Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers iemet spēles 15. sekundē, Merzļikinam uzvara papildlaikā

Rolands Eliņš

Bļugers iemet spēles 15. sekundē, Merzļikinam uzvara papildlaikā
Teodors Bļugers tiek sveikts ar vārtu guvumu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Pitsburgas "Penguins" ar Teodora Bļugera gūto vārtu palīdzību pieveica Čikāgas "Blackhawks" ar 5:2, kamēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos papildlaikā ar 2:1 apspēlēja līgas jaunpienācēju Sietlas "Kraken".

VIDEO: Bļugers iemet jau pirmajā minūtē, liekot pamatus uzvarai pār "Blackhawks"

# Teodors Bļugers bija guvis vārtus jau sezonas pirmajā spēlē un šonakt nopelnīja otro punktu šosezon. Latvijas uzbrucējs pirmajās trīs spēlēs guvis divus vārtus, kas ir gandrīz trešdaļa no viņa iepriekšējās sezonas kopējā vārtu skaita (septiņiem).

# Šodienas mačā Bļugers laukumā pavadīja 18:40 minūtes, kurās papildus gūtajiem vārtiem arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu plus viens un veica trīs metienus pa vārtiem. Viņš arī pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

# Bļugers šonakt vārtus guva jau neilgi pēc pirmā centra iemetiena. Viņam ar partneri izdevās izmantot sajukumu laukuma centrā un aizskriet ātrajā uzbrukumā divi pret vienu. Bļugers bija ar ripu un centās izdarīt piespēli uz otru pusi, taču ripa nedaudz aizķērās aiz aizsarga un ieslīdēja vārtos.

# Savukārt Elvis Merzļikins ierakstīja savā rēķinā otro uzvaru divās spēlēs. Viņš devās sākumsastāvā "Blue Jackets" spēlē pret Sietlu, līgas jaunpienācēju, un atvairīja 19 no 20 pretinieku metieniem, ielaižot tikai vienus vārtus.

# Merzļikins vienīgo reizi tika pārspēts otrā perioda sākumā, kad Kolumbusas aizsargs nospēlēja neveiksmīgi, nespējot apstrādāt lēkājošu ripu un vēl paklūpot. Ripa nonāca pie Brendona Taneva, kurš palika vārtu priekšā viens pats pret Merzļikinu. Viņš vairākkārt nomānīja un pacietīgi iemeta ripu vārtos.

# Ar visiem pārējiem "Kraken" mēģinājumiem gūt vārtus Merzļikins tika galā, un sezonas ievadā smagu vasaru aizvadījušajam Latvijas vārtsargam ir ielaisti tikai trīs vārti divās spēlēs un 94.8% atvairīto metienu procents.

# Kolumbusas sastāvā papildlaikā uzvaras vārtus guva soms Patriks Laine, kamēr Makss Domi šajā vārtu guvumā nopelnīja savu trešo rezultatīvo piespēli sezonas ievadā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +4 [+] [-]

, 2021-10-17 08:16, pirms 3 gadiem
Labāku scenāriju grūti vēlēties. Fantastika, ko mūsu džeki dara NHL!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 08:54, pirms 2 gadiem
Izskatas, ka tiklīdz mūsu puikām dod iespējas spēlēt pirmajās divās mainās, uzreiz ir arī punktu un golu pienesums.

  -4 [+] [-]

, 2021-10-17 11:31, pirms 2 gadiem
Jā, smagi iet tam Vezinas balvas jaunieguvējam, ja jāspēlē viduvējā komandā.

     [+] [-]

, 2021-10-17 12:09, pirms 2 gadiem
Dīvaina uzvārda rakstības izvēle Bļugeram. VArēja vismaz beigās ''s'' pielikt.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 12:58, pirms 2 gadiem
Raiteens rakstīja: Dīvaina uzvārda rakstības izvēle Bļugeram. VArēja vismaz beigās ''s'' pielikt.
Un vārdā garo Ī , Teddī . Šitais spuika ir no jūdiem , gan jau Štatos vesela Bluegeru cilts .

     [+] [-]

, 2021-10-17 13:15, pirms 2 gadiem
huters rakstīja: Un vārdā garo Ī , Teddī . Šitais spuika ir no jūdiem , gan jau Štatos vesela Bluegeru cilts .
Viņa cilts tikko 40 miljonus dabūja 🤣