Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Boatengs: "Prēmijas bija viena no mazākajām problēmām – finālturnīrs bija katastrofa"

Agris Suveizda

Boatengs: "Prēmijas bija viena no mazākajām problēmām – finālturnīrs bija katastrofa"
Kevins Prinss Boatengs
Foto: SIPA/Scanpix

Ganas izlases futbolists Kevins Prinss Boatengs pēc izmešanas no valstsvienības sarunā ar Sport Bild sacīja, ka, viņaprāt, tika sodīts par attieksmes izrādīšanu izlases vadībai, izsakot visu neapmierinātību par haosu komandas organizatoriskajos jautājumos.

"Esmu ļoti, ļoti sarūgtināts. Tas vienkārši nebija labs laiks. Tas bija murgs kopš pirmās gatavošanās dienas līdz pat beigām," sacīja Kevins Prinss Boatengs. "Nekad nebiju domājis, ka gatavošanos Pasaules kausam un Pasaules kausu var organizēt tik slikti. Viesnīcas, lidojumi – viss tika darīts amatieriski."

"Mūsu lidojums no Maiami un Brazīliju ilga 12 stundas. Lidojām ekonomiskajā klasē, saspiesti. Kājas sāpēja. Profesionālim tas ir apvainojums. Tikmēr mūsu prezidents kopā ar sievu un diviem bērniem sēdēja biznesa klasē," teica Boatengs. "Brazīlijā cilvēki, kas bija par to atbildīgi, pazaudēja manu bagāžu. Man dienām nebija manu futbola apavu, ne teipu, nekā. Tā bija katastrofa."

"Pirms spēles pret ASV mēs gulējām nevīžīgā viesnīcā. Tāda viesnīca noteikti nevarēja tikt rekomendēta no FIFA puses. Istabas bija mitras. Man bija jāmaina istaba, jo tā bija kā peldbaseins. Tajā no griestiem pilēja ūdens," Boatengs turpināja. Pirms grupu turnīra izšķirošās spēles pret Portugāli (1:2) Ganas spēlētāji neizmaksāto prēmiju dēļ piedraudēja neiziet laukumā, un Boatengs uzskata, ka viņš tika pataisīts par grēkāzi un ka tieši atklātība pret Ganas vadību bija iemesls viņa patriekšanai no izlases.

"Bija divi vai trīs spēlētāji, kuri bija priecīgi par manis un Salija Muntari atstādināšanu. Izteicu savu viedokli. Nebija neviena paša spēlētāja, kurš būtu bijis apmierināts [ar bardaku izlasē]. Man bija sajūta, ka mēs ar visu delegāciju tikāmies simtiem reižu. Teicām tai, ka ir daudzas lietas, kas būtu jāmaina. Esmu viegls upuris, jo aci pret aci viņiem pateicu, ka viņi ir meļi, kuri netur savus solījumus," atklāja Boatengs.

"Prezidents apsolīja, ka nākotnē ceļosim labāk un ka mums būs labāka izmitināšana. Labāka organizācija un gatavošanās. Viņš neturēja savu solījumu. Beigās es biju vienkārši neapmierināts," Boatengs turpināja. "Prēmijas bija daļa no tā, kas ir pilnīgi normāli. Taču tā bija viena no mazākajām problēmām. Tas vienkārši nāca vienlaicīgi mēneša laikā. Tā bija katastrofa."

"Vienkārši sev vaicāju, kur aiziet visa nauda. Asociācija saņem lielu naudu no sponsoriem, no FIFA. Tā noteikti netiek tērēta viesnīcām, lidojumiem, komandai un tās sagatavošanai," brīnījās Boatengs. Gelzenkirhenes "Schalke" pussargs neaizvēra sev durvis uz izlasi, taču bija ļoti skeptisks par atgriešanos tajā: "Viņi mani izmeta. Mīlu valsti un tautu, bet jebkuram sportistam būtu grūti turpināt šādos apstākļos."

Izmantotie resursi:
Boateng: From travel to tactics, Ghana's World...

Slēpts komentārs: Maigais_S

  +9 [+] [-]

, 2014-07-01 12:11, pirms 10 gadiem
Maigais_S rakstīja: Mjā. Lai vai kā, bet nav smuki tā čīkstēt
nolido pats padsmit stundas ekonomiskajā klasē un pēc tam ej spēlēt futbolu

     [+] [-]

, 2014-07-01 12:18, pirms 10 gadiem
Līdzīgi kā Rojam Kīnam ar Īriju 2002. gadā

  +1 [+] [-]

, 2014-07-01 12:31, pirms 10 gadiem
Nu tas premijas jau tiesam tada mistiska problema..it ka butu sapulcejusies trucigu sportistu grupina,kam no premijam butu atkariga vinu iztiksana..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2014-07-01 12:38, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: ne jau pec atlidosanas,uzreiz spelet gaja,un zinot vinu algas,vareja nopirkt biletes apr svau naudu!
pērc darbā degvielu, maksā uzņēmuma telpu īri un elektrību no savas algas!

  +5 [+] [-]

, 2014-07-01 12:46, pirms 10 gadiem
Pilnībā saprotu Boatengu un atbalstu viņu, padomājiet paši-> futbolisti dodas laukumā, riskē ar savu veselību un karjeru, lai varētu pārstāvēt savu valsti.. bet ko valsts gluži vienkārši d.i.ršs virsū...

Atgādina situāciju LV ne... dari visu pēc labākās sirdzapziņas, tāpat valsts atradīs kā tev uzkraut sūdus!

     [+] [-]

, 2014-07-01 12:47, pirms 10 gadiem
labo, ok, Gana netika no grupas laukā un palika ar 1M 8M vietā, taču kāpēc gan nepadalīties ar prēmijām tām komandām, kas tiek tajā top16, ar spēlētājiem? Ok, grieķi godīgi pasaka - uztaisiet mumsjaunu kempingu (tāpat 20% aizies otkatos) par mūsu prēmijām, vismaz kāds ieguldījums.
Agrilson rakstīja: Nu tas premijas jau tiesam tada mistiska problema..it ka butu sapulcejusies trucigu sportistu grupina,kam no premijam butu atkariga vinu iztiksana..

  +7 [+] [-]

, 2014-07-01 12:57, pirms 10 gadiem
Tie, kas kautko dir.š Boatengam un vēl saka, ka pats varēja nopirkt - tak ierēkt jums sejā. Kā jau augšā komentāros kāds teica, pamēģiniet paši maksāt par visiem saviem darba izdevumiem un strādāt pie reizes neko nesaņemot. Spēlējot izlasē nevienam bez prēmijām neko nemaksā. Pēc garas sezonas nākamajā dienā skriet uz izlasi un rauties līdz jūlijam, ņemot vēl vērā, ka pēc 2 nedēļām atkal jāsāk gatavoties nākamajai un saņemt par to reāli neko kā šajā gadījumā? Tur jābūt muļķim, lai noklusētu kautko tādu.

     [+] [-]

, 2014-07-01 13:02, pirms 10 gadiem
Nesaku ka speletaji nav pelnijusi premijas,bet..tai nevajadzetu but galvenajai zinai no izlases nometnes..lai gan mums nezinot realo situaciju ar vinu izlasu vadibam gruti spriest kas un ka..

  +9 [+] [-]

, 2014-07-01 13:05, pirms 10 gadiem
Prēmijas par spēlēšanu izlasē ir pilnīgi normāla parādība. Iemesls, kāpēc skandāli par tām parasti rodas tikai Āfrikas komandās, ir tāds, ka vairumā izlašu nav jābaidās, ka tās varētu arī nesaņemt.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-01 13:37, pirms 10 gadiem
Mierīgi varēja ar bračku spēlēt Vācijas izlasē un būtu bijis miers..

     [+] [-]

, 2014-07-01 17:10, pirms 10 gadiem
@pleesonja Un kas tur briesmīgs? Esmu no 10h līdz 13h lidojis ekonomiskajā klasē ar B747 un A380,nekā briesmīga tur nav, normāli beņķi arī kājas ir kur izstiept. Ir lidots arī biznesa klasē - jā ir vairāk vietas un ērtāk, bet tā ka briesmīga atšķirība neteiktu. Prezidents protams debīls krāns- varēja jau arī pats lidot kopā ar džekiem, nevienam nebūtu ko pārmest

     [+] [-]

, 2014-07-01 17:57, pirms 10 gadiem
Boetengs šeit vairāk runā par visām problēmām kopumā. Ja ir šādi apstākļi - federācija peldas naudā, tad rodas jautājums kāpēc spēlētājiem nekas neatlec un jādodas uz čempionātu šādos apstākļos. Šī prēmiju pieprasīšanas izcelšana interesēja tikai žurnālistiem, lai ļautiņiem būtu par ko pasmieties/pacepties.