Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Gandrīz gadu nespēlējušais "Jokerit" aizsargs Landins izlaidīs visu sezonu

Agris Suveizda

Gandrīz gadu nespēlējušais "Jokerit" aizsargs Landins izlaidīs visu sezonu
Maiks Landins
Foto: jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku "Jokerit" savā mājaslapā informējis par nepilnus 34 gadus vecā amerikāņu aizsarga Maika Landina lēmumu veselības problēmu dēļ izlaist visu šo sezonu. Tādējādi viņš savu pēdējo spēli "Jokerit" jau ir aizvadījis.

Maiks Landins Somijas galvaspilsētas klubam pievienojās pagājušajā sezonā, parakstot līgumu uz diviem gadiem, taču paguva aizvadīt vien 23 spēles un kopš 2017. gada 15. novembra mača pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" joprojām nav atgriezies uz ledus. Un negrasās to darīt arī šajā sezonā. "Veselības problēmu dēļ pieņēmu lēmumu šosezon nespēlēt," citēts Landins.

"Bija ļoti grūti pieņemt tādu lēmumu. "Jokerit" ir neticama komanda, kurā valda tiešām īpaša atmosfēra. Tā gadās reti. "Jokerit" organizācijā visi pret mani izturējās brīnišķīgi, un ["Jokerit" ģenerālmenedžeris] Jari Kurri mani ļoti daudz atbalstīja un pret manu situāciju izturējās ar lielu sapratni. Visa vadība, treneri, apkalpojošais personāls un spēlētāji bija neticami un man deva lielu atbalstu un cieņu. Esmu par to visu ļoti pateicīgs un vēlu klubam veiksmi," Landins turpināja.

Nacionālajā hokeja līgā Landins pārstāvējis Tampabejas "Lightning", Minesotas "Wild" un Otavas "Senators", kopumā aizvadot 270 spēles un sakrājot 38 (4+34) punktus. Pēc tam amerikānis trīs sezonas pavadīja Astanas "Barys", bet 2017./18. g. sezonā spēlēja Šveices "Biel". Atgriezies Kontinentālajā hokeja līgā, Landins "Jokerit" kreklā 23 spēlēs vidēji laukumā bija nepilnas 17 minūtes, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderību +1, taču palika bez punktiem.

Helsinku "Jokerit" ar 13 punktiem septiņās spēlēs ir pašreizējā Rietumu konferences līdere. Starpsezonā komandai pievienojās arī Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pagaidām aizvadījis trīs spēles, atvairījis 93,0% metienu un ielaidis vidēji 1,96 ripas.

Izmantotie resursi:
Lundin ei pelaa tällä kaudella | Jokerit.com