Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējai Rašmanei septītā vieta junioru EČ

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šāvējai Rašmanei septītā vieta junioru EČ
Agate Rašmane (priekšplānā)
Foto: Andris Krieķis, eyl.kriekis.eu

Latvijas labākā šāvēja Agate Rašmane šodien izcīnīja 7. vietu Eiropas junioru čempionātā, kas notiek Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Šo rezultātu dobelniece guva šaušanā ar pistoli no 25m distances.

Agate Rašmane vispirms cīnījās kvalifikācijā, kur starp 40 dalībniecēm vajadzēja tikt astoņniekā. Pirmajā sērijā mūsu sportiste rādīja ne pārāk labu sniegumu (94 punkti), nākamajos trijos piegājienos bija līmenī (96+96+99), savukārt pēdējās divās sērijās mazliet nometa apgriezienus (94+95). Summā nopelnītie 574 punkti viņai deva sesto pozīciju un ceļazīmi uz pusfinālu. Cīņā par medaļu mačiem Rašmane cīnījās sparīgi un ieguva 12 punktus, taču finālam vajadzēja par vienu vairāk. Līdz ar to sacensību noslēgumā latviete ierindojās 7. vietā. Zelta medaļu izcīnīja vāciete Mišela Skerīsa vāciete, sudrabu ieguva bulgāriete Miroslava Minčeva, bet uz trešā pakāpiena nokļuva francūziete Matilde Lamolla.

25m distances puišu sacensībās mūsu Gvido Cvetkovs un Ernests Erbs šonedēļ ierindojās attiecīgi 12. un 13. pozīcijā, šaušanā ar pistoli no 50 distances Cvetkovs ierindojās 17. vietā, savukārt neolimpiskajā 25m versijā Rihards Zorge ieguva 7. vietu. Atgādinām, ka Gvido Cvetkovs februārī kļuva par Eiropas junioru vicečempionu šaušanā ar pistoli no 10m distances.

Kā zināms, mūsu jaunie šāvēji pēdējos gados regulāri izcīna medaļas Eiropā un pasaulē, taču pieaugušo ieskaitē lielu panākumu nav. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas šaušana nebūs pārstāvēta.

Izmantotie resursi:
results.sius.com