorganizēts. Arī konkurenti bija tie paši. Man ļoti patīk “Laumas” trase, tāpēc katru gadu piedalos šajā cross county posmā. Sākumā tempu paturēju lielāku, pēc tam trases malā man rādija, ka atstarpe ir pietiekami liela, tāpēc lieki vairs nevajadzēja iespringt,” stāsta sportists, kuram ļoti patīk braukt tieši pa šādu trases segumu. “Trasē bija iekļauta stiga, tas bija vairāk tāds endūriskāks posms. Viss kopumā bija labi. Laikapstākļi bija ideāli – spīdēja saule un laiks bija super. Segums bija labs, pietiekami mitrs, viss bija labi,” tā Gundas Cibuļskis.

Hobiju klases trešās vietas ieguvējs Jānis Jansons (“Motosports RT”): “Viss bija lieliski. Trase bija “forša”. Konkurenti stipri. Bija labi. Patika. Trasē bija jābrauc pusotra stunda. Starts neizdevās, piedzīvoju pāris kritienus, bet kopumā viss bija kārtībā. Pēdējos metros pirms finiša pazaudēju otro vietu. Tas viss piederējās pie cīņas. Bija ļoti labi.”

Sacensību organizators Ainis Kļavenieks: “Viss izdevās ļoti labi. Prieks par visiem dalībniekiem, kuri atbrauca un startēja. Sportisti bija apmierināti ar trasi un ar sacensībām kopumā. Laikapstākļi sestdien bija skaisti. Trases kopējais garums bija 6,5 kilometri, tajā bijām izkļāvuši jaunus elementus, lai braucējiem būtu vēl interesantāka braukšana. Sacensības aizvadījām bez nopietnām un lielām traumām. Viss kopumā sanāca, kā bijām plānojuši. Cīņas trasē bija vērojamas katrā klasē līdz pat finišam. Bija aizraujoši skatīties.”

Liels paldies pasākuma atbalstītājiem: Liepājas pilsētai, “Stihl”,“Stokker”,“Torley”, SIA “Revor” dārza tehnikas veikals.

Latvijas kausa cross country klašu uzvarētāju TOP3
E1 klasē:
1. Miks Rasmanis (“CEC I.S. Racing”)
2. Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports RT”)
3. Matīss Jansons (privāti)

E2/E3 klasē:
1. Dāvis Ivanovs (“Kalsnava MB”)
2. Gatis Būmanis (“Motosports RT”)
3. Gints Bērziņš (“Jāņa Vintera Moto Team Rīga”)

Enduro klasē:
1. Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)
2. Renijs Āboliņš (MK “MOTO A-Z”)

Hobiju klasē:
1. Gundars Cibuļskis (“GF Racing Team”)
2. Mareks Zolmanis (“Saldus motoklubs”)
3. Jānis Jansons (“Motosports RT”)

Absolūtais iesācējs klasē:
1. Artūrs Ozols (privāti)
2. Sandis Siliņš (privāti)
3. Jānis Kravalis (privāti)

Iesācēji (C) 2T klasē:
1. Imants Kalniņš (“RaceOn”)
2. Andrejs Morozovs (“Jāņa Vintera Moto Team Rīga”)

Iesācēji (C) 4T klasē:
1. Jānis Arbidāns (“Motosports RT”)
2. Aigars Kuzmins (“Motosports RT”)
3. Jānis Štauers (privāti)

Open 1h klasē:
1. Artūrs Treija (“Moto Mafia”)
2. Edgars Ivuškāns (“RaceOn”)
3. Arvis Grāmatnieks (“A-Z Kazdanga”)

Seniors 40+ klasē:
1. Jānis Rasmanis (“CEC I.S. Racing”)
2. Sandris Kļaviņš (“Motosports RT”)

Veterāni 50+ klasē:
1. Ivars Miķelsons (MK “Stende”)
2. Igors Miezis (“Motosports RT”)
3. Normunds Simsons (privāti)

ATV klasē:
1. Rolands Puravs (privāti)
2. Raimonds Zalkovskis (privāti)
3. Valts Valainis (“Elkšņi Sporta klubs”)

Kvadri open klasē:
1. Arnis Pūle (“Motokruīzs”)
2. Eldars Trapučka (privāti)
3. Aivis Graudiņš (MK “MOTO A-Z”)

Klubu komandu vērtējumā pirmajā vietā ar iegūtu 51 punktu “Motosports RT” I komanda – Markuss Daniels Jauntirāns, Gatis Būmanis, Sandris Kļaviņš un Jānis Jansons.Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa un ieguva 46 punktus “CEC I.S. RACING” – Jānis Rasmanis, Miks Rasmanis, Kaspars Bondars un Andrejs Stolers.Trešajā vietā ar 45,75 punktiem “Saldus motoklubs” – Jurģis Žukas, Jānis Freimanis un Mareks Zolmanis.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv