Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" veterānu un līderu trio Krosbijs, Malkins un Letangs vēlas palikt Pitsburgā

Agris Suveizda

"Penguins" veterānu un līderu trio Krosbijs, Malkins un Letangs vēlas palikt Pitsburgā
Kriss Letangs, Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins. Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Pitsburgas "Penguins" Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa pirmajā kārtā bija vadībā ar 3-1, tomēr trīsreiz pēc kārtas zaudēja Ņujorkas "Rangers" un izstājās jau pirmajā kārtā. Pitsburgas veterāni un trīs dārgākie spēlētāji Sidnijs Krosbijs, Jevgeņijs Malkins un Kriss Letangs pēcsezonas preses konferencēs pauda vēlmi turpināt gaitas Pitsburgā un to darīt visiem kopā.

"[Pitsburgā gribu palikt] vēl trīs gadus – noteikti! Pēc tam redzēsim, vēl negribas skriet notikumiem pa priekšu, bet trīs gadus noteikti," sacīja Krosbijs, kuram augustā apritēs 35 gadi. Komandas kapteinis trīs sezonas pieminēja tādēļ, ka tieši tik palikušas viņa 12 gadu līgumā par 104,4 miljoniem ASV dolāru, taču pavisam cita situācija ir 35 gadus vecajam kanādiešu aizsargam Letangam un krievu uzbrucējam Malkinam, kuram vasarā apritēs 36 gadi. Šie divi spēlētāji šovasar kļūst par brīvajiem aģentiem – viņi abi gan apliecināja vēlmi parakstīt jaunu līgumu ar "Penguins".

"Saprotu, ka tas ir bizness, bet es mīlu šo pilsētu un fanus," sacīja Malkins, kuram beidzas astoņu sezonu līgums par 76 miljoniem. "Ja komanda gribēs jaunas asinis, jaunus čaļus un man sacīs, ka ir laiks iet katram savu ceļu, tad labi. Saprotu, ka man šis bija sarežģīts gads, bet redzēsim. Ceru, ka šeit palikšu uz visiem laikiem – varētu šeit beigt karjeru. Krosbijs un Letangs man ir kā divi brāļi – viens kanādiešu brālis un viens frankokanādiešu brālis. Mīlu viņus abus, un tas nav tikai hokejs – tā ir dzīve, ilgi kopā pavadītais laiks. Sids ir lielisks čalis, viņš ir mans mīļākais spēlētājs un mans mīļākais cilvēks."

Savukārt rezultatīvais aizsargs Letangs, kuram beidzas astoņu gadu līgums par 58 miljoniem, esot vienojies ar Pitsburgas vadību, ka, ja būs tāda nepieciešamība, ļaus "Penguins" pielīdzināt citu komandu piedāvājumus: "Iepriekš allaž pagarināju līgumu, tādēļ zinu, ko sagaidīt. Palikt šeit vienmēr bijis mans galvenais mērķis." Šis trio kopā izcīnījis trīs Stenlija kausus – 2009., 2016. un 2017. gadā. "Mums ir laimējies tik ilgi spēlēt kopā. Daudz kam esam izgājuši cauri, un cits citam ārkārtīgi uzticamies. Būt kopā tik ilgi ir liels retums, ļoti novērtējam to, taču arī saprotam, ka tas nevar ilgt mūžīgi. Tomēr, cerams, vēl drusku ilgāk – tas ir kas unikāls."

Krosbijs šosezon 69 spēlēs sakrāja 84 (31+53) punktus, bet Stenlija kausa sešās spēlēs tika pie desmit (2+8) punktiem. Letangs 78 mačos izcēlās ar 68 (10+58) punktiem un Stenlija kausā sakrāja četrus (1+3) punktus, bet Malkins smadzeņu satricinājuma dēļ piedalījās tikai 41 spēlē, nopelnot 42 (20+22) punktus. Stenlija kausā viņam seši (3+3) punkti. Kopš 2017. gada Stenlija kausa Pitsburga vairs nav tikusi tālāk par otro kārtu un četras sezonas pēc kārtas nav tikusi tālāk par pirmo kārtu. Nepilnus 28 gadus vecais Teodors Bļugers, kuram divu gadu līgumā par 4,4 miljoniem vēl atlikusi viena sezona, 65 spēlēs atzīmējās ar 28 (9+19) punktiem, 10 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +12, bet Stenlija kausā tika pie rezultatīvas piespēles, divām soda minūtēm un neitrālas lietderības. Bļugeram tā bija rezultatīvākā sezona NHL karjerā.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/sidney-cro...

  -2 [+] [-]

, 2022-05-18 10:21, pirms 2 gadiem
Laikam laba ziņa. Vēl tikai Flerī jāparaksra, bet nezinu, kas pingvīniem trūkst, lai sasniegtu vairāk?

  -1 [+] [-]

, 2022-05-18 13:27, pirms 2 gadiem
Vārtsargu un Krosbijs traumas nočakareja visu

  +1 [+] [-]

, 2022-05-18 15:47, pirms 2 gadiem
Lai sasniegtu virsotni Pens trūkst, stabila vārtsarga, neviens īsti nav vilcis play-off(kopš Mareju, un Flerī palaida) tāpēc nespēj pat pārvarēt pirmo kārtu jau laikam 5 gadu pēc kārtas..

     [+] [-]

, 2022-05-18 19:54, pirms 2 gadiem
Vārtsargu un penšus godam pelnītā pensijā. Spraunāki jau nekļūs.

     [+] [-]

, 2022-05-18 21:59, pirms 2 gadiem
Paveci ir, bet būsim reāli, viņi visi ir arī ļoti labi. nevis bija, bet ir arī konkrēti tagad.