Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Blogs: Bjorkmana uznāciens saviļņo zviedrus

Blogs: Bjorkmana uznāciens saviļņo zviedrus
41 gadu vecais Jonass Bjorkmans līdzigi iesildīties varēs arī pret Ernestu Gulbi, jo tieši latvieša parstāvētais duets būs viņa ceļā uz dubultspēļu pusfinālu
Foto: www.gp.se

Kopš pirmās un līdz šim vienīgās padalīšanās ar gūtajiem iespaidiem Stokholmas ATP turnīrā pagājušas jau divas dienas. Iepriekšējā dienā visu diemžēl nevarēju paspēt un kaut ko nācās upurēt, tāpēc šodien centīšos padalīties ar iespaidiem gan par ielaisto vakardienu, gan arī šodien pieredzēto.

Otrdien rīta pusē jau biju arēnā un devos uz treniņu kortiem, lai redzētu, kā sacensībām gatavojas Ernests. Jāsaka, ka Latvijas tenisists bija motivācijas pilns un visu treniņu laiku (aptuveni 40 minūtes) aizvadīja ar pilnu atdevi. Galvenais uzsvars bija likts uz spēli no gala līnijas. Pēc Gulbja treniņa, atgriežoties mediju telpā, dzirdēju, kā zviedru žurnālisti jau sarunājas par gaidāmo Gulbja un Šardī maču, sakot, ka tā būs īsta tenisa uzbrūkošo grandu klasika. Lai redzētu, vai šiem runātājiem būs bijusi taisnība, nebija ilgi jāgaida, jo dienas pirmie divi mači beidzās ļoti ātri.

Jāsaka, ka klātienē var redzēt vēl labāk, cik ļoti Ernests mača laikā uzvelkas, jo skatīšanās iespējas neierobežo kameras. Dažubrīd pat nodomāju, ka pārlieku lielā uzvilkšanās par katru sīkumu Ernestu var novest pie līdzīga iznākuma kā šī gada Montekarlo „Masters” turnīrā pret Huanu Monako, taču, par laimi, tā nenotika. Atceros arī to, ka pēc pirmā seta vēl nobrīnījos, ka Ernesta spēles skatīšanās klātienē man nerada izteikti pastiprinātas emocijas, taču nākamie divi seti par manām emocijām „parūpējās” divkārši. Tas viennozīmīgi bija daudz intriģējošāk, nekā skatīties spēli televizorā, jo tribīnēs varēja izteikti sajust, cik ļoti Gulbim gribējās uzvarēt.

Atlikusī dienas daļa aizritēja strādājot, kā dēļ arī nācās atlikt padalīšanos ar piedzīvoto turnīra otrajā dienā. Šodien arēna ierados vēl pirms spēļu sākuma un devos meklēt, vai Ernests kādā no kortiem tobrīd aizvada treniņu. Parasti to izziņo preses dienesta vadītājs, taču šoreiz viņam par to norises laikiem nebija ne jausmas, tāpēc nācās meklēt visu pašam. Par laimi, uz kortiem devos tieši īstajā brīdī un varēju redzēt kā Gulbis ar Tursunovu kopā gatavojas 1. kārtas dubultspēlei. Salīdzinot ar otrdienas treniņu, šodien tā beigu daļā vairāk tika piestrādāts pie smešiem un spēles pie tīkla, taču drastiskas izmaiņas treniņa plānā nebija ieviestas. Tā kā abiem spēlētājiem šodien bija jāaizvada tikai dubultspēles, tad treniņā ik pa brīdim izskanēja arī kāds joks (galvenokārt no Dmitrija puses), taču kopumā abi tik un tā mačam gatavojās ļoti nopietni.

Pēc treniņa nedaudz varēju paskatīties kā kortā spēkiem mērojas Dodigs un Verdasko, kuri pirms pusotra mēneša „US Open” turnīrā aizvadīja piecu setu trilleri. Šoreiz spānim izdevās atriebt savu sāpīgo zaudējumu ASV „Grand Slam” turnīrā. Pēc tam gan galvenais bija nenokavēt Gulbja un Tursunova dubultspēli, tāpēc ierados jau laicīgi. Interesanti bija redzēt Ernesta smaidīgo saskatīšanos ar treneri Bresniku pirms paša mača sākuma, kas parādīja Ernesta izbrīnu par Tursunova uzjautrināšanos pat spēles laikā. Tas gan šoreiz abu tenisistu spēli negatīvi neietekmēja un tika gūta diezgan pārliecinoša uzvara. No dubultspēles palika atmiņā arī Ernesta centība katrā sitienā. Pat pie rezultāta 5:1 pirmajā setā, viņš dusmojās uz sevi par neizdevušos sveci, kas tikai parādīja viņa attieksmi pret katru spēles epizodi.

Pēc Gulbja un Tursunova uzvaras vēl tikai palika sagaidīt dienas noslēdzošo maču centrālajā kortā, kur spēlēja 41 gadus vecais, profesionālo karjeru beigušais mājinieks Jonass Bjorkmans, kurš 1997. gadā ieņēma ceturto vietu ATP rangā. Neilgi pirms deviņiem visi iepriekš paredzētie mači beidzot bija izspēlēti un, fonā skanot „Swedish house mafia” mūzikai, centrālajā kortā ienāca slavenais zviedrs ar savu pārinieku Robertu Lindstedu. Pirms tam jau apvaicājos zviedru žurnālistiem, kā viņi uztver šo notikumu, un visi kā viens sacīja, ka tas zviedru tenisam ir īpašs brīdis. Beidzot arī skatītāju sēdvietas lielākoties bija aizņemtas un slavenais Bjokmans ar pārinieku tika pienācīgi atbalstīti, kas radīja patīkamas emocijas, noslēdzoties Stokholmas turnīra trešajai dienai.

Roberts Urdziņš Stokholmā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 22:51, pirms 11 gadiem
Kas ir ar Soderlingu, vai vēl kādreiz atgriezīsies tūrē?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-16 22:53, pirms 11 gadiem
kas parādīja Ernesta izbrīnu par Tursunova uzjautrināšanos pat spēles laikā
Man pat tā kā neērti atzīt, ka izrādu interesi par šādām Dalasas stila intrigām, bet te nupat kaut kas briest..........

  -2 [+] [-]

, 2013-10-16 22:56, pirms 11 gadiem
Es kaut kur lasīju, ka Bjerkmans ir Bjerkmans, zviedriem o ar punktiņiem ir kā e. Bresnīks ir Bresnīks, to es točno zinu, tas nav nekāds Bersniks, ko Tērcīte te piemin savā rakstā. Šitādas dīvainības Šveicē gan nerakstītu.

     [+] [-]

, 2013-10-17 01:22, pirms 11 gadiem
Zviedriem tur katru dienu kāds atgriežas tenisā ,bail ka BORGS ,Edbergs un Vīlanders ar neatsāk niekoties ar tenisu

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 01:44, pirms 11 gadiem
Gribeetos detalizeetaaku Urdzinja kunga komentaaru, vai vinjam arii radaas iespaids, kaa Ernests it kaa esot nirgaajies par pretiniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 06:07, pirms 11 gadiem
kkk rakstīja: Kas ir ar Soderlingu, vai vēl kādreiz atgriezīsies tūrē?
nee,vinam ir taa slimiba-ka spelejot vai trenejoties tev peksni pazud energija un tu nevari pakusteties varak. Aizmirsu ka sauc to slimibu. Ancicam ari tas pats bija.

     [+] [-]

, 2013-10-17 12:35, pirms 11 gadiem
Paldies par rakstu.

     [+] [-]

, 2013-10-17 12:38, pirms 11 gadiem
tuk_tuk_te_lohs rakstīja: nee,vinam ir taa slimiba-ka spelejot vai trenejoties tev peksni pazud energija un tu nevari pakusteties varak. Aizmirsu ka sauc to slimibu. Ancicam ari tas pats bija.
Vispar vinam bija Mononukleoze, bet laikam ar kadam komplikacijam, ja sekas vel tagad jutamas

     [+] [-]

, 2013-10-17 13:34, pirms 11 gadiem
Vispar Bjorkmans taja vilde nevis iesildas, bet ka pats saka veic soli tuvak uzvarai! To vins darija pec katra maca uzvarot pretinieku! Ludzu , autor!
tuk_tuk _te_lohs kaut kas pareizi , bet ne lidz galam, tas nav energijas zudums trenejoties...

     [+] [-]

, 2013-10-17 14:44, pirms 11 gadiem
espozito79 rakstīja: Vispar Bjorkmans taja vilde nevis iesildas, bet ka pats saka veic soli tuvak uzvarai! To vins darija pec katra maca uzvarot pretinieku! Ludzu , autor!
tuk_tuk _te_lohs kaut kas pareizi , bet ne lidz galam, tas nav energijas zudums trenejoties...
nu jaa, nav jau vairs tik daudz sheit to, kas atceras kaa shaadas zvaigznes speeleeja..

     [+] [-]

, 2013-10-19 23:44, pirms 11 gadiem
Paraksts zem bildes... iesildīties... Atvainojat, Bjerkmanam tā tradīcija atkārtot Zviedrijā populārākās parodiju trupas gājienu( milzu soli) to jau vinš sāka profesionālajā karjerā. iesildīties... Veči, jūs padomā arī kādreiz, ja ko raksta.