Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pilsblīdenē veiksmīgi noslēgta 2021.gada amatieru motokrosa sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pilsblīdenē veiksmīgi noslēgta 2021.gada amatieru motokrosa sezona
Foto: Latvijas motosporta federācija.

16. oktobrī Pilsblīdenē aizvadīts Latvijas Amatieru čempionāta finālposms. Cīņas trasē bija interesantas un sīvas visās klasēs.

Sacensību organizatori bija kārtīgi pastrādājuši, jo trase bija sagatavota perfekta. Sportistiem atlika tikai braukt un izbaudīt to. Neskatoties uz vēlo rudens posmu, laikapstākļi bija perfekti, spīdēja saule un 2021. gada motokrosa sezonas beidzamās sacensības bija izdevušās.

MX18+ klases uzvarētājs Jānis Riters (“GF Racing Team”) pastāstīja, ka “bija interesanti tas, ka kvalifikācijas brauciens notika rīta agrumā, kad vēl bija tumsa un neliela krēsla.” Sportista mērķis bija uzvarēt jau kvalifikācijas braucienu. Viņam tas gandrīz izdevās, jo pēdējā aplī sanāca uzstādīt ātrāko apļa laiku, bet Jāņa sīvākais konkurents Dāvids Rjabovs (“Rodeo MX”) pēdējā aplī par vienu simtdaļu uzstādīja labāku laiku. “Kvalifikācijā ierindojos otrajā vietā. Trase patika, viss bija labi. Pirmajā braucienā startā aizbraucu kā otrais aiz Dāvida. Tad arī mūsu cīņa turpinājās. Izdevās divas reizes viņu apdzīt. Tomēr pirmajā braucienā viņš finišēja pirmais. Svarīgi bija uzvarēt otrajā braucienā, lai uzvarētu posmu, tas arī veiksmīgi man izdevās,” stāsta sportists. Kopumā Jānis atzīst, ka sacensības Pilsblīdenē bija ļoti labi noorganizētas. “Sacensību rīkotāji malači, trase bija lieliski sagatavota. Manā skatījumā šis bija vislabākais posms šajā sezonā. Viss bija līmenī, trase perfekta, viss saprotams, viss bija ideāli,” tā Jānis Riters.

MX45+ klasē pirmo vietu izcīnīja pieredzes bagātais motokrosa meistars Leons Kozlovskis (MX “Ādaži”): “Liels paldies organizatoram. Tik lielu darbu, kā viņš ar komandu bija paveicis, Latvijā vēl nebiju redzējis. Pa nedēļu bija diezgan salijis, kvalifikācijas braucienā vietām bija dubļi. Braukšanu apgrūtināja agrā rīta rudens saule, kas tieši ausa un traucēja, lai saskatītu špūres un akmeņus. Redzamība bija 50:50, bet tas saprotams. Liels prieks, ka pēc katra brauciena trase tika pielīdzināta. Viss bija kārtībā.” Leona Kozlovska 2021. gada sezonas uzdevums bija uzvarēt visos braucienos. Tas arī šajā sezonā viņam lieliski ir izdevies. “Tas, protams, nav atkarīgs tikai no konkurences. Svarīgi saprast, ka ir jānoturās trasē atbilstošo laiku, nedrīkst kļūdīties, trasē ir akmeņi, špūres, citi braucēji un tas varbūt reizēm pat ir bīstamāk nekā konkurenti. Esmu priecīgs, ka esmu visu sezonu noturējis savu formu un arī šobrīd jūtos ļoti labi. Atliek gatavoties jaunajai sezonai un turpināt tādā pašā garā. Kopumā šī sezona bija “forša”. Paldies manai komandai “MX Ādaži”,” tā Leons Kozlovskis.

Sacensību organizators Ēriks Bērziņš: “Gāja ļoti labi. Vienīgi biju gaidījis kuplāku dalībnieku skaitu. Bet tā viss labi un pozitīvi. Paldies visiem tiem, kuri atbrauca un piedalījās. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Gatavojāmies, lai trasē nebūtu bīstamu vietu, līdzinājām un centāmies to uzturēt maksimāli labā stāvoklī. Mediķiem šoreiz nebija ko darīt. Sezona aizvadīta labi un gatavojamies nākamajai sezonai! Viss ir “forši”!”

Klubu komandu vērtējumā 2021. gada sezonā Latvijas Amatieru čempionātā pirmo vietu izcīna motoklubs “Rambas R”, otrajā vietā motoklubs “MX Ādaži” un trešajā vietā “Saldus motoklubs”.

Latvijas Amatieru čempionāta piektā posma TOP 3
MX18+ klasē:
1. Jānis Riters (“GF Racing Team”)
2. Dāvids Rjabovs (“Rodeo MX”)
3. Ģirts Šampiņš (“Saldus motoklubs”)

MX30+ klasē:
1. Valdis Seratinskis (“MX MODULS”)
2. Oskars Bērziņš (privāti)
3. Mārtiņš Mauriņš (“F.F.F.”)

MX40+ klasē:
1. Aleksandrs Smirnovs (“Rambas R”)
2. Andris Jonaitis (“GF Racing Team”)
3. Ingus Bērziņš (MX “Ādaži”)

MX45+ klasē:
1. Leons Kozlovskis (MX “Ādaži”)
2. Intars Janbergs (“Saldus motoklubs”)
3. Raivis Krastiņš (“Rambas R”)

MX50+ klasē:
1. Jurijs Kovgers (privāti)
2. Jānis Bidzāns (AMK “Bieriņi”)
3. Aivis Dadeiks (“VV Moto Racing Team”)

MX55+ klasē:
1. Egidius Maciunas (Lietuva)
2. Normunds Šķepasts (MK “ASB”)
3. Aleksandrs Markovs (“MK Stende”)

MX Iesācēji klasē:
1. Kārlis Catlaks (“F.F.F.”)
2. Matīss Leimanis (“Motoklubs Ape”)
3. Valters Gotlaufs (“Kalsnava MB”)

MX Open klasē:
1. Uldis Freibergs (“F.F.F.”)
2. Andis Valts (“Moto Mafia”)
3. Gatis Būmanis (“MX MODULS”)

Q Amatieri klasē:
1. Kārlis Neija (“Gulbenes moto”)
2. Jānis Tiļugs (privāti)
3. Jānis Saveļjevs (“Eriņi”)

Q Veterāni klasē:
1. Andris Ciršs (“MX Ādaži”)
2. Guntars Pulle (privāti)
3. Jānis Kļaviņš (“Gulbenes moto”)

Q Open klasē:
1. Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”)
2. Atis Breds (“Gulbenes Moto”)
3. Viktors Vaskis (“Rodeo MX”)

Q Iesācēji klasē:
1. Ilja Dektjarjovs (“Camk Latgale”)
2. Raivis Zīrups (“Saldus motoklubs”)
3. Juris Gulbis (privāti)

BV Amatieri klasē:
1. Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks (“Elkšņi”)
BV Veterāni klasē:
1. Reinis Tilaks un Jānis Tilaks
BV Gaiss klasē:
1. Alģimantas Urbonas un Airidas Vaiciunas (Lietuva)
2. Darius Sabockis un Evaldas Valma (Lietuva)

Izmantotie resursi:
lamsf.lv