Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sinsinati finālā Federera un Džokoviča duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sinsinati finālā Federera un Džokoviča duelis
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Sinsinati "Masters 1000" turnīra finālā svētdienas pievakarē tiksies abi pasaules labākie tenisisti – Rodžers Federers un Novaks Džokovičs. Abi sestdien uzvarēja divos setos, pieveicot attiecīgi Stanislasu Vavrinku un Huanu Martinu Del Potro. Federeram iekļūšana finālā ļāvusi nosargāt ranga pirmo vietu neatkarīgi no svētdienas mača iznākuma.

Džokovičam pret Del Potro bija jākārto īpaši rēķini – argentīnietis bijušo ranga līderi pavisam nesen apspēlēja Londonas olimpiādes bronzas medaļu spēlē. Šoreiz Del Potro variantu nebija, un tika piedzīvota sagrāve ar 3:6, 2:6.

Pirmajā setā pie rezultāta 2:5 Del Potro bija medpauze kreisās plaukstas locītavai, kas viņam nelika mieru jau šī turnīra laikā. Labāk nospēlēt neļāva arī pretsāpju līdzekļi. Del Potro pēc mača atzina, ka nav izstājies tāpēc, ka spēlēja pret draugu. Pirms "US Open" Del Potro gaidāma savainotās rokas apskate.

Smagāk gāja Federeram, kurš tikai ar 7:6(4), 6:3 pieveica savu tautieti Stanislasu Vavrinku. Federeram pirmajā setā netrūka breika iespēju, taču tās izmantot neizdevās. Pirms taibreika Rodžers izniekoja piecas setbumbas, bet taibreikā Vavrinka pāris izspēlēs rupji kļūdījās, un tas arī bija viss.

Otrā seta sākumā Vavrinkam bija reta breika iespēja. Federers labi aizsargājās un uzvarēja garu izspēli. Seta septītajā geimā Vavrinka pirmo reizi mačā zaudēja savu servi, un ar to arī viņa pretestība bija galā. Maču Stans pabeidza ar dubultkļūdu.

Iekļūšana finālā Federeram nodrošinājusi palikšanu ranga pirmajā vietā arī līdz "US Open". Džokovičs var kļūt par pirmo tenisistu kopš 2003. gada, kam izdevies uzvarēt gan Kanādas, gan Sinsinati "māsteros" pēc kārtas viena gada laikā. Pēdējais to pirms deviņiem gadiem paveica Endijs Rodiks. Fināls rītvakar plkst. 19:30 pēc Latvijas laika.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-18 23:49, pirms 12 gadiem
Par Feģu

  -3 [+] [-]

, 2012-08-19 00:22, pirms 12 gadiem
Rīt Gulbis -Janovičs Dublis 2.

     [+] [-]

, 2012-08-19 02:28, pirms 12 gadiem
Kaut nu Huans Martins to locītavu nebūtu sabeidzis tiktāl, ka rastos problēmas ar spēlēšanu US Open.Es gan par sagrāvi gluži nesauktu šo 1/2 fin. - pēc rezultāta tā izskatās, taču spēles gaitā - daudz garu interesantu izspēļu, gari geimi, kuros rez. ilgi svārstījās starp 40:40 un Ad vienam vai otram.Ari Del Potro bija daudz breikbumbu, kuras viņš neizmantoja.Jā, protams, Nole spēlēja kopumā labāk un vinneja pelnīti.Lai viņam veiksme rīt finālā.Veiksme būs nepieciešama, lai vinnētu patreiz , manuprāt , lieliski spēlējošo Rodžeru.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 21:01, pirms 12 gadiem
Un uzvar Federers