Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šāvēja Rašmane izcīna bronzas medaļu Pasaules kausā juniorēm

Šāvēja Rašmane izcīna bronzas medaļu Pasaules kausā juniorēm
Agate Rašmane
Foto: olimpiade.lv

Vācijas pilsētā Zūlā notiekošajā Pasaules kausā juniorēm pie bronzas medaļas tika latviete Agate Rašmane, kura startēja 25 metru distancē ar pistoli.

Kvalifikācijā vispirms tika veiktas trīs šāvienu sērijas uz precizitāti, bet pēc tam sportistes mērojās spēkiem šaušanā uz ātrumu. Gan šaušanā uz precizitāti, gan ātrumu Rašmane uzrādīja ceturto rezultātu, savācot attiecīgi 287 (93, 94, 97) un 291 (98, 96, 97) punktu.

Arī kopsummā Rašmane ar 578 punktiem ieņēma ceturto vietu un bija to astoņu dalībnieču vidū, kuras kvalificējās pusfinālam. Kvalifikācijas uzvarētāja bija grieķiete Anna Korakaki (587, 293+294), bet viņai sekoja vāciete Mišela Skerīsa (582, 285+297) un čehiete Anna Dedova (581, 288+293).

Pusfinālā ar 16 trāpījumiem labākā bija Skerīsa, kura kvalificējās finālam, bet Korakaki un Rašmane ar 15 trāpījumiem dalīja otro un trešo vietu. Papildus kārtā par iekļūšanu finālā ar seši pret pieci pārāka bija grieķiete. Cīņā par bronzu 18 gadus vecā Rašmane ar astoņi pret seši pārspēja Dedovu, savukārt finālā ar septiņi pret pieci uzvarēja Skerīsa.

Izmantotie resursi:
Result 25m Pistol Women Junior
Result 25m Pistol Women Junior
Result 25m Pistol Women Junior


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
8

Francija ar augstu rezultativitāti Pasaules kausā šautriņās sakauj Latviju

Šodien Pasaules kausu šautriņās Madars Razma un Valters Melderis Latvijas sastāvā J grupā sāka ar zaudējumu, piekāpjoties ar 1-4 Francijai. Īpaši rezultatīvs bija Francijas līderis Tibo Trikolē, kurš vairākas reizes meta maksimālos punktus gājienā. Rīt pēcpusdienas sesijā Latvijai duelis pret Dāniju.
Ilze Jumiķe (vidū). Foto: LOF>.

Jumiķe desmitniekā arī sprintā Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notikušajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Ilze Jumiķe iekļuva desmitniekā arī sprintā, izcīnot 9. vietu.
Latvijas komanda. Foto: LOF.

Jumiķe desmitniekā garajā distancē Eiropas jauniešu orientēšanās čempionātā

Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā garajā distancē sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, labāko rezultātu mūsu izlases rindās sasniedzot Ilzei Jumiķei, kura tika desmitniekā.