Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar pēdējās desmitgades rekordu Madonā aizvadīts supermoto posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar pēdējās desmitgades rekordu Madonā aizvadīts supermoto posms
Foto: Māris Stiprais

Aizvadītajā nedēļas nogalē Madonas kartingu trasē notika Baltijas supermoto čempionāta pirmā posma sacensības, kuras pulcēja vairāk nekā 100 dalībniekus, kas Latvijā notiekošajos posmos ir augstākais dalībnieku skaits pēdējos desmit gados.

Ļoti interesantas cīņas risinājās S4 klasē, kur uzvaras laurus plūca septiņpadsmit gadu vecā Selīna Kazakova (Selyn Kazakova) no Igaunijas. Jau pirmajā braucienā viņa izvirzījās pārliecinošā vadībā, savukārt otrajā braucienā viņa finišēja kā otrā. Neskatoties, ka trasē tika piedzīvoti vairāki kritieni, trešo vietu S4 klasē izdevās iegūt mūsu pašmāju motošosejas braucējam Garijam Rožkalnam, savukārt otro vietu izcīnīja Deividas Gacis (Deividas Gecys) no Lietuvas.

Ne mazāk aizraujošas cīņas notika arī prestižajā S1 klasē, kur uz starta stājās 14 dalībnieki, tai skaitā pasaules līmeņa sportisti, kā igauņi Patriks Pals (Patrick Pals) un Ero Madisons (Ero Madisson) no Igaunijas. Viņi pēc pirmā brauciena arī ieņēma pirmās divas vadošās vietas, bet kā trešais finišu sasniedza viņu tautietis Aksels Partelpogs (Aksel Partelpoeg). Arī divu braucienu summā par uzvarētāju tika kronēts Pals, otrais palika Madisons, bet trešo vietu izcīnīja lietuvietis Dominikas Diraitis (Dominykas Diraitis).

S2 klasē pēc pirmā brauciena pirmo trijnieku sadalīja pašmāju braucēji Mārtiņš Feters-Fekters (Race ON), Gatis Tikiņš (MX Ķekava) un Imants Kalniņš (Race ON). Pēc otrā brauciena situācija kopvērtējuma tabulā nedaudz pamainījās, jo Gatis Tikiņš pakāpās uz pirmo vietu, bet Mārtiņš Feters-Fekters atkrita uz otro, savukārt Imants Kalniņš nosargāja savu pozīciju, saglabājot trešo vietu.

Pitbike braucienā divdesmit divu sportistu konkurencē 1. vietu “Pitbike160” klasē izcīnīja Alekss Vetkins (Alex Vetkin) no Igaunijas, otro Garijs Rožkalns, savukārt trešo vietu ieņēma Edgars Mūrnieks. “Pitbike Open” klases pirmo trijnieku sadalīja sportisti no Igaunijas – pirmais bija Svens Vetkins (Sven Vetkin), otrais – Fredis Pihlas (Fredi Pihlas), bet trešais palika Kermi Metsis.

Vislielākais dalībnieku skaits bija apvienotajā “Mini GP”, “Pitbike Junior” un “Scoooter” braucienā, kur uz starta stājās 28 braucēji.

Sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

Pasākuma organizētāji saka lielu paldies Latvijas Motosporta federācijai (LAMSF), Madonas novada domei, un visiem saviem atbalstītajiem , kuri pielika roku un darbu, lai izcīnītu šo lielo dalībnieku skaitu un atkal “atdzīvinātu” šo motosporta disciplīnu. No organizatoru puses paldies arī visiem dalībniekiem, par lielisko Supermoto svētku sajūtu.

Nākamais jeb otrais Baltijas čempionāta posms Supermoto norisināsies 4. jūnijā Kulbilohu kartadromā Igaunijā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv