Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Alžīrijas emigrantu bērni – Francijas otrā izlase

Agris Suveizda

Alžīrijas emigrantu bērni – Francijas otrā izlase
Alžīrijas izlases līderis Sofians Feguli ir Grenobles kluba audzēknis
Foto: AFP/Scanpix

H grupas galvenā favorīte Beļģija šovakar Pasaules kausa izcīņu sāks pret Alžīrijas izlasi. Vai atbilstošāk būtu teikt – pret alžīriešu izcelsmes spēlētājiem no Francijas. No 23 futbolistiem, kuri tika iekļauti sastāvā finālturnīram, 16 (!) ir dzimuši un šajā arodā skolojušies tieši Francijā.

No 736 spēlētājiem, kas ir iekļauti 32 izlašu sastāvos, gandrīz seši procenti (42 spēlētāji, 5.7%) kaut reizi ir spēlējuši citas valsts jauniešu vai pieaugušo izlasē un aptuveni deviņi procenti (ap 70 spēlētājiem) faktiski ir citu valstu futbola skolu audzēkņi. Un šajos deviņos procentos iekļauti tikai tie, kas dzimuši vai auguši citā valstī, nevis tie, kuri uz turieni apzināti pārcēlušies sportista karjeras nolūkos.

Šīs tēmas sakarā īpaši izceļas četras valstis. Francija un Vācija - kā zemes, kurās izaug ļoti daudz topošo citu valstu futbolistu, kā arī Alžīrija un Bosnija un Hercegovina, kurās lielais vairākums spēlētāju par futbolistiem ir kļuvuši citur. Visvairāk šādu savējo ir Francijai – 26, no kuriem 16 pārstāv Alžīrijas izlasi. Savukārt Vācijai tādu ir 16, un vāciešu ģeogrāfija ir daudzveidīgāka un nekoncentrējas tikai vienā kontinentā – seši bosnieši, četri amerikāņi, pa diviem kamerūniešiem un irāņiem un pa vienam grieķim un ganietim. Vācijas statistika, protams, būtu vēl iespaidīgāka, ja finālturnīram spētu kvalificēties Turcija – pēdējā sasaukumā izlasē bija astoņi Vācijas futbola audzēkņi.

Francijā jau ilgu laiku tiek pievērsta uzmanība problēmai, ka ļoti daudz spēlētāju izvēlas pārstāvēt savu etnisko dzimteni. Visbiežāk šāda izšķiršanās notiek pārejas laikā no U21 izlases uz pieaugušo, un tas lielākoties notiek divu iemeslu dēļ – pirmkārt, spēlētājs netic, ka nākotnē spēs iekļūt Francijas pieaugušo izlasē, vai, otrkārt, viņš sevi identificē tieši ar etnisko dzimteni, nevis valsti, kurā ir audzis un kurā dzīvo.

"Spēlēt Kamerūnas izlasē man bija pilnīgi dabiski un normāli," savulaik sacīja Anglijā spēlējošais kamerūniešu malējais aizsargs Benuā Asū-Ekoto, kurš piedzima Francijā un ir "Lens" audzēknis. "Mani ar Francijas izlasi nesaista nekādas emocionālas jūtas. Tā vienkārši neeksistē. Vaicājot manas paaudzes cilvēkiem Francijā, no kurienes jūs esat, viņi atbild, ka no Marokas, Alžīrijas, Kamerūnas vai citurienes. Bet, kas mani pārsteidza Anglijā, bija tas, ka, uzdodot to pašu jautājumu cilvēkiem, kā Lenons un Defo, viņi atbildēs, ka ir angļi." Pašai Francijai ir divi spēlētāji, kuri dzimuši ārpus tās - Patriss Evrā (Senegālā) un Rio Mavubā (neitrālajos ūdeņos Angolas pilsoņu kara laikā), taču abi uzauga Francijā.


Iespējamie sākumsastāvi no tiem spēlētājiem, kas auguši Francijā un Vācijā vai pārstāvējuši šo valstu jauniešu izlases, bet Pasaules kausā pārstāv citas valstsvienības. Ne obligāti spēlētājiem bija jāizpilda abi kritēriji - piemēram, Alekss Songs uz Franciju pusaudža vecumā pārcēlās tieši futbola dēļ un pārstāvēja Francijas U16 izlasi. Savukārt brāļi Andrē un Džordans Ajū ir dzimuši Marseļā un visu karjeru pavadījuši Marseļas "Olympique", taču nekad nav spēlējuši Francijas jauniešu izlasēs.

Viena no Eiropas uzlecošajām izlasēm ir Bosnija un Hercegovina, kura atlases ciklā divreiz izrēķinājās arī ar Latviju (4:1, 5:0). Uz futbola lielās skatuves pēdējos gados parādījies viens talants pēc otra, taču reti kurš no viņiem var sevi saukt par Bosnijas futbola produktu. Viens no retajiem ir, piemēram, uzbrukuma līderis Edins Džeko, taču 15 no 23 spēlētājiem nekad nav pārstāvējuši bosniešu klubus. Daudzi no viņiem jau piedzima ārpus Bosnijas (vai bijušās Dienvidslāvijas), daudzi no viņiem kara dēļ kopā ar ģimenēm prom devās jau pavisam agrā vecumā.

Tā, piemēram, pamatsastāvā pret Argentīnu (1:2) izgāja tikai divi spēlētāji, kuri auguši Bosnijā – jau pieminētais Džeko un komandas kapteinis Emirs Spahičs. Zvjezdans Misimovičs un Seads Kolašinačs jau piedzima Vācijā, bet Ermins Bičakčičs un Muhameds Bešičs tur uzauga. Senads Luličs uzauga Šveicē, savukārt Izets Hajrovičs 2012. gada novembrī pat paguva aizvadīt septiņas minūtes Šveices izlasē pārbaudes spēlē pret Tunisiju (2:1). Viens no izlases līderiem Miralems Pjaničs jau agrā vecumā nokļuva Luksemburgā, vēlāk pārstāvot arī tās jauniešu izlases, bet futbola pamatus ielika Francijā - "Metz" un Lionas "Olympique".


Alžīrijai norādīts pamatsastāvs pēdējā pārbaudes spēlē pret Rumāniju (2:1), bet Bosnijai un Hercegovinai - no spēles pret Argentīnu (1:2).

Bez alžīriešiem un bosniešiem arī citās izlasēs netrūkst spēlētāju ar līdzīgu likteni. Piemēram, viens no Horvātijas līderiem un jaunais "Barcelona" pussargs Ivans Rakitičs ir dzimis Šveicē un pārstāvējis tās U21 izlasi. Pēc Alžīrijas un Bosnijas trešo vietu dala Kamerūna un ASV, kurām ir pa sešiem svešajiem, pa pieciem ir Kotdivuārai un Ganai, bet četri ir Irānai. ASV vācietis Džermeins Džounss, kura tēvs ir amerikānis, 2008. gadā Vācijas izlasē pat paguva trīsreiz iziet uz maiņu, taču A līmeņa (kvalifikācijas vai finālturnīru spēles) mačā tā arī ne reizi nepiedalījās.

Ja līdz šim rakstā tika pieminēti spēlētāji, kuri citu valstsvienību pārstāv savas izcelsmes dēļ, tad finālturnīrā ir arī vairāki spēlētāji, kuri ir vienkārši naturalizēti. Viens naturalizētais ir Nīderlandei - centra pussargs Džonatans de Guzmans ir jamaikiešu un filipīniešu izcelsmes, piedzima Kanādā, bet jau 12 gadu vecumā nokļuva Roterdamas "Feyenoord" akadēmijā. Kamēr viņa brālis Džulians pārstāv Kanādas izlasi, Džonatans priekšroku deva Nīderlandei. Divi tādi ir Horvātijai – brazīlieši Eduardu da Silva un Samirs, kuri ilgus gadus pārstāvēja Zagrebas "Dinamo". Vēl pa vienam brazīlietim ir naturalizējusi Portugāle un Spānija – attiecīgi slaveno centra aizsargu Pepi un tikpat pazīstamo uzbrucēju Djēgu Koštu. Pieskaitot vēl Itālijas balsta pussargu Tjagu Motu, kuru ar Itāliju saista radniecīgas saites, Brazīlijai šajā pasaules čempionātā ir pieci visai augsta līmeņa savējie, kas pārstāv citas izlases.


"Svešo" izlase no pārējiem spēlētājiem, kuri nav auguši Francijā un Vācijā.

Mūsdienās FIFA ir ievērojami atvieglojusi futbola pilsonības maiņas procedūru – pat, ja spēlētājs pieaugušo izlasē būs aizvadījis pārbaudes spēles, viņš tāpat drīkstēs pāriet uz citu valstsvienību, kamēr nebūs aizvadījis kaut vienu A līmeņa maču. Agrāk gan procedūra nebija tik vienkārša, un tas pamatīgi iegrieza Austrālijas izlases visu laiku labākajam vārtu guvējam Timam Keihilam. Viņš Austrālijas izlasē debitēja tikai 2004. gadā, bet divus gadus iepriekš viņam bija iespēja Pasaules kausā pārstāvēt vecvecāku dzimteni Īriju. Keihilu uz izlasi sauca viņa bijušais treneris "Milwall" komandā Miks Makartijs, bet FIFA 22 gadus vecajam uzbrucējam atteica kādas "nejaušības" dēļ.

Proti, Sidnejā dzimušais Keihils savulaik vairākus gadus dzīvoja Samoa, un viņš 14 gadu vecumā tika uzaicināts uz turnīru Samoa U20 izlasē. Viņš aizbrauca, piedalījās divās spēlēs, un tādēļ noteikumi liedza viņam pārstāvēt Īriju. "Man tā vienkārši bija iespēja doties brīvdienās, jo mana vecmamma Samoa tolaik bija slima. Tā bija iespēja par Samoa līdzekļiem atgriezties un viņu apraudzīt, jo izlase apmaksāja gan visus lidojumus, gan izmitināšanu, gan dzīvošanas izdevumus. Mani absolūti neinteresēja spēlēšana pie viņiem – tas bija vīru turnīrs, un negaidīju, ka spēlēšu." 2004. gadā FIFA šos noteikumus mainīja.

Spēlētāji, kuri kādreiz izlašu līmenī pārstāvējuši citu valsti

SpēlētājsIzlaseDzimisPēdējā izlaseSpēlētājsIzlaseDzimisPēdējā izlase
A.SongsKamerūnaKamerūnaFrancijas U16R.GučanedžhadsIrānaIrānaNīderl. U19
Ē.Šupo-MotēnsKamerūnaVācijaVācijas U21A.DežagaIrānaIrānaVācijas U21
Š.ItanžsKamerūnaFrancijaFrancijas U21V.MouzessNigērijaNigērijaAnglijas U21
E.BičakčičsBosnijaBosnijaVācijas U18Š.AmeobiNigērijaNigērijaAnglijas U21
S.KolašinacsBosnijaVācijaVācijas U20K.P.BoatengsGanaVācijaVācijas U21
A.BegovičsBosnijaBosnijaKanādas U20A.KvaresijsGanaNorvēģijaNorvēģ. U21
M. PjaničsBosnijaBosnijaLuksemb. U19Dž.BrukssASVVācijaVācijas U20
M.MujdžaBosnijaHorvātijaHorvātijas U21Ā.JohansonsASVASVIslandes U21
T.S. SušičsBosnijaBosnijaBeļģijas U19M.DišerūdsASVNorvēgijaNorvēģ. U19
H.MeduņaninsBosnijaBosnijaNīderl. U21Dž.DžounssASVVācijasVācijas izlase
I.HajrovičsBosnijaŠveiceŠveices izlaseF.DžonsonsASVVācijaVācijas U21
A.HadžičsBosnijaBosnijaAustrijas U21N.ŠadliBeļģijaBeļģijaMarokas izlase
T.KeihilsAustrālijaAustrālijaSamoa U21J.LodiginsKrievijaKrievijaGrieķijas U21
M.AlbornossČīleZviedrijaZviedrijas U21F.GulamsAlžīrijaFrancijaFrancijas U21
I.RakitičsHorvātijaŠveiceŠveices U21H.JebdaAlžīrijaFrancijaFrancijas U19
SamirsHorvātijaBrazīlijaBrazīlijas U18S.FeguliAlžīrijaFrancijaFrancijas U21
D.KoštaSpānijaBrazīlijaBrazīlijas izlaseK.MedžaniAlžīrijaFrancijaFrancijas U21
M.BolīKotdivuāraNorvēģijaNorvēģ. U19N.BentalebsAlžīrijaFrancijaFrancijas U19
Dž.SioKotdivuāraFrancijaFrancijas U18R.MboliAlžīrijaFrancijaFrancijas U18
T.MotaItālijaBrazīlijaBrazīlijas izlaseS.TaidersAlžīrijaFrancijaFrancijas U20
G.PaletaItālijaArgentīnaArgentīnas U20G.InlersŠveiceŠveiceTurcijas U21

 +12 [+] [-]

, 2014-06-17 17:21, pirms 10 gadiem
Ja jau āfrikāni nekas nesaista zemē kurā viņš ir piedzimis, tad kāpēc viņš nedodas uz savu etniskās izcelsmes zemi?
Ak vai piemirsu saista labumi, kurus viņš etniskās izcelsmes zemē nekad nedabūtu. Spļauj akā lopi, no kuras dzer un vēl pieprasa toleranci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-06-17 17:29, pirms 10 gadiem
Latvijā arī ir nepilsoņi, kuru vecāki šajā zemē iebrauca pēc 2. pasaules kara un nezina valsts valodu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-06-17 17:51, pirms 10 gadiem
Dzimis Francijā, Francijā audzis un Francijā kļuvis par top futbolistu, bet, redz, Francija viņam neeksistē, zeme,
kas viņam devusi visu. Pretīgi. Tfu.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-17 17:52, pirms 10 gadiem
Zidāns arī no Alžīrijas nāk.

  +5 [+] [-]

, 2014-06-17 17:55, pirms 10 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja jau āfrikāni nekas nesaista zemē kurā viņš ir piedzimis, tad kāpēc viņš nedodas uz savu etniskās izcelsmes zemi?
Ak vai piemirsu saista labumi, kurus viņš etniskās izcelsmes zemē nekad nedabūtu. Spļauj akā lopi, no kuras dzer un vēl pieprasa toleranci
Šeit situācija ir bišķi cita. Ja Francija savulaik anektēja Alžīriju, tad vēlāk viņiem arī nākas izjust savas aneksijas augļus - alžīrieši pārvietojās uz Franciju.
Tā nav nekāda spļaušana akā, bet Francijas politikas sekas.

Tas pats arī ar Lielbritāniju un tās Āzijas kolonijām - tāpēc arī tik daudz indusu un šķībacaino ir Anglijā, ka savulaik tās bija kolonijas, tagad attiecīgi kolonizētie pārpludina kolonizatoru valsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-06-17 17:58, pirms 10 gadiem
dobrecovs rakstīja: Dzimis Francijā, Francijā audzis un Francijā kļuvis par top futbolistu, bet, redz, Francija viņam neeksistē, zeme,
kas viņam devusi visu. Pretīgi. Tfu.
Šādu rīcību var saprast, ja netiek izlasē kā, piemēram brazīlieši iegūst Portugāles pilsonību.

     [+] [-]

, 2014-06-17 18:00, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Un Zidans nenāk no Alžīrijas! Viņš ir dzimis Fra! No turienes viņa vecāki nāk.
Daudzi Francijas spēlētāji nāk no Āfrikas.

  +8 [+] [-]

, 2014-06-17 18:00, pirms 10 gadiem
dobrecovs rakstīja: Dzimis Francijā, Francijā audzis un Francijā kļuvis par top futbolistu, bet, redz, Francija viņam neeksistē, zeme,
kas viņam devusi visu. Pretīgi. Tfu.
Dzimis Latvijā, Latvijā audzis un Latvijā kļuvis par top futbolistu, bet, redz, Latviaja viņam neeksistē, zeme,
kas viņam devusi visu. Pretīgi. Tfu.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-17 18:04, pirms 10 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Daudzi Francijas spēlētāji nāk no Āfrikas.
1. pasaules kara laikā, Francija no savām kolonijām Āfrikā, Eiropā ieveda, ap 500 tk. cilvēku, neoficiāli avoti liecina līdz pat 3 miljoniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-17 18:15, pirms 10 gadiem
Interesants raksts

  +2 [+] [-]

, 2014-06-17 18:56, pirms 10 gadiem
marka3x3 rakstīja: Latvijā arī ir nepilsoņi, kuru vecāki šajā zemē iebrauca pēc 2. pasaules kara un nezina valsts valodu.
nu un kas pie tā ir vainīgi? protams, ka mēs paši. kāpēc šīs problēmas nav tik aktuālas lietuvā un igaunijā? tāpēc, ka viņi pēc dabas nav p..ā līdēji, kā mēs, kas visam tik pakļaujas un piekrīt. un tas pats tagad notiek ar eiropas savienības "priekšlikumu" pieņemšanu.

  +6 [+] [-]

, 2014-06-17 19:25, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Šeit situācija ir bišķi cita. Ja Francija savulaik anektēja Alžīriju, tad vēlāk viņiem arī nākas izjust savas aneksijas augļus - alžīrieši pārvietojās uz Franciju.
Tā nav nekāda spļaušana akā, bet Francijas politikas sekas.

Tas pats arī ar Lielbritāniju un tās Āzijas kolonijām - tāpēc arī tik daudz indusu un šķībacaino ir Anglijā, ka savulaik tās bija kolonijas, tagad attiecīgi kolonizētie pārpludina kolonizatoru valsti.
Nemāci man kolonizācjias vēsturi un sekas, es to zinu. Stāsts ir par to ka valsts teritorijā dzīvo iedzīvotāju kopums kurš sevi neasociē ar valsti un nav viņai lojāls. Jēga sildīt čūskas azotē? Nost ar toleranci, politkorektumu un vaiņas apziņas par senajiem kolonizatoru darbiem, ja cilvēks ir nelojāls, lai mauc uz turieni ar kurieni sevi asociē, nevis izmanto visus labumus ko sniedz mītnes zeme un pateicības vietā uzkakā uz galvas

     [+] [-]

, 2014-06-17 20:16, pirms 10 gadiem
Born Ready rakstīja: Interesants raksts
Tā nu ir mūsdienu sporta realitāte. Kas var atļauties maksāt, tas savāc spēlētājus no citām valstīm, jo pašiem nav nekā. Un tad kaut ko sasniedz un baigā starā. Te vairāk par Austriju hokejā runāju.

     [+] [-]

, 2014-06-17 20:30, pirms 10 gadiem
We all blessed my nigga rakstīja: Dzimis Latvijā, Latvijā audzis un Latvijā kļuvis par top futbolistu, bet, redz, Latviaja viņam neeksistē, zeme,
kas viņam devusi visu. Pretīgi. Tfu.
Nez, kurš kļuvis par top futbolistu, spēlējot Latvijā?

  +2 [+] [-]

, 2014-06-17 20:33, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: nu un kas pie tā ir vainīgi? protams, ka mēs paši. kāpēc šīs problēmas nav tik aktuālas lietuvā un igaunijā? tāpēc, ka viņi pēc dabas nav p..ā līdēji, kā mēs, kas visam tik pakļaujas un piekrīt. un tas pats tagad notiek ar eiropas savienības "priekšlikumu" pieņemšanu.
Igaunijā ir tieši tādas pašas problēmas, visa Narva nerunā igauņu valodā, cita lieta, ka cittautieši tomēr tur ir manāmi mazāk.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-17 20:41, pirms 10 gadiem
dobrecovs rakstīja: Igaunijā ir tieši tādas pašas problēmas, visa Narva nerunā igauņu valodā, cita lieta, ka cittautieši tomēr tur ir manāmi mazāk.
narvā pāri dīķim ir krievija. tas tikai loģiski, tāpat kā mums daugavpilī.
vot pamēģini kādam igaunim uz ielas pieiet un kaut ko uzprasīt krieviski. labākajā gadījumā atbildēs angliski vai vienkārši izliksies tevi nedzirdam. nesen tallinā nacās meklēt pazudušo vecpuisi un visās attiecīgajās iestādēs (arī sievietes gados) uzstāja labak pāriet uz angļu valodu. krievi tur protams ir, bet viņi visi runā igauniski un tas ir tikai pateicoties igauņu raksturam. un kā tev šķiet, kādēļ tad tur tie cittautieši ir manāmi mazāk?

     [+] [-]

, 2014-06-17 20:56, pirms 10 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Nemāci man kolonizācjias vēsturi un sekas, es to zinu. Stāsts ir par to ka valsts teritorijā dzīvo iedzīvotāju kopums kurš sevi neasociē ar valsti un nav viņai lojāls. Jēga sildīt čūskas azotē? Nost ar toleranci, politkorektumu un vaiņas apziņas par senajiem kolonizatoru darbiem, ja cilvēks ir nelojāls, lai mauc uz turieni ar kurieni sevi asociē, nevis izmanto visus labumus ko sniedz mītnes zeme un pateicības vietā uzkakā uz galvas
Lielai daļai no šiem kadriem, kuri pēc Tevis teiktā, uzspļauj savai mītnes zemei, nav praktiski nekādu izredžu spēlēt savas mītnes zemes izlasē.

Piemēram, tādam Misimovičam, Bičakčičam un Mujdžam - nedomāju, ka ir kādas izredzes uz Vācijas izlasi.
Tāpat Medžani, Taideram, Bentalebam un Fegulī - uz Francijas izlasi.

Tad nu viņi spēlē savas izcelsmes valsts izlasē. Tev žēl, vai?

     [+] [-]

, 2014-06-17 21:33, pirms 10 gadiem
march_2k rakstīja: Tāpat Medžani, Taideram, Bentalebam un Fegulī - uz Francijas izlasi.

Tad nu viņi spēlē savas izcelsmes valsts izlasē. Tev žēl, vai?
Par Feguli īsti nepiekritīšu gan - ja viņš turpinās progresēt, viņš varētu būt viens no tuvākajiem kandidātiem aiz 23nieka. Tāpat kā Gulams. Pārējiem gan iespēju būtu ļoti, ļoti maz.

     [+] [-]

, 2014-06-17 21:36, pirms 10 gadiem
Ko nu cepaties, nospiedošam vairākumam šo spēlētāju nespīd iekļūt daudz stiprākajās Francijas, Vācijas jeb Brazīlijas izlasēs bet pasaules kausā uzspēlēt gribētu gan. Riktīgās zvaigznes jau tā tik vienkārši nepāriet. Pašā Vācijas un Francijas izlasē tak ar ir pilns ar spēlētājiem kuru saknes daļēji jeb pilnībā ir kaut kur citur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-17 22:49, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: narvā pāri dīķim ir krievija. tas tikai loģiski, tāpat kā mums daugavpilī.
vot pamēģini kādam igaunim uz ielas pieiet un kaut ko uzprasīt krieviski. labākajā gadījumā atbildēs angliski vai vienkārši izliksies tevi nedzirdam. nesen tallinā nacās meklēt pazudušo vecpuisi un visās attiecīgajās iestādēs (arī sievietes gados) uzstāja labak pāriet uz angļu valodu. krievi tur protams ir, bet viņi visi runā igauniski un tas ir tikai pateicoties igauņu raksturam. un kā tev šķiet, kādēļ tad tur tie cittautieši ir manāmi mazāk?
Igaunijā Krieviski nerunā? Varbūt Tu vienkārši Krieviski slikti runā? Es gan Igaunijā, gan Lietuvā pārsvarā krieviski runāju, vnk sanāk ērtāk, ar atsevišķiem jauniešiem gan angliski jo krieviski vnk. nemāk. Vecāki gada gājuma cilvēki, angļu valodu tur slikti zin. Tēlot, ka nezin Krievu valodu ir absolūts stulbums, vienkàrši ir jāciena savējā!

     [+] [-]

, 2014-06-18 00:56, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Par Feguli īsti nepiekritīšu gan - ja viņš turpinās progresēt, viņš varētu būt viens no tuvākajiem kandidātiem aiz 23nieka. Tāpat kā Gulams. Pārējiem gan iespēju būtu ļoti, ļoti maz.
Taisnība, šie divi vēl varbūt. Bet runa jau vairāk par vispārējo fonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-19 08:37, pirms 10 gadiem
Papetiet, Sveices izlasi! tiesi tada passa situacija, ja pat ne trakak- ta avalsts jau ir uzvarejusi mulitculturisma, kas ir savakata zem balta krusta karoga.

     [+] [-]

, 2014-06-21 00:23, pirms 10 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja jau āfrikāni nekas nesaista zemē kurā viņš ir piedzimis, tad kāpēc viņš nedodas uz savu etniskās izcelsmes zemi?
Ak vai piemirsu saista labumi, kurus viņš etniskās izcelsmes zemē nekad nedabūtu. Spļauj akā lopi, no kuras dzer un vēl pieprasa toleranci
Nedramatizē, par ko tev plusiņi nesaprotu...