Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kataras nafta pret "Red Bull" enerģiju: PSG un "Leipzig" cīņā par Čempionu līgas finālu

Agris Suveizda

Kataras nafta pret "Red Bull" enerģiju: PSG un "Leipzig" cīņā par Čempionu līgas finālu
Neimārs un Kiljans Mbapē. Foto: AFP/Scanpix

Portugāles galvaspilsētā Lisabonā šovakar tiks aizvadīta UEFA Čempionu līgas pirmā pusfinālspēle, kurā Francijas čempione PSG tiksies ar Vācijas bronzas medaļnieci "Leipzig". Spēles sākums paredzēts plkst. 22:00.

Kamēr Vācijas tradicionālo klubu fanu nemīlētā "Leipzig" pirmoreiz kluba vēsturē spēlē Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, par pusfinālu nemaz nerunājot, PSG panākumi uz Eiropas skatuves bija arī iepriekš – pirms Kataras ēras sākuma. Pirmo un līdz šim vienīgo reizi Čempionu līgas pusfinālā parīzieši spēlēja 1995. gadā, kad ar tādiem futbolistiem kā Džordžs Veā, Rai, Bernārs Lamā un Davids Žinolā ceturtdaļfinālā pārspēja "Barcelona" (1:1, 2:1), bet pusfinālā atzina "Milan" pārākumu (0:1, 0:2). 1996. gadā PSG izcīnīja Kausu ieguvēju kausu, kā finālā spēlēja arī 1997. gadā, bet 1998. gadā PSG bija UEFA klubu ranga līdere.

1995. gadā PSG galvenais treneris bija Francijas spānis Luiss Fernandess, kurš tobrīd bija tikai 35,5 gadus vecs. Pēc 25 gadiem šis Čempionu līgas pusfināla rekords beidzot kritīs, un to labos "Leipzig" galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans, kuram jūlijā apritēja tikai 33 gadi. Viņiem jaunāko pusfinālistu rangā seko tādi treneri kā Didjē Dešāns, Žuzeps Gvardiola un Žuzē Morinju. Turpinot treneru tēmu, Čempionu līgas pusfinālu ir sasnieguši trīs vācu speciālisti – Nāgelsmans, Tomass Tuhels no PSG un Hanzi Fliks no Minhenes "Bayern". Vienīgais izņēmums ir Lionas "Olympique" francūzis Rudī Garsija, kurš tika nosaukts par godu…vācu riteņbraucējam Rudi Altigam.

Abas komandas Čempionu līgas sezonu sāka grupu turnīrā un tajā ieņēma pirmo vietu savā apakšgrupā. PSG izcīnīja četras sausās uzvaras pār pastarītēm "Club Brugge" un Stambulas "Galatasaray", kā arī paņēma četrus no sešiem punktiem pret "Real Madrid" (3:0 mājās, 2:2 viesos). Tikmēr "Leipzig" pret Francijas klubu Lionas "Olympique" ieguva tikai punktu (0:2, 2:2), taču izcīnīja 10 no 12 punktiem pret Lisabonas "Benfica" (2:2, 2:1) un Sanktpēterburgas "Zenit" (2:1, 2:0). Šovakar spēle notiks tieši "Benfica" stadionā, kurā "Leipzig" uzvarēja ar 2:1. Savukārt "play-off" PSG izslēdza Dortmundes "Borussia" (1:2, 2:0) un Bergamo "Atalanta" (2:1), abos pāros atspēlējoties (pret "Atalanta" vēl 90. minūtē bija 0:1), kamēr "Leipzig" tika galā ar "Tottenham" (1:0, 3:0) un Madrides "Atletico" (2:1).

Ja "Leipzig" izšķirošie mači jāaizvada bez sava līdera Tīmo Vernera, kurš šosezon 45 spēlēs guva 34 vārtus, taču jau ir pārgājis uz Londonas "Chelsea", tad PSG pamatsastāvā visdrīzāk gaidāma Kiljana Mbapē atgriešanās. Trešdien pret "Atalanta" viņš aizvadīja pusstundu, ievērojami atdzīvināja uzbrukumu un asistēja uzvaras vārtos, un Tuhels atklāja, ka Mbapē potīte reaģējusi ļoti labi un ka viņam vajadzētu būt gatavam iet sākumsastāvā – šaubas drīzāk esot par pilnas spēles aizvadīšanu, nevis sākumsastāvu. Ja tā notiks, tad šī būs tikai trešā no astoņām Čempionu līgas "play-off" spēlēm, kuras būs sācis gan Neimārs, gan Mbapē, turklāt pirmajā no tām pret "Real Madrid" (1:3) Mbapē spēlēja par spīti savainojumam. Spēles pieteikumā acīmredzot atgriezīsies arī itāliešu pussargs Marko Verrati, tomēr viņa došanās pamatsastāvā gan neesot pārāk ticama. Vārtu drošība tiks uzticēta spānim Serhio Riko, kurš jau pret "Atalanta" nomainīja savainoto kostarikāni Keiloru Navasu.

UEFA Čempionu līgas izšķirošās spēles

StadijaDatumsSpēleLaiks
Pusfināls18.08.Leipzig – PSG22:00
19.08.Lyon – Bayern22:00
Fināls23.08.22:00

Kurš klubs tiks finālā?

  • 144

  • 115


Slēpts komentārs: Maikl30

  -1 [+] [-]

, 2020-08-18 12:45, pirms 4 gadiem
Leipzig paņems, 2-1, 95 minūtē neymars 100% izdevību nopūdelēs. Naftiniekiem pienācis laiks izstāties

  -3 [+] [-]

, 2020-08-18 13:35, pirms 4 gadiem
Leipciga kā komanda 1/4finālā izskatījās labāk organizēta par PSG pret Atalantu....vispār nebūs brīnums, ja Leipciga tiks tālāk - pilnīgi reāli un buki koeficients 4,40 vienkārši izbrīna!...šie neskatījās ceturtdaļfinālus?
Bet man tomēr gribas finālā PSG pret Bayern....

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 13:43, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Leipciga kā komanda 1/4finālā izskatījās labāk organizēta par PSG pret Atalantu....vispār nebūs brīnums, ja Leipciga tiks tālāk - pilnīgi reāli un buki koeficients 4,40 vienkārši izbrīna!...šie neskatījās ceturtdaļfinālus?
Bet man tomēr gribas finālā PSG pret Bayern....
Brinums, ka Tu vel nevadi bukiju kantori vai ari neesi stavus bagats. Koefi pilnigi adekvati, PSG ir favorits pat nemot vera ne tik veiksmigo ceturtdalfinalu. Ipasi ja atpakal ir Mbappe un ari Verrati varetu palidzet vismaz uz mainu nakot.
Bet brinumi, protams, notiek, ipasi jau saja turnira formata - ar vienu speli neitrala laukuma. Tapec ari Leipzig ir iespejas un pat Lyon ritdien ir mazas, bet tomer iespejas tikt talak.
Sodien bus jautra spele, manuprat.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-18 13:52, pirms 4 gadiem
Pae Leipcig !

  -3 [+] [-]

, 2020-08-18 13:54, pirms 4 gadiem
https://m.facebook.com/groups/67897...

PIEVIENOJAMIES LATVIJAS FUTBOLA FANU GRUPĀ 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

     [+] [-]

, 2020-08-18 14:22, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Vel debilaku nildi Supeizda, nevareja ielikt
Normāla nilde😄

     [+] [-]

, 2020-08-18 14:30, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Brinums, ka Tu vel nevadi bukiju kantori vai ari neesi stavus bagats. Koefi pilnigi adekvati, PSG ir favorits pat nemot vera ne tik veiksmigo ceturtdalfinalu. Ipasi ja atpakal ir Mbappe un ari Verrati varetu palidzet vismaz uz mainu nakot.
Bet brinumi, protams, notiek, ipasi jau saja turnira formata - ar vienu speli neitrala laukuma. Tapec ari Leipzig ir iespejas un pat Lyon ritdien ir mazas, bet tomer iespejas tikt talak.
Sodien bus jautra spele, manuprat.
tu strādā buki kantorī?

     [+] [-]

, 2020-08-18 15:04, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: tu strādā buki kantorī?
Pat ne tuvu, bet man parasti skiet, ka parasti bukiju koefi atspogulo patieso speku sameru, jo tur tomer eksperti strada. Cita lieta, ka sports ir pilns ar parsteigumiem un ne vienmer stiprakais uz papira ari uzvar.

     [+] [-]

, 2020-08-18 16:27, pirms 4 gadiem
PSG paarbrauks paari Leipzig
3:1 3;0

     [+] [-]

, 2020-08-18 16:34, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Pat ne tuvu, bet man parasti skiet, ka parasti bukiju koefi atspogulo patieso speku sameru, jo tur tomer eksperti strada. Cita lieta, ka sports ir pilns ar parsteigumiem un ne vienmer stiprakais uz papira ari uzvar.
1.75 uz PSG (jo ipasi redzot ka vini spele pec partraukuma) ir pilnigas mulkibas. Var redzet, ka nestrada nekur tuvuma bukmeikeru kantorim to vareja manit ari Tev to nepasakot

     [+] [-]

, 2020-08-18 18:34, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: 1.75 uz PSG (jo ipasi redzot ka vini spele pec partraukuma) ir pilnigas mulkibas. Var redzet, ka nestrada nekur tuvuma bukmeikeru kantorim to vareja manit ari Tev to nepasakot
Vel viens lielais eksperts uzradies, kurs zin visu labak par parejiem
Tad liec drosi uz savu Leipzigu un izmanto so bukmeikeru "davanu" sava laba.
Es palieku pie sava un uzskatu, ka PSG ir izteikts favorits saja spele un vajadzetu komfortabli tikt finala. To pasu teicu ari, kad zari tika noteikti - ka PSG tiks finala, ja nenotiks parsteigumi. Sogad CL gan tadu netrukst, tapec you never know.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 19:45, pirms 4 gadiem
Nesaprotu nosaukumā klubu īpašnieku uzsvēršanu. Kāda nozīme, kam pieder klubs. Ja "varenie" klubi arī piedarētu arābiem, tad neviens neko neteiktu.

Kā pierādija Lyon pret City, tad nauda nenosaka uzvarētaju. Jā, tā dod priekšrocības, bet tas nenosaka uzvarētāju. Visi tikai runā cik tur tur Peps, iztērējis, cik PSG izterējis. Kāda tam visam nozīme. Visi klubi terē naudu. United, Real, Barca tērē vēl vairāk, bet tur visi neko neraksta. Tikai par "arābu" klubiem.

     [+] [-]

, 2020-08-18 20:10, pirms 4 gadiem
berzins1992 rakstīja: Kungi - lūgums padalīties ar linku, kur varēs redzēt spēli!
Paldies!
livetv.sx

     [+] [-]

, 2020-08-18 20:19, pirms 4 gadiem
D.Rose The best rakstīja: Nesaprotu nosaukumā klubu īpašnieku uzsvēršanu. Kāda nozīme, kam pieder klubs. Ja "varenie" klubi arī piedarētu arābiem, tad neviens neko neteiktu.

Kā pierādija Lyon pret City, tad nauda nenosaka uzvarētaju. Jā, tā dod priekšrocības, bet tas nenosaka uzvarētāju. Visi tikai runā cik tur tur Peps, iztērējis, cik PSG izterējis. Kāda tam visam nozīme. Visi klubi terē naudu. United, Real, Barca tērē vēl vairāk, bet tur visi neko neraksta. Tikai par "arābu" klubiem.
Tapec, ka ir liela atskiriba starp klubiem, kuri ir vesturiski sasniegusi visu saviem spekiem un kam varetu piedevet legendaru klubu statusu un klubiem, kurus pedeja laika ir iegadajusies bagati ipasnieki un neilga laika iecelusi elite maksajot par to bargu naudu. Bet lai siem jaunizceptajiem grandiem turetu lidzi ar vecajai elitei ir javer vala maks un diemzel nereti tas tiek darits neapdomigi un neveiksmigi - lielisks piemers MU - tere daudz pedejos gados, bet rezultati ir drausmigi.

     [+] [-]

, 2020-08-18 21:24, pirms 4 gadiem
Cerams ka Leipzig uzvilks Psg!

     [+] [-]

, 2020-08-18 21:25, pirms 4 gadiem
..domāju, PSG uzvarēs. tas, ka pret atlētiem Laipciga bija laba, nenozīmē, ka viņiem tas izdosies arī pret Parīzi. bet tad jau redzēs, kurš būs labāks šajās 90+ minūtēs. par labu futbolu!