Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijas "Black Lion" tiek pie otrā Superkausa čempionu titula

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijas "Black Lion" tiek pie otrā Superkausa čempionu titula
Foto:AFP/Scanpix

Ar Gruzijas komandas "Black Lion" noslēdzās 2022. gada "Rugby Europe" rīkotā Eiropas klubu regbija Superkausa otrā sezona. Finālā "Black Lion" ar 29:17 pārspēja Telavivas "Heat" vienību.

Eiropas regbija savienības, jeb "Rugby Europe", rīkotais Eiropas regbija Superkauss ir pēc spēka trešais Eiropas starptautiskā klubu regbija līmenis, jo šajā turnīrā piedalās komandas no tā dēvētā "otrā ešelona" nācijām – Gruzijas, Portugāles, Spānijas, Rumānijas, Beļģijas, Nīderlandes, kā arī viena Izraēlas komanda.

Tiesa, ja visās pārējās komandās spēlē pārsvarā vietējie regbisti, kas, lielajā vairumā ir arī savu izlašu kandidāti, tad Telavivas "Heat" kodolu veido ārzemnieki, pārsvarā, Dienvidāfrikas Republikas regbija sistēmas audzēkņi.

Šogad par Eiropas Superkausu cīnījās astoņas komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās, pēc reģionālā principa. Pēc divu apļu grupu turnīra tika noskaidrotas tās četras vienības, kas turpināja cīņu izslēgšanas turnīrā. Austrumu konferencē tās bija Tbilisi "Black Lions" un Telavivas "Heat", bet Rietumu konferencē – Lisabonas "Lusitanos" kā arī Kastīlijas un Leonas "Iberians".

Jāsaka, ka Rietumu konferences komandām pusfinālos neveicās pārāk labi, jo portugāļi piekāpās Izraēlas komandai ar 22:30, bet spāņi atzina Gruzijas komandas pārākumu ar 41:9. Tas nozīmēja, ka Tbilisi un Telavivas komandām būs jāaizvada jau trešā savstarpējā spēle šajā Superkausa sezonā. Tāpat tas ari nozīmēja, to, ka Gruzijas komandai būs iespēja aizstāvēt savu pirms gada iegūto čempionu titulu, jo 2021. gadā, kas bija pirmā Superlīgas sezona, par čempioniem kļuva tieši "Black Lions".

Jāsaka, ka titula aizstāvēšanas cīņa īsti bija bez lieliem pārdzīvojumiem vai intrigas, jo savā laukumā spēlējošie gruzīni jau 12. mača minūtē bija panākuši 17:0 un, lai arī pēc tāda "nokdauna" Telavivas komanda piecēlās un cīņu turpināja, taču nevienā brīdī nelikās, ka viņi varētu lauzt mača gaitu.

Tbilisi komanda maču noveda līdz uzvarošām beigām, tādējādi otro reizi divu Supekausa sezonu laikā kļūstot par čempioniem. Vēl interesantāk, ka viņi pie abiem tituliem tika viena gada laikā, jo 2021./2022. gada Superkausa sezona noslēdzās šī gada 7. maijā.

Eiropas regbija Superkauss

GadsUzvarētājiFinālistiRezultāts
2021.Black LionLusitanos17:14
2022.Black LionHeat29:17

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/