Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs: "Piespiedām pretinieku kļūdīties un sodījām par to"

Ļebedevs: "Piespiedām pretinieku kļūdīties un sodījām par to"
HK "Liepāja" galvenais treneris Igors Ļebedevs
Foto: Ģirts Gertsons

Pēc trešās pusfināla spēles starp "Liepāju" un "Mogo", kurā lauvas uzvarēja ar 5:3 un izvirzījās vadībā sērijā ar 2:1, komentāru sniedza mājinieku galvenais treneris Igors Ļebedevs, bet "Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins uz preses konferenci neieradās.

Igors Ļebedevs, hokeja kluba "Liepāja" galvenais treneris: "Pirmkārt, vēlos komandas vārdā apsveikt visus liepājniekus pilsētas dzimšanas dienā. Paldies visiem līdzjutējiem (pēc protokola spēli klātienē vēroja 976 skatītāji, aut.), kas atnāca un atbalstīja mūsu komandu. Pirmais periods pagāja līdzīgā cīņā, abām komandām bija iespējas spēlēt vairākumā, kas mums šajā trešdaļā diemžēl nenostrādāja. Gan otrajā, gan trešajā periodā pretinieks izveidoja daudz bīstamu momentu, bet labi spēlēja mūsu vārtsargs. Patīkami, ka rezultatīvi nospēlējam uzbrukumā un realizējam savus momentus.

Pirmajās divās spēlēs tas neizdevās, tomēr vēlos atzīmēt, ka šajā sērijā lielāku uzmanību mēs pievērsam savu vārtu drošībai. Labi, ka izmantojam "Mogo" kļūdu un guvām otros vārtus uzreiz pēc tām, kad otrajā periodā pretinieks izlīdzināja rezultātu. Trešajā periodā īsa laika posmā aktīvi nospēlējam uzbrukuma zonā, piespiedām pretinieku kļūdīties izejot ārā no zonas un sodījām viņus ar vārtiem. Apzināmies, kāda mēroga komanda pret mums spēle, bet treneru korpuss sagatavoja detalizētu atskaiti par "Mogo" un cenšamies darīt tā, lai spēlētāji to vienmēr izmanto.

Nepatika komandas sniegums spēles beigās, jo mēģinot iemest ripu tukšos vārtos dabūjām noraidījumu, tad vairāki pārmetieni, līdz ar ko pieauga spiediens uz mūsu vārtiem, tomēr esmu pateicīgs puišiem par pašaizliedzīgo spēli mazākumā un par to, ka izturējām "Mogo" ofensīvu."

-Otrā perioda sākumā "Mogo" izdevās labs spiediens, kura laikā neizdevās novirzīt spēli no saviem vārtiem..
"Viens no iemesliem ir tālais soliņš, bet zaudēto vārtu gadījumā tā bija individuālā kļūda. Aizsargs mēģināja uzsākt uzbrukumu caur bortu, kaut gan mēs no aizsargiem prasām spēlēt savādāk. Pašā galotnē zaudējam izšķirošo iemetienu, pēc kura pretinieks izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, tajā momentā mums vienkārši paveicās. Zinājām, kā trešajā trešdaļā "Mogo" mēģinās nogādāt ripu vārtu priekšā un cenšamies novest līdz mūsu hokejistiem, kā jāspēlē tādos momentos."

-Kas atvēra šo spēli, jo pirmais periods neliecināja, ka tā būs tik rezultatīva?
"Lai vai kā, bet abas komandas ir tendētas uz uzbrukumu. Šodien "Liepājai" nebija tik daudz momentu, bet mēs prātam tos realizēt un uzvarējām neskatoties uz metienu pārsvaru "Mogo". Vairākums mums pagaidām nestrādā, tomēr guvām divus vārtus skaitliskajā pārsvarā, kas arī ir svarīgi. Vēlos atzīmēt arī mazākuma specbrigādi, kas nospēlēja savā līmenī."

-Šodien uzbrukumā bija vērojams svaigums un plašums daudz labāks, nekā Rīgā. Kā izdevās to dabūt?
"Tas ir visas sezonas darbs, mēs mērķtiecīgi gatavojamies katrai spēlei, katram periodam."

-Vai mēģinājat kaut kā īpaši izmantot vārtsarga maiņu pretinieku komandā?
"Protams cenšamies to izmantot un mums tas arī izdevās (Konstantīns Šipunovs vārtos stājās trešā perioda sākumā un divu minūšu laikā ielaida divus vārtus, aut.), bet atkārtošos, ka viss sākās ar to, ka piespiedām pretinieku kļūdīties, nogādājam ripu vārtu priekšā, ko mūsu uzbrucēji izmantoja. Kaut kas līdzīgs bija pagājušā gada finālā, kad pretinieks nomainīja vārtsargu. Tā ir trenera atbildība, nostrādās vai nenostrādās, bet es nevaru komentēt cita trenera darbību."

-Elviss Želubovskis regulārā čempionāta spēlēs guvis 26 vārtus, bet sērija pret "Liepāju" - nevienus. Vai komandai ir īpašs plāns, kā viņu nosegt?
"Īpaši negatavojamies nevienam, jo "Mogo" ir sabalansēta komanda ar četrām līdzvērtīgām maiņām, pietiek apskatīties, kuri spēlētāji guva vārtus šodien. Mēs strādājam pie vairākuma un mazākuma slīpēšanas, ka arī pie iemetieniem. Pārējās lietās cenšamies pieturēties pie sava spēles plāna."

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:05, pirms 7 gadiem
Vairākums šodien Liepājai,katastrofa.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:07, pirms 7 gadiem
sorokinam pat nepietika laika uz preseni aizvilkties, jo vajag tač atkal spēles video analizēt un nevajadzīgas shēmas zīmēt

tā vietā lai noskaņotu komandu kārtīgai cīņai 'zobs pret zobu', viņš noteikti zīmē kādu daiļslidošanas pirueti nākamajā spēlē viņa onkām būs jāizpilda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 22:29, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Cik tad tu tos onkas tur saredzi? 30+ ir tikai 3 aizsargiem un 2 uzbrucējiem. Salīdzinājumam - Detroitas spārniem ir 3 aizsargi un 4 uzbrucēji 30+
Tikai vieni ir absolūti profesionāļi, kamēr otriem, t.i., kredītniekiem, tas ir hobijs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-18 22:40, pirms 7 gadiem
Spēle ļoti laba! Un ne tikai tāpēc, ka Liepāja uzvarēja. Abas komandas parādīja labu spēli. Tikai - šodien izskatās Liepājas treneris savu komandu bija vairāk motivējis, noskaņojis. Un Liepājas vārtsargs ļoti daudzas reizes glāba komandu. Tas, ka Sorokins neieradās uz preses konferenci, liecina, ka trenera ētika tomēr klibo. Saprotu, ka rūgtums, bet tas jāpārvar un jābūt profesionālim līdz galam. Rīt būs jauna diena un jauna spēle. Viss sāksies no nulles. Rīt uzvarēs tā komanda,kas spēs spēli uztvert ar vēsu galvu. Par labu un tīru hokeju rītdien!!!

     [+] [-]

, 2017-03-18 22:46, pirms 7 gadiem
super ka liepāja izturēja līdz galam un uzvarēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-03-18 23:10, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Cik tad tu tos onkas tur saredzi? 30+ ir tikai 3 aizsargiem un 2 uzbrucējiem. Salīdzinājumam - Detroitas spārniem ir 3 aizsargi un 4 uzbrucēji 30+
Tad jau Mogo ir tikapt veci cik tavi spārni, jo es saskaitīju 3,5 aizsargus un 3,5 uzbrucējus uz 30+, lai gan šajā spēlē tie bija 3 aizsargi un 4 uzbrucēji, jo Durdins pa centru sīdēja, lai gan protokolā kā aizsargs tika pierakstīts!

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:14, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tu gribi teikt, ka Detroitas onkām vecums piezogas lēnāk?
Es gribu teikt, ka dzīvojot režīmā, kur viss ir pakārtots rezultātam - treniņi, uzturs, atjaunošanās, kā arī vidē, kur ir pieejama vislabākā veselības aprūpe, sportista iespējas ne tikai noturēt līmeni, bet arī progresēt 30+ gados, ir vairāk nekā tad, kad pa dienu strādā, trenējies katru otro dienu utt.

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:18, pirms 7 gadiem
Volxs labais čalis - " Drusku passkatijos spēli, bet pagaidām svarīgāks ir Serbijas u18 kur rīt spraigi notikumi. "
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-18 23:34, pirms 7 gadiem
Mogo netrenejas katru otro dienu! Ta nav Prizma! Un uz laba kaposta tur ir praktiski visi tapat ka Kurbada. Tie nav rupnicu stradnieki ar vederiem kas piektdienas vakaros nak paslidot, jo tiesi tadu ainu tu tur uzzimeji. Skaidrs ka ne Detroits, bet ari Liepaja nav Vankuvers un ar mazaku budzetu un tomer Mogo ir regularas sezonas uzvaretaji, ko ar alus vederiem nepanaksi un kas bija japierada ari plejofos...Ko gan es nesaprotu, tas ir ka liela dala cilveku turpinaja likt pret Liepaju ar koeficientu 4:1 ari otraja un tresaja spele, lai ari jau pirmaja spele vareja redzet ka Liepaja ka minimums sitas lidzvertigi

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:36, pirms 7 gadiem
Gribeju teikt ka Mogo gan trenejas regulari un pirms un pasa play off laika jau logiski ka vel citigak neka sezonas sakuma, nekada šaraga organizatoriska zina ta nav!

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:41, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Muļķības, progresēt nevar vairs. Noturēt līmeni var, bet tad arī jābūt Jāgra tipam. Tu tak redzi, ka pilna Eiropa, KHL ar 30+ ex-NHLiešiem.
Progress nenozīmē, ka pēkšņi 35 gados sāks mest divreiz vairāk vārtus nekā meta 25 gados. Runa ir par fiziskās sagatavotības uzlabošanu un veselības saglabāšanu.

Jāgrs ir pašlaik redzamākais, taču tas pats Čelioss, Frensiss, Brindamūrs, Hašeks un vēl daudzi citi veterāni, kas treniņiem un fiziskās formas jautājumiem piegāja ar lielu atbildību jau no karjeras sākuma, rāda, ka 30 gadi nav nekāds slieksnis. No šiem pieminētajiem daži tikai pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas sasniedza savas karjeras augstākos punktus.

Eiropas un KHL ex-NHL spēlētāji tāpēc ir šajā okeāna pusē. Ja viņi būtu gribējuši un varējuši strādāt ar savu ķermeni, t.i., varētu fiziski spēlēt NHL, neviens no turienes prom neietu.

     [+] [-]

, 2017-03-18 23:42, pirms 7 gadiem
Zhuk79 rakstīja: Gribeju teikt ka Mogo gan trenejas regulari un pirms un pasa play off laika jau logiski ka vel citigak neka sezonas sakuma, nekada šaraga organizatoriska zina ta nav!
Tas bija nosacīts apzīmējums. Tāpat viņiem nav ne to treniņu, ne tās pirmssezonas sagatavošanās, ne visa pārējā, kas ir NHL večiem. Turklāt - viņi paši nav NHL veči (kas kā labākie tiek atlasīti no tūkstošiem pretendēntu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-19 00:39, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tev ir pārak slikts priekštats izveidojies par mūsu spēlētājiem. Sorokins arī neuztur ideālu formu un tapec spele Latvijas 2.līgā, ne LAČ. Ja viņs būtu rupējies par savu ķermeni, tad neviens prom viņu nedzītu no LAČa. Apmeram tads pats apgalvojums, kā tev.
Tu gribi pateikt, ka LČ spēlētāji gatavojas sezonai, trenējoties individuāli 2x dienā (sausie treniņi vasarā), piesaista savus trenerus, uztura speciālistus, ārstus, fizioterapeitus un vēl citus speciālistus, savācas grupās, lai īrētu ledu un trenētos kopā.

Priekšstats par vietējiem spēlētājiem man ir tāds, kādu tie paši vietējie spēlētāji par sevi rada.

Stāstīt, ka kāds velk vai nevelk LČ līmeni ir muļķīgi, jo šis čempionāts pašlaik a priori ir priekš tiem, kas nevelk. Jaunie vēl nevelk vai arī nemaz nepretendē uz vilkšanu, vecie - vairs nevelk vai nevar vai negrib vairs būt profesionālie hokejisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-19 04:56, pirms 7 gadiem
Jā, īpaši Pārdaugava Virslīgā baigi kaut ko "velk"
Uzvārdi it kā viena daļa zināmi, bet tāda sajūta, ka viņiem regulāru treniņu gandrīz vispār nav.
Galīgi nav teikts, ka viņi 1.līgā būtu pretendenti uz medaļām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-19 09:03, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tas ir detaļas, kas neatmaina apstakli par Mogo vecumu/jaunumu. Cinks baigais onka, kas vēl nesen kā jaunais-perspektīvais startēja Dinamo. Neredzu nekādu atšķirību ar Grīnbergu.
Vispār jau viss šajā dzīvē ir relatīvs! Mogo vidēji ir vairāk kā piecus gadus vecāka komanda par Liepāju un tāpēc var droši viņus saukt par onkām, tāpat kā varēja saukt Liepāju sērijā pret Rīgas bērniem!
Tikpat labi ar es tev ar varu pateikt, ka tu nesaprati mana komentāra būtība - tā dziesma nebija par krekliem, bet gan par sirdsapziņām, bet tu tik piekasijies pie tādas detaļas kā vārds "onka"!

     [+] [-]

, 2017-03-19 12:05, pirms 7 gadiem
Sarokins ļoti vājš treneris. mogo vajag citu treneri, šis tikai māk citus mācīt un gudri di...t.