Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Crvena Zvezda" izsaka īpašu atvainošanos ČL mačā smagi traumētajam lietuvietim

Rolands Eliņš

"Crvena Zvezda" izsaka īpašu atvainošanos ČL mačā smagi traumētajam lietuvietim
Foto: Sauļus Čirboss/15min.lt

Lietuvas čempionei futbolā „Sūduvai” otrdien neizdevās pārvarēt Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, ar 1:2 zaudējot „Crvena Zvezda”. Rūgtumu par zaudējumu vēl vairāk palielināja Vaida Slavicka ļoti smagā trauma, pēc kuras viņš tika nogādāts slimnīcā ar vairākiem kājas kaulu lūzumiem. „Crvena Zvezda”, kuras spēlētājam draud papildus sankcijas par šo gadījumu, centusies kaut daļēji atlīdzināt un paust savu nožēlu, palīdzot medicīniskajā ziņā un pasniedzot Slavickam īpašu piemiņas kreklu, bet pārkāpuma veicējs Marko Gobeļičs atvainojās Slavickam ar asarām acīs.

„Sūduva” pēc 0:0 savā laukumā viesos Belgradā zaudēja „Crvena Zvezda” ar 1:2. Mača 60. minūtē, kad serbi jau bija vadībā ar 2:0, Marko Gobeļičs metās asā izklupienā par bumbu, acīmredzami nenovērtējot savu ātrumu. Viņš no priekšas trāpīja tieši kājās lietuviešu spēlētājam Vaidam Slavickam un, kā vēlāk slimnīcā tika konstatēts, savā lēcienā salauza Slavickam abus stilba kaulus. Protams, Gobeļičs saņēma neapšaubāmu sarkano kartīti, savukārt Slavicks tika nogādāts slimnīcā.

Kamēr Lietuvas mediji un sporta līdzjutēji ļoti asi nosodīja Gobeļiča, 26 gadus vecā serbu aizsarga, rīcību, „Sūduvas” kluba vadība publiski izteica pateicību serbu kluba funkcionāriem, kuri uzreiz nākuši talkā. „Serbu kluba valdes cilvēki ieteica mums gan slimnīcu, gan ārstus, viņi uzstāja, lai ļaujam palīdzēt,” Lietuvas medijiem teica „Sūduvas” direktors Karolis Skinkis, kurš arī pastāstīja, ka serbu klubs nākamajās dienās palīdzējis ar komunikāciju ar vietējiem mediķiem. „Serbu komandas pārstāvji, cik nu es varu teikt no saviem novērojumiem, bija ļoti sirsnīgi un ļoti mums palīdzēja grūtā brīdī.”

Slavickam tika veikta operācija, un „Sūduva” ziņo, ka viņa atlabšanas minimālais termiņš ir seši mēneši, turklāt šobrīd viņš joprojām nevar pats pārvietoties, attiecīgi vēl vairākas dienas uzturēsies Belgradā. Par 33 gadus vecā spēlētāja atgriešanos laukumā pagaidām gan ļoti pāragri runāt.

Pārkāpuma autors Gobeļičs savukārt uzreiz pēc spēles pieteicās „Sūduvas” kluba ģērbtuvēs un Lietuvas komandai atvainojās par savu nodarījumu. Šodien viņš personīgi ieradās arī slimnīcā pie Slavicka un asarām acīs vēlreiz atvainojās. Kopā ar „Crvena Zvezda” kluba vadību viņš pasniedza Slavickam komandas kreklu, ko, izrādot atbalstu, bija parakstījuši visi serbu komandas spēlētāji. Gobeličs serbu medijiem īsi norādīja, ka ļoti nožēlo notikumu un ka tas atstājis uz viņu lielu iespaidu.

Lietuvas Futbola federācija ir iesniegusi UEFA prasību izskatīt šo gadījumu atsevišķi, prasot noteikt samērīgas sankcijas pārkāpuma autoram, kamēr „Sūduvas” komanda līdzīgu prasību neplāno iesniegt. „Mēs to vēl neesam apsprieduši, taču īsti neredzu jēgu mums pašiem censties panākt, lai Gobeļičam tiek kaut kāds papildu sods. Tas viss notika ļoti ātri. Šobrīd domājam par Vaida veselību, nevis sodiem vai finansēm.”

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/sportas/naujie...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-18 17:28, pirms 5 gadiem
Par sādiem gājieniem jābūt kriminālatbildībai

  +3 [+] [-]

, 2019-07-18 17:31, pirms 5 gadiem
Es uzskatu, ka sportā par tik brutāliem pārkāpumiem, kad pretinieks tiek savainots uz vairākiem mēnešiem, būtu jāliek vismaz tik ilga diskvalifikācija, cik traumētais pats nevar iziet laukumā.

     [+] [-]

, 2019-07-18 18:13, pirms 5 gadiem
Piekrītu tommy90 viedoklim. Šāds sods liktu aizdomāties, vai gribēs dīgstāvi tik ilgi, cik trauma tiks ārstēta. Tas, protams, nozīmē arī bezalgas atvaļinājumu.

     [+] [-]

, 2019-07-25 00:33, pirms 5 gadiem
tommy90 rakstīja: Es uzskatu, ka sportā par tik brutāliem pārkāpumiem, kad pretinieks tiek savainots uz vairākiem mēnešiem, būtu jāliek vismaz tik ilga diskvalifikācija, cik traumētais pats nevar iziet laukumā.
Ļoti labs priekšlikums.
Taleona princips bez maz.
Adetokunpo arī varētu gadu pagrauzt nagus, kamēr KP6 uz peku tiek.