Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" un "Manchester City" izdodas izcīnīt sarežģītas uzvaras

Andris Mednis
Andris Mednis

"Liverpool" un "Manchester City" izdodas izcīnīt sarežģītas uzvaras
Rahīms Sterlings
Foto: AFP/Scanpix

Šodien savu pirmo maču jaunajā Anglijas Premjerlīgas sezonā aizvadīja "Liverpool", savā laukumā tiekoties ar "Southampton". Smagā cīņā, pateicoties Deniela Staridža 79. minūtē gūtajiem vārtiem, Liverpūles klubs izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1. Bet plkst. 18:00 sezonu atklāja arī čempionvienība "Manchester City", kurai tikai kompensācijas laikā izdevās gūt otros vārtus un izcīnīt uzvaru 2:0 izbraukumā pret "Newcastle".

Liverpool - Southampton

"Liverpool" pēc komandas līdera Luisa Svaresa pārdošanas vasarā iegādājās vairākus jaunus spēlētājus, no kuriem trīs tika iegūti tieši no šīs dienas pretinieces "Southampton". Brendans Rodžerss gan tikai centra aizsargu Dejanu Lovrenu sūtīja laukumā cīņai pret bijušajiem komandas biedriem. Tikmēr viesu galvenajam trenerim Ronaldam Kūmanam šī bija debijas spēle Premjerlīgā un kopumā nepateicīgs uzdevums - saglabāt konkurētspēju līgā pēc vairuma līderu pārdošanas. Pēc samērā līdzīgi aizvadītajām pirmajām minūtēm, mājinieki diezgan ātri pārņēma iniciatīvu spēlē, lai gan iepriekšējā sezonā ierastā megaaktivitāte tieši pirmajās minūtēs nebija vērojama.

Laukuma saimnieki savu pārsvaru realizēja 23. minūtē, kad pēc atņemtas bumbas laukuma centrā Džordans Hendersons ar lielisku piespēli izvirzīja Rahīmu Sterlingu vienu pret vārtsargu un pussargs savu iespēju realizēja perfekti (1:0). Atlikušajā pirmā puslaika daļā mačs aizritēja diezgan lēnā tempā, bez izteiktiem vārtu gūšanas momentiem. "Southampton" pārsvarā uzbrukumus centās pabeigt ar centrējumu palīdzību soda laukumā, kur droši spēlēja aizsargi. Tikai kompensācijas laikā abas vienības apmainījās ar bīstamiem tālsitieniem, bet uzdevumu augstumos bija gan Simons Minjolē, gan Freizers Forsters.

Otrā puslaika sākumā turpinājās samērā vienmuļa spēle, līdz 56. minūtē Dušans Tadičs ar filigrānu piespēli apmānīja visu mājinieku aizsardzību, bet Natanjelam Klainam atlika tikai triekt bumbu vārtu tīklā garām Minjolē (1:1). Kamēr "Liverpool" centās atgūties pēc negaidīti zaudētā pārsvara, Kūmana vadītā komanda bija ļoti tuvu otro vārtu guvumam, bet Stīvena Deivisa no soda laukuma vidus raidīto bumbu spēja tvert Minjolē. Tuvojoties mača galotnei Rodžerss sūtīja laukumā otru uzbrucēju Rikiju Lambertu, mājinieki vairākas minūtes iespieda pretiniekus soda laukumā un 79. minūtē Deniels Staridžs atkal izvirzīja vadībā Liverpūles komandu (2:1). "Southampton" bija ļoti tuvu vēlreiz izlīdzināt rezultātu 89. minūtē, kad Morgana Šnaiderlina triektā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, bet Šeins Longs uzreiz pēc tam ar galvu raidīja to nedaudz garām labajam stūrim. Atlikušajā laikā tik teicamas iespējas atspēlēties vairs viesiem nebija un laukuma saimnieki izcīnīja sarežģītu uzvaru sezonas pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1.

Newcastle - Manchester City

Abas komandas maču uzsāka atklātā uzbrukuma cīņā un jau ceturtajā minūtē Edinam Džeko bija lieliska iespēja gūt vārtus, tomēr Tims Kruls paspēja noreaģēt un bumbu tvert. "Manchester City" uzbrukumi bija daudz bīstamāki un mājinieku vārtsargam regulāri nācās iesaistīties spēlē. "Newcastle" gan samērā ātri spēja atvirzīt spēli tālāk no saviem vārtiem un turpinājumā lielākā daļa cīņas norisinājās laukuma vidusdaļā. Mājinieki savus uzbrukumus centās veidot ļoti ātri. Aktīvākie to veidošanā bija vasarā iegādātie Remī Kabela un Emanuels Rivjērs. Manuela Pelegrini vadītai komandai izdevās atklāt rezultātu 38. minūtē, kad Džeko saņēmis soda laukumā bumbu eleganti to atspēlēja Davidam Silvam, kurš nokļuvis viens pret vārtiem sita nekļūdīgi (0:1).

Uzreiz pēc pārtraukuma laukuma saimnieki neizmantoja lielisku iespēju izlīdzināt rezultātu, kad pēc stūra sitiena Joans Gufrāns divas reizes nespēja raidīt bumbu garām Džo Hārtam. Viesi regulāri aizsardzībā netika galā ar ātrajiem pretinieku uzbrukuma spēlētājiem, dēļ kā īsā laika posmā brīdinājumus nopelnīja aizsargi Martins Demikelis un Aleksandrs Kolarovs. Mančestrieši gan pārāk ilgi neļāva "Newcastle" spēlētājiem saimniekot savā laukuma pusē, pārņemot savā kontrolē bumbu, kā arī izveidojot pāris labas iespējas dubultot pārsvaru. 73. minūtē Pelegrini uzbrucēja Stefana Jovetiča vietā sūtīja pussargu Fernandinjo, šādā veidā cenšoties apslāpēt mājinieku centienus veidot uzbrukumus jau to iesākumā. 84. minūtē Alana Pārdjū komandai vēlreiz nedaudz nepaveicās, kad tikko uz maiņu iznākušā uzbrucēja Ajoze Peresa raidīto bumbu aizsargs paspēja skart un tā lidoja pavisam nedaudz garām labajam vārtu stūrim. Jau kompensācijas laikā uz maiņu iznākušais Serhio Agvero ar atkārtotu sitienu pārspēja Krulu un likvidēja šaubas par mača uzvarētāju (0:2).

Anglijas Premjerlīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
16.08.14:45Man United - Swansea1:2 (0:1)Rūnijs 53' - Ki 28' Sigurdsons 72'
16.08.17:00Leicester - Everton2:2 (1:2)Uloa 22' Vuds 86' - Makgidijs 20' Neismits 45'
16.08.17:00West Ham - Tottenham0:1 (0:0)Daiers 90'
16.08.17:00Stoke - Aston Villa0:1 (0:0)Vaimans 50'
16.08.17:00QPR - Hull0:1 (0:0)Česters 52'
16.08.17:00West Brom - Sunderland2:2 (1:1)Bereino 42'(11m) 74' - Katermols 5' Larsons 85'
16.08.19:30Arsenal - Crystal Palace2:1 (1:1)Koscelnijs 45' Remzijs 90' - Hangelands 35'
17.08.15:30Liverpool - Southampton2:1 (1:0)Sterlings 23' Staridžs 79' - Klains 56'
17.08.18:00Newcastle - Man City0:2 (0:1)Silva 38' Agvero 90'
18.08.22:00Burnley - Chelsea

Izmantotie resursi:
Football Statistics | Football Live Scores |...

     [+] [-]

, 2014-08-17 17:28, pirms 10 gadiem
Ar visām Sotoniešu pārmaiņām viņi nospēlēja ļoti labi. Kūmans šo komandu savāks. Tadič un Clyne izskatās labi...

     [+] [-]

, 2014-08-17 17:31, pirms 10 gadiem
Southampton ļoti labi nokapāja. Žēl, ka beigās neizlīdzināja. Rodžersam katrā ziņā būs ko padomāt.

     [+] [-]

, 2014-08-17 17:36, pirms 10 gadiem
Visiem potenciālajiem līderiem pagaidām smagas pirmās spēles, cerams , ka City un Cheslea nebūs izņēmumi , galu galā - tā taču Premjerlīga

     [+] [-]

, 2014-08-17 17:44, pirms 10 gadiem
Vsp vienu lietu gan no Rodžersa neizprotu. Kāda velna pēc šie paņem no AM to Manquillo? Pie tam uz 2 sezonām un paši izīrē tik pat jaunu, labu un perspektīvu čali! Nav jau nekāda labdarības iestāde, ka jāaudzina citiem spēlētājs, pie tam īrētajam spēlētājam zināms daudzums spēļu būs jādod grib vai negrib.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-17 18:35, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Vsp vienu lietu gan no Rodžersa neizprotu. Kāda velna pēc šie paņem no AM to Manquillo? Pie tam uz 2 sezonām un paši izīrē tik pat jaunu, labu un perspektīvu čali! Nav jau nekāda labdarības iestāde, ka jāaudzina citiem spēlētājs, pie tam īrētajam spēlētājam zināms daudzums spēļu būs jādod grib vai negrib.
Kas tev liek domāt, ka Andre Wisdom ir labāks?(es pieņemu, ka tu runā par viņu)WBA es domāju, ka viņš tiks pie vairāk iespējām spēlēt kā poolē, kur viņam priekša Enriqe, Moreno, Jhonsons, manquillio, Flanagans . Kā arī nav teikts, ka manquillo īres līgumā ir atrunāts noteikts spēļu sakits, kas viņam obligāti jāiazvada pa šīm abām sezonām

     [+] [-]

, 2014-08-17 18:46, pirms 10 gadiem
zogs rakstīja: Kas tev liek domāt, ka Andre Wisdom ir labāks?(es pieņemu, ka tu runā par viņu)WBA es domāju, ka viņš tiks pie vairāk iespējām spēlēt kā poolē, kur viņam priekša Enriqe, Moreno, Jhonsons, manquillio, Flanagans . Kā arī nav teikts, ka manquillo īres līgumā ir atrunāts noteikts spēļu sakits, kas viņam obligāti jāiazvada pa šīm abām sezonām
Vai es kkur minēju, ka Wisdoms ir labāks? Puse no tevis nosauktajiem nespēlē RB pozīcijā.
Lielākoties īrētajiem spēlētājiem ir kkādas priekšrocības un spēles būs jādod. Mani tik samulsināja, ka tāds klubs kā Pool ņem uz 2 sezonām ne ar ko labāku spēlētāju kāds viņiem pašiem ir, pie tam savējo aizsūta prom. Ja viņam regulāri tiks ļauts spēlēt, tad tas ir vēl neizprotamāk, bet ja laidīs epizodiski, tad tikpat labi un izdevīgāk bija atstāt savējo un pamazām iespēlēt un dot viņam iespēju nevis spēlētājam, kas pēc 2 sezonām uzkačājies aizbrauks atpakaļ uz Spāniju.

     [+] [-]

, 2014-08-17 19:00, pirms 10 gadiem
Nu tie īres līgumi jau arī ir dažādi! Ir tādi kuriem atrunāta izpirkuma summa, domāju tieši tāds līgums ir arī šajā gadījumā. Netipiski tikai ka uz 2 gadiem, bet tur arī var būt nianses. Piemēram, ka pēc 1. gada izpirkuma summa ir mazāka kā pēc otrā un tamlīdzīgi sīkumi. Nedomāju ka Pool vienkārši uzkačā spēlētāju bez iespējām pie viņa tikt pastāvīgi.

     [+] [-]

, 2014-08-17 20:02, pirms 10 gadiem
Newcastle izkatijas labi, vareja arii neizkirts izvilkt

     [+] [-]

, 2014-08-17 20:07, pirms 10 gadiem
Kāpēc Lampards nespēlēja ?

  -2 [+] [-]

, 2014-08-17 20:08, pirms 10 gadiem
Šitī galīgi švaki izskatījās

  -1 [+] [-]

, 2014-08-17 20:10, pirms 10 gadiem
No Manchester City jāuzsaka Džeko par izcilo asistu un Aguero par neatlaidību
Nav jāuzsaka Hārts. Taču neej ārā, ja neesi pārliecināts, ka tiksi līdz bumbai. Gandrīz (neskaitās) ielaists gols uz Hārta sirdsapziņas

Nav jāuzteic arī nedisciplinētība. Tā vācot kartiņas, pēc piecām kārtām viens pats Jaja kopā ar Rezervēm varēs skraidāt.

No NUFC... ir jauns VĀRDS - viņš ir Remī Kabelja, kurš pāris epizodēs praktiski vienatnē rāva kopā ManCity defu. Tiesa, vēl no tā nebija nekādas pievienotās vērtības. Taču... Remī Kabelja... džeks, kurš māk DEJOT ar bumbu un vārds, ko paturēšu atmiņā.

Un vēl viens jauniņais... Ajoze Peress Gutjeress. Tikko nācis laukumā, gandrīz (un atkal... neskaitās) apbēdināja visus ManCity līdzjutējus.

Apsveicu ManCity līdzjutējus
Un... Remī Kabelja

     [+] [-]

, 2014-08-17 20:30, pirms 10 gadiem
Viss pēc plāna pagaidām. Fernando sāku saprast kādēļ pirkts, izklupiens 58 min vien ir ģeniāls. Klišī ka RB tomēr mēdz gļukot, pret Pool droši ka būs Zaba vai Sanja.
Pagājušā gadā arī 1. gols bija Silvam un 1. uzvara pret New.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-17 22:34, pirms 10 gadiem
Liverpool nopērk 3 Southampton sākumsastāva spēlētājus un knapi tik vinnē. Šoreiz tiešām noplauka, jo Southampton spēlēja skatāmāk. Rodžersam stipri jāpadomā un spēli jāuzlabo.

     [+] [-]

, 2014-08-17 23:25, pirms 10 gadiem
ABa rakstīja: Nu tie īres līgumi jau arī ir dažādi! Ir tādi kuriem atrunāta izpirkuma summa, domāju tieši tāds līgums ir arī šajā gadījumā. Netipiski tikai ka uz 2 gadiem, bet tur arī var būt nianses. Piemēram, ka pēc 1. gada izpirkuma summa ir mazāka kā pēc otrā un tamlīdzīgi sīkumi. Nedomāju ka Pool vienkārši uzkačā spēlētāju bez iespējām pie viņa tikt pastāvīgi.
ja mana informaacija ir pareiza,tad uz Mankilo Barcai pieder pirmpirkuma tiesiibas(ieguva Viljas paardoshanas laikaa),taa ka taa vareetu buut tikai iire un taa ar atbilde Ferdinandam,ja jau Barca par vinju intereseejas,tad kaut kaads potenciaals ir puikam iekshaa

     [+] [-]

, 2014-08-18 00:01, pirms 10 gadiem
Par Manquillo - 2 gadu īres līgums, bet... "Atlético can break the loan arrangement and recall Manquillo for a fee next summer while Liverpool have an option to buy the player outright in 2016."

     [+] [-]

, 2014-08-18 00:09, pirms 10 gadiem
NilsK ja tavs info ir nekļūdīgs, tad vēl jo vairāk šī spēlētāja piesaistīšana man ir neizprotama! Bieži īres variantos tiek piemetināts par iespējamo spēlētāju izpirkšanu. Šajā gadījumā tādu info nemanīju.

Tagad vien atliek novērot kāda loma viņam komandā būs šo divu sezonu garumā. Domāju, ka Glens atgriezīsies savējā malā, otrā spēlēs Flanagans/Monreo un Manquillo pasēdēs uz benķi.

Par to, ka viņš ir talantīgs un ar potenciālu man šaubu nav, jo visi viņi tādi ir.

     [+] [-]

, 2014-08-18 00:34, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: NilsK ja tavs info ir nekļūdīgs, tad vēl jo vairāk šī spēlētāja piesaistīšana man ir neizprotama! Bieži īres variantos tiek piemetināts par iespējamo spēlētāju izpirkšanu. Šajā gadījumā tādu info nemanīju.

Tagad vien atliek novērot kāda loma viņam komandā būs šo divu sezonu garumā. Domāju, ka Glens atgriezīsies savējā malā, otrā spēlēs Flanagans/Monreo un Manquillo pasēdēs uz benķi.

Par to, ka viņš ir talantīgs un ar potenciālu man šaubu nav, jo visi viņi tādi ir.
nu cik es lasiiju,tad Rogers nav paarliecinaats par Glena sniegumu un meklee tam aizvietotaaju tuvaakajaa naakotnee,bet nu taa kaa tagad pa iistam saak straadaat FFP,tad tagad taadi interesanti transfeeri un iires buus arvien biezaak,jo jaaskaita buus viss kopaa,lai iekljautos normaas, nevareesi pirkt ko veelies,pat ja vari un peec kaada laika zaudeejumus noliidzinaat

     [+] [-]

, 2014-08-18 08:31, pirms 10 gadiem
LeTom rakstīja: Par Manquillo - 2 gadu īres līgums, bet... "Atlético can break the loan arrangement and recall Manquillo for a fee next summer while Liverpool have an option to buy the player outright in 2016."
Nu tad aptuveni skaidrs. Nākamgad noteikti beidzas Barsas pirmpirkuma tiesības par ko Nils raksta. Ja šie gatavi to izmantot, atlēti lauž īri un pārdod. Ja ne, tad īre turpinās un pēc 2.gada jau pirmpirkuma tiesības ir Pool.