Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēcīgāko klubu duelī uzvar Lestera, Duponts izceļas ar piezemējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Eiropas spēcīgāko klubu duelī uzvar Lestera, Duponts izceļas ar piezemējumu
Lesteras "Tigers" apturēja Bordo, Foto:AFP/Scanpix

Šodien noslēdzās Eiropas profesionālā klubu regbija savienības (EPCR) Čempionu kausa regbijā pirmā spēļu kārta un tajā pie panākuma tika kā vēl šogad zaudējumu nepiedzīvojusī Lesteras "Tigers", tā iepriekšējās sezonas čempionvienība, Tulūza.

Jau pirmajā Čempionu kausa kārtā regbija līdzjutējus sagaidīja Francijas un Anglijas čempionātu šīssezonas līderkomandu cīņa, jeb Bordo un Lesteras "Tigers" mačs. No spēles tika gaidīts daudz un savā ziņā arī visas gaidas tika apmierinātas, lai gan rezultāta ziņā cīņa nebija no dinamiskākajām.

Abas komandas spēli sāka un arī turpināja ar atskatīšanos uz savu ieskaites zonu, tāpēc pirmajās divas minūtēs komandas apmainījās vien ar precīziem soda sitieniem. Tiesa, šajā laikā dzelteno kartīti nopelnīja Keins Daglass un to lesterieši ļoti ātri izmantoja, jo viņiem bija nepieciešamas vien trīs minūtes, lai pusātrajā uzbrukumā Gajs Porters nokristu ar bumbu ieskaites zonā.

Bordo gan atbildi parādā nepalika un paši izmantoja Hosea Saumaki dzelteno kartīti. Viņi, pēc grupcīņas ātri izspēlēja bumbu uz Žanu Baptisti Dubiē, kurš savaldīja ne pārāk precīzi piespēlēto bumbu un izskrēja ar to zem vārtu pārliktņa.

Otrajā puslaikā komandas spēlēja piesardzīgāk un lielāku uzmanību veltīja aizsardzībai nevis uzbrukumam, tāpēc nav arī nekāds brīnums, ka spēles likteni izšķīra precīzāk realizētie soda sitieni. Tajos labāks izrādījās Džordžs Fords, kas arī atnesa Lesteras "Tigers" pirmo uzvaru šīs sezonas Čempionu kausā, bet vispār tas lesteriešiem bija jau 12. panākums pēc kārtas visos turnīros, kuros viņi šajā sezonā piedalās, t.i., "Tigers" vēl nav zaudējuši nevienā spēlē.

No citām spēlēm jāizceļ esošo čempionu, Tulūzas, uzvara pār Kārdifas "Blues" (39:7). Šajā spēlē piezemējumu arī guva piektdien par šī gada planētas labāko regbistu nosauktais Antonijs Duponts.

Bezcerīgi turpina spēlēt Bātas komanda, kurai šajā sezonā nav vēl nevienas uzvaras. Eiropas līmenī viņi ar 20:45 atzina Lensteras pārākumu. Tāpat ir jāpiebilst, ka šis ir viņu 17 zaudējums pēdējās 18 spēlēs un šī neveiksmju zona komandai ir sākusies vēl iepriekšējās sezonas izskaņā.

Olsteras un Klermonas cīņa regbija līdzjutējiem lika panervozēt, jo vispirms Olstera izvirzījās vadībā, bet tad francūži spēja atspēlēties un tas solīja interesantu mača izskaņu. Par nelaimi "Dzeltenās armijas" atbalstītājiem, paši klermonieši izdarīja visu, lai atdotu uzvaru pretiniekiem, t.i., vispirms zaudēja piezemējumu, bet tad Čeiks Tibergeins nopelnīja dzelteno kartīti, Klermona atkal zaudēja punktus un palika mazākumā, kas pārvilka svītru visiem viņu mēģinājumiem atspēlēties.

Savukārt Bristoles "Bears" tika pie panākuma pār Lanelli "Scarlets" ar 28:0, tiesa, viņu pašu nopelns tur bija minimāls, jo tā bija tehniska uzvara, tā kā velsieši nespēja ierasties uz spēli, jo bija ieradušies no DĀR un, ievērojot drošības noteikumus, viņiem bija jāievēro pašizolācija.

Visbeidzot, šodien Manstera tikās ar "Wasps" vienību. Šī spēle varēja izvērsties pavisam citādi, taču apstāklis, ka Covid-19 dēļ īru vienībai nebija pieejami 34 spēlētāji, lika viņiem laukumā laist netipiski jaunu sastāvu. Jāsaka, ka tas nepievīla. Kas pievīla savu komandu, tad tas bija "Wasps" kapteinis Breds Šīldss, kurš nopelnīja sarkano kartīti, kas atstāja Koventrī komandu mazākumā jau no mača 25. minūtes, bet vēl desmit minūtes Anglijas Premjerlīgas klubs spēlēja 13 vīru sastāvā. Rezultāts tāpēc drīzāk loģisks – 35:14 Mansteras labā.

Eiropas regbija Čempionu kauss, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
Northemptonas "Saints""Racing 92"14:45
KārdifaTulūza7:39
LensteraBāta45:20
BordoLenstera13:16
KlermonaOlstera23:29
Bristole"Scarlets"28:0
Ekseteras "Chiefs"Monpeljē42:6
Konahta"Stade Francais"36:9
"Ospreys"Seilas "Sharks"13:21
LarošelaGlāzgovas "Warriors"20:13
"Wasps"Manstera14:35
Kastra"Harlequins"18:20

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/