Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Kundrāteks: "Centāmies spēlēt pārāk skaisti un pieļāvām kļūdas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kundrāteks: "Centāmies spēlēt pārāk skaisti un pieļāvām kļūdas"
Tomāšs Kundrāteks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Dzelzceļa kausu ar uzvaru sāka Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas vakar, pateicoties pirmajā trešdaļā gūtajiem trīs bezatbildes vārtiem, ar 4:3 pārspēja Minskas "Dinamo", izcīnot piekto panākumu sešos pārbaudes mačos. "Domāju, ka centāmies spēlēt pārāk skaisti, tāpat pieļāvām kļūdas uz pretinieku zilās līnijas, un tas vienmēr ir bīstami," sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja aizsargs Tomāšs Kundrāteks. Tikmēr galvenais treneris Kari Heikile pēcspēles preses konferencē norādīja, ka komanda guvusi mācību - ir jāspēlē līdz pēdējai minūtei.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Kari Heikile: "Uzskatu, ka pirmajā trešdaļā nodemonstrējām labu sniegumu. Kontrolējām notikumus laukumā un guvām vārtus. Nezinu, kāpēc otro trešdaļu sākām tā. Daudz zaudējām ripu neitrālajā zonā, sekoja pretuzbrukumi, bija grūti tā spēlēt, bija daudz jāslido. Pēdējā trešdaļa bija tāda pati kā iepriekšējā, lai gan spēlējām labāk. Teikšu, ka pēdējās divās trešdaļās spēle bija vairāk vai mazāk līdzīga. Mums tā būs mācība, ka jāspēlē līdz pēdējai minūtei."

Minskas "Dinamo" galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs: "Pirmajā trešdaļā praktiski nespēlējām. Sākām spēlēt tikai otrajā nogrieznī, bet hokejs - tā ir spēle, kas notiek 60 minūšu garumā. Tādējādi sanāca tā, ka pirmā trešdaļa izšķīra iznākumu. Bija iespējas panākt neizšķirtu, bija momenti, kad ripa negāja iekšā tukšos vārtos. Apsveicu pretiniekus ar uzvaru."

Rīgas "Dinamo" otrā pāra aizsargs Tomāšs Kundrāteks: "Pat nezinu, kas notika pēc tam, kad panācām trīs vārtu pārsvaru. Domāju, ka centāmies spēlēt pārāk skaisti, tāpat pieļāvām kļūdas uz pretinieku zilās līnijas, kas vienmēr ir bīstami. Nākamajā mačā nekas tāds nedrīkst notikt. Bet prieks, ka uzvarējām."

Viņš ģērbtuves pameta kopā ar tautieti - čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku -, kurš licis nodot ziņojumu: pēdējie divi vārti ielaisti, jo gadījusies ķibele ar slidu šņorēm. "Sešus gadus spēlēju Ziemeļamerikā, mēģināju tikt Nacionālajā hokeja līgā, aizvadīju vairākas spēles. Izlēmu, ka labāk būs pamēģināt ko jaunu - spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā. Sekoja vairāki piedāvājumi, un, manuprāt, Rīgas "Dinamo" bija labākais variants. Nekur gan nav teikts, ka nevaru atgriezties štatos, bet tagad galvenais ir aizvadīt labu sezonu un palīdzēt "Dinamo"," norādīja Kundrāteks.

"Sedlo ir lielisks palīgs! Pastāstīja visu par Rīgu, izvadāja, parādīja labākās vietas, labākos restorānus, aizveda līdz Jūrmalai. Spēlējām kopā Čehijas U20 izlasē pasaules čempionātā Otavā. Tā bija pirmā reize, kad satiku viņu, bet Sedlāčeks dzīvo 30 minūšu attālumā, tāpēc kopš tā brīža vienmēr sarunājāmies. Kad teicu, ka došos uz Rīgu, viņš bija ļoti priecīgs."

"Vairākumā katrai komandai ir savs. Nav tā, ka tikai metam no zilās līnijas un tad cīnāmies par atlēkušajām ripām, mums ir vēl vairākas opcijas. Katrai maiņai ir savs stils, iespēlētas kombinācijas, taču par tām pagaidām neko nestāstīšu," pauda 25 gadus vecais aizsargs ar labo satvērienu. Kundrāteks apstiprināja - tas, ka aizsargi pieslēdzas uzbrukumiem, ir treneru pirksts. "Protams, ka treneris deva zaļo gaismu. Tajā pašā laikā teica, lai lēmumu pieņemšanā esam gudri. Atkarīgs no spēles - ja rezultāts ir 3:0, uzbrukumiem varam pieslēgties vairāk. Taču nevar to darīt visu laiku, ir jāgaida iespējas. Ja tādas parādās, tad treneris teica: uz priekšu!"

Tikmēr rezultātu atklājušais uzbrucējs Gunārs Skvorcovs sarunā ar Rīgas "Dinamo" mājaslapu pateicās partneriem: "Nikolajs Jeļisejevs atdeva ļoti labu piespēli. Man atlika tikai mest pa vārtiem. Arī viņam bija iespēja izcelties, bet šoreiz vārtsargs izrādījās veiksmīgāks. Iespējams, ka beigās kaut kur palaidāmies. Arī pretinieki sajuta vārtu garšu un gāja uz priekšu. Neviens negrib zaudēt. Jauki atkal spēlēt "Arēnā Rīga", pie saviem līdzjutējiem. Priecē, ka tik siltā laikā atnāca tik daudz cilvēku. Forši, ka uzvarējām."

  +4 [+] [-]

, 2015-08-17 07:43, pirms 9 gadiem
Jā, radās iespaids, ka 1. perioda beigās komanda sāk kļūt pašpārliecināta un pārlieku improvizēt, izspēlēt "pa smuko". Bet tas nereti pie laba gala nenoved...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-17 09:49, pirms 9 gadiem
Pie raksta izcila bilde!

  +3 [+] [-]

, 2015-08-17 09:57, pirms 9 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Jā, radās iespaids, ka 1. perioda beigās komanda sāk kļūt pašpārliecināta un pārlieku improvizēt, izspēlēt "pa smuko". Bet tas nereti pie laba gala nenoved...
Bet vismaz salidzinosi ar citam sezonam,jau pirmajas sekundes sakam spiest reali...tas bija pozitivi...

     [+] [-]

, 2015-08-17 10:56, pirms 9 gadiem
1.periods mani pat nedaudz izbrīnija,ka mūsējie tā spēlē,un redz ,ka var spēlēt,ja grib!Un kas,kas notika 2,3 perioda-kļūdas,un ievērojami atslāba čaļi un tempu "mazliet"nometa!Bet nu prieks par to,ka varam spēlēt ,kā 1 periodā un protams prieks par uzvaru!

     [+] [-]

, 2015-08-17 11:47, pirms 9 gadiem
kur video?

     [+] [-]

, 2015-08-17 11:55, pirms 9 gadiem
atradu video, galīgs fufelis, vienas kameras kino 21.gadsimtā

     [+] [-]

, 2015-08-17 12:52, pirms 9 gadiem
Aizkrāsoti zobi ar Paint lol
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja