Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mesi: "Teicu, ka šādi neuzvarēsim Čempionu līgā. Bet neuzvarējām pat Spānijā..."

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mesi: "Teicu, ka šādi neuzvarēsim Čempionu līgā. Bet neuzvarējām pat Spānijā..."
Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Vakar par Spānijas čempioni tika kronēta Madrides "Real" komanda, kamēr tuvākā sekotāja "Barcelona" piedzīvoja zaudējumu savā laukumā. Tās kapteinis Lionels Mesi pēc 1:2 pret "Osasuna" pauda sašutumu par pieredzēto.

"Zaudējumi pret "Roma" un "Liverpool"... Faniem sāk pietrūkt pacietības, jo mēs viņus nespējam iepriecināt. Ja gribam cīnīties par uzvaru Čempionu līgā, tad ir jāmainās ļoti daudzām lietām. Ja arī pret "Napoli" spēlēsim tāpat, kā to darījām šovakar, tad zaudēsim. Pirms kāda laika teicu, ka pašreizējos apstākļos būs grūti uzvarēt Čempionu līgā. Patiesībā mēs pat nespējām uzvarēt Spānijas čempionātā," pēc neveiksmes Lionels Mesi bija sašutis.

Viņš atsaucās uz pagājušajā sezonā pusfinālā piedzīvoto zaudējumu pret "Liverpool", kad pēc 3:0 savā laukumā viesos tika ciesta sagrāve ar 0:4, un 2018. gada ceturtdaļfinālu pret "AS Roma" – toreiz savā laukumā bija 4:1, bet izbraukumā sekoja zaudējums ar 0:3 un izstāšanās.

Pirms Spānijas čempionāta atsākšanās "Barcelona" atradās turnīra tabulas galvgalī, tomēr sekoja nepārliecinošs sniegums un zaudēti punkti, kamēr galvenā konkurente Madrides "Real" uzvarējusi pilnīgi visas spēles pēc Covid-19 izraisītās pauzes. Mesi uzslavēja pretiniekus, kuri vakar titulu garantēja, pateicoties 2:1 savā laukumā pret "Villarreal".

"Madride izdarīja to, kas bija jāizdara. Pēc pauzes tā nav zaudējusi nevienu spēli. Savukārt mēs zaudējām daudz punktu, ko nevajadzēja zaudēt. Mums paškritiski jāpaskatās uz paveikto. Sākot ar spēlētājiem, bet ne tikai. Mēs esam "Barcelona", un mūsu pienākums ir uzvarēt katrā spēlē," pauda Mesi.

Argentīniešu uzbrucējs gan aizvadīja kārtējo individuāli spilgto sezonu. Ar 23 precīziem sitieniem viņš ir Spānijas čempionāta labākais snaiperis, tuvākajam sekotājam Karimam Benzemā ir 21 vārtu guvums. Tāpat Mesi ir labākais piespēlētājs – viņš komandas biedriem palīdzējis izcelties 20 reizes. Šajā statistikas rādītājā viņam nespēj pietuvoties neviens.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/b...