Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs Montekarlo pusfinālā sakauj Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs Montekarlo pusfinālā sakauj Nadalu
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīra finālā rīt tiksies Novaks Džokovičs un Tomāšs Berdihs. Abi sestdien guva uzvaras divos setos. Ranga līderis ar 6:3, 6:3 pieveica Rafaelu Nadalu, bet čehu pirmais numurs ar 6:1, 6:4 apspēlēja Gaelu Monfīsu.

Rafaels Nadals pirmo reizi uz māla seguma nebija favorīts mačā pret Novaku Džokoviču. Neskatoties uz to, spānim cīņas sākums izdevās ļoti labs, jo Rafa jau pašā pirmajā geimā ieguva breiku. Nadals teicami uzbruka ar "forehand", bet breikbumbas izspēlē sagaidīja brīdi, lai varētu iziet pie tīkla, un droši nospēlēja ar "volley".

Novaks apzinājās, ka pret Rafu vienīgā taktika, kas ļautu cerēt uz pozitīvu iznākumu, ir spēlēt agresīvi, nevis viņam vairāk tīkamā atsišanās. Ranga līderim bija nepieciešams laiks, lai pārslēgtos uz sev nepierastu spēles stilu – mača ievadā Džokovičam agresīva tenisa rezultātā bija pārāk daudz kļūdu. Džokovičam trešajā geimā izdevās atspēlēt breikbumbu, novēršot vēl lielākas nepatikšanas jeb 0:3 deficītu.

Nadals vēl vienu breika iespēju nopelnīja septītajā geimā, taču arī šoreiz Nole atspēlējās, to izdarot ar veiksmīgu "dropšotu", kas palīdzēja tikt pie viegla "forehand" sitiena korta tukšajā pusē. Ar grūtībām uzvarējis ilgajā septītajā geimā, Džokovičs nākamajā geimā pats ieguva breiku. Nadals palīdzēja ar trim nepiespiestajām kļūdām, no kurām pēdējā bija vienkāršā situācijā ar "forehand" bumbiņu raidot tīklā. Džokovičs tūlīt izservēja 1. setu – 6:3.

Nadals 2. seta pirmajā geimā servi nosargāja no 15:40, bet pats sestajā geimā sagaidīja pusiespēju 0:30 izskatā. Spānim līdz breikbumbai aizsniegties neizdevās, bet nākamajā geimā pašam nācās zaudēt servi. Turklāt Rafa to izdarīja gana iespaidīgi, 11.5 minūšu ilgajā septītajā geimā servi atdodot no 40:0 pārsvara!

Nadals ar Džokovičam raksturīgu sensacionālu aizsardzību novērsa pirmo breikbumbu, pēc tam ar eisu atspēlēja vēl vienu, taču tad sekoja divas "forehand" kļūdas, un mačs bija galā. Džokovičam pat nebija jāservē par uzvaru, jo viņš pēdējā geimā nokārtoja vēl vienu breiku. Tātad abos setos 6:3 rezultāts.

Džokovičam 20. uzvara pret Nadalu (20-23), māla karali uz šī seguma uzveicot tikai piekto reizi 19 mačos (5-14). Džokovičs Rafu pārspējis piecās no pēdējām sešām spēlēm, vienīgo neveiksmi šajā posmā piedzīvojot vissvarīgākajā mačā – pērn "French Open" finālā.

Visvairāk savstarpējo maču

PārisMačiBilance
Rafaels Nadals – Novaks Džokovičs4323-20
Rodžers Federers – Novaks Džokovičs3820-18
Ivans Lendls – Džons Makinrojs3621-15
Boriss Bekers – Stefans Edbergs3525-10
Ivans Lendls – Džimijs Konorss3522-13
Pīts Samprass – Andrē Agasi3420-14
Džons Makinrojs – Džimijs Konorss3420-14
Rafaels Nadals – Rodžers Federers3323-10

Par pirmo finālistu dažas stundas agrāk kļuva Tomāšs Berdihs, kurš šogad jau trešo reizi divos setos viegli uzveica Gaelu Monfīsu. Čehs Roterdamā bija pārāks ar 6:1, 6:4, bet Maiami uzvarēja ar 6:3, 3:2. Monfīss toreiz 2. setā pēc viena no saviem slavenajiem kritieniem guva savainojumu un nespēja turpināt maču. Šodien Montekarlo atkal bija 6:1, 6:4. Monfīss spēlēja pārāk pasīvi, Berdiham daudz grūtību neradot. Berdiham tagad ir 6-1 bilance pret Monfīsu, kurš vienīgo uzvaru guva 2013. gadā piecos setos ar milzīgu savu fanu atbalstu "French Open".

Berdihs "Masters 1000" finālā spēlēs ceturto reizi. 2005. gadā viņš uzvarēja Parīzē, bet nākamos divus finālus zaudēja – 2010. gadā Maiami un 2012. gadā Madridē. Tikmēr Džokovičam būs 33. "Masters" fināls (22-10). Viņš uzvarējis pēdējos trijos "māsteros", bet Montekarlo titula mačā spēlēs ceturto reizi. Visas trīs iepriekšējās bija pret Nadalu, kuram zaudēts 2009. un 2012. gadā, bet 2013. gadā Džokovičam izdevās gūt virsroku.

Berdihs Džokoviču spējis uzveikt tikai divreiz 20 mačos! Pēdējā uzvara čeham bija 2013. gada maijā uz Romas māla. Jāuzsver gan, ka toreiz Džokovičs izlaida milzīgu pārsvaru un faktiski pats zaudēja, nevis Berdihs uzvarēja. Kopš tā laika Džokovičam piecas uzvaras pēc kārtas, un tikai retais mačs neitrālai auditorijai nav sagādājis vilšanos.

"Monte-Carlo Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (3) Rafael Nadal6:3 6:3
(6) Tomas Berdych – (14) Gael Monfils6:1 6:4

     [+] [-]

, 2015-04-18 19:03, pirms 9 gadiem
Interesanti - Berdihs ir pirmais (un es ceru, vienīgais) spēlētājs, pret kuru Džokovičs neizservēja maču un zaudēja.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-18 19:28, pirms 9 gadiem
Tenisà pazudusi lielà intriga...Džoko galvu pārāks šobrīd pār visiem...tas sportam ir slikti...arī Marejs apprecoties spēlēs sliktàk

  +1 [+] [-]

, 2015-04-18 19:43, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Tenisà pazudusi lielà intriga...Džoko galvu pārāks šobrīd pār visiem...tas sportam ir slikti...arī Marejs apprecoties spēlēs sliktàk
lielā intriga- kad mūsu Ernijs sāks beidzot vinnēt citādi uzvarētājs te skaidrs, mums atliek gaidīt RG

     [+] [-]

, 2015-04-18 21:18, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Tenisà pazudusi lielà intriga...Džoko galvu pārāks šobrīd pār visiem...tas sportam ir slikti...arī Marejs apprecoties spēlēs sliktàk
Nepiekrītu. Pavisam nesen Dubajā taču Fedja vinnēja Džokoviču. Vai RG Nole beidzot kļūs par čempionu, vai Nadals atgūs labu formu un savu teritoriju atkal nosargās?
Un kas būs uz zāles seguma? Atkal Nole vinnēs? Varbūt Federers uz atvadām "izšaus". Un kā ar Mareju? Vai savās mājās viņš būs uzvaras pretendents? Ko tad tās kāzas viņa dzīvē mainīs, ja viņi jau... cik tur gadus, 6 civillaulībā dzīvo? Parasta formalitāte.
Un tiešām bez ironijas - kas tad galu galā notiek un notiks ar Gulbi? Redzēsim viņu vēl kadā pusfinālā vai finālā, vai RG-14 bija viņa Gulbja dziesma?
Redz, cik daudz intrigu līdz Jāņiem vien, a tu saki, ka intrigas nav.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-18 21:59, pirms 9 gadiem
Manuprāt, intrigu tomēr nav. Pagaidām Džokovičs izskatās pārliecinoši pārāks.
Gulbja forhends izskatījās nesaprotams. Nesaprotami arī, kur viņam tas sitiens pazuda šogad.
Kā sita, tā netrāpīja. Brīnumam neticu, daudz no māla punktiem neaizstāvēs. Uz Vimbledonu būs jau ārpus 64. Iekš 128 jau vēl būs.

     [+] [-]

, 2015-04-19 00:38, pirms 9 gadiem
Rafam vakar bija krietni grūtāks mačs...Cerams, ka Nole neiedomājas, ka j au ir šo turnīru vinnējis.Cik esmu redzējusi, Berdihs šeit ir tiešām labs...Bet Džoko ir profesionālis un supertenisists un tādai būtu jābut arī domāšanai,,,

     [+] [-]

, 2015-04-19 01:39, pirms 9 gadiem
Beidzot skatos Novaka spēles bez uztraukuma, jo ir pilnīga pārliecība par viņa uzvaru! Pašreiz viņam ar konkurentiem švaki!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 11:27, pirms 9 gadiem
brīvību! rakstīja: Rafam vakar bija krietni grūtāks mačs...Cerams, ka Nole neiedomājas, ka j au ir šo turnīru vinnējis.Cik esmu redzējusi, Berdihs šeit ir tiešām labs...Bet Džoko ir profesionālis un supertenisists un tādai būtu jābut arī domāšanai,,,
Da nekāds labs viņš tur nav - Rao kājas avainojums, Moņa pēc uzvarēm pār Federeru un Dimitrovu spēlēja vēl pasīvāk nekā Vozņacki. Pateicoties tādām haļavām čehs arī turās TOP-10 jau kuro gadu. Es nezinu, cik slikti ir jāspēlē Nolem, lai čehs kaut vienu setu vinnētu.