Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

"Druva dynamite" sesto reizi kļūst par Latvijas čempioniem lakrosā

Rolands Eliņš

"Druva dynamite" sesto reizi kļūst par Latvijas čempioniem lakrosā
"Druva Dynamite" - Latvijas čempioni!
Publicitātes foto

Sesto Latvijas čempionu titulu svētdien (15.06.) izcīnīja Druva Dynamite lakrosisti, kas fināla spēlē Jelgavā ar 15:7 (4:0; 5:2; 1:3; 5:2) uzvarēja Archer Lacrosse komandu. Spēlē par trešo vietu uzvaru izcīnīja Mītava/LLU, pārspējot RJTC ar 15:5 (1:0; 4:2; 7:0; 3:3).

Fināla spēles pirmajā ceturtdaļā veiksmīgi spēlēja "Druva dynamite" komanda un pateicoties Gata Zepa un brāļu Liekniņu precīzajiem metieniem vārtos, ceturtdaļu noslēdza ar vērā ņemamu handikapu 4:0. Otrajā ceturtdaļā "Archer Lacrosse" tiek pie saviem pirmajiem punktiem, vārtos pārspējot Gintu Gūtmani divas reizes. Turpretī Druvas komanda vēl palielina vārtu pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdz ar rezultātu 9:2.

Trešajā ceturtdaļā aktivizējušies ir "Archer Lacrosse" spēlētāji, kuri samazina vārtu starpību līdz 4 punktiem (5:9). Tomēr trešā ceturtdaļa noslēdzas ar 10:5 "Druva dynamite" labā. Spēles pēdējā ceturtdaļā komandas ir kaujinieciski noskaņotas, lai cīnītos par čempionu titulu. Notiek aktīvi uzbrukumi abās laukuma pusēs. Tomēr "Archer Lacroose" spēj gūt tikai 2 vārtus, ar ko nepietiek, lai aizsniegtos līdz iepriekšējā gada čempioniem. Spēle noslēdzas ar rezultātu 15:7 un "Druva dynamite" kļūst par čempioniem jau sesto reizi.

Šogad pirmo reizi tika apbalvoti katras komandas labākie spēlētāji savā iekšējā balsojumā:
Kristers Kravinskis - komandas Druva Dynamite labākais spēlētājs
Ronalds Zaumanis - komandas Archer Lacrosse labākais spēlētājs
Edgars Tauteris - komandas Mītava/LLU labākais spēlētājs
Sergejs Ņikitjuks - komandas RJTC labākais spēlētājs
Raivis Andžāns - komandas Rīga labākais spēlētājs

Jau vēstīts, ka par iekļūšanu finālā sacentās piecas Latvijas klubu komandas – Druva dynamite, Mītava/LLU, RJTC, Archer Lacrosse, Rīga, aizvadot 2 posmus, 6 spēļu sabraukumus un izspēlējot 16 spēles. Finālā iekļuva 4 labākās komandas no kopvērtējuma tabulas. Druva dynamite un Archer Lacrosse komandas par valsts čempionu titulu spēkojas jau otro gadu pēc kārtas.

Latvijas Lakrosa čempionāts 2013 komandu izvietojums

V.Komanda
1.Druva Dynamite
2.Archer Lacrosse
3.Mītava/LLU
4.RJTC
5.Rīga

Šogad pirmo reizi Latvijas lakrosa vēsturē spēles tika translētas tiešraidē internetā un TV kanālā sportacentrs.com. Spēļu ieraksti pieejami šeit:
Par 1. vietu Latvijas čempionāts lakrosā. Spēle par 1.vietu....
Par 3. vietu Latvijas čempionāts lakrosā. Spēle par 3.vietu....

Latvijas Lakrosa federācija vēlas pateikties Mārim Melderam, atbalstītājiem un visām iesaistītajām personām par veiksmīgu čempionāta aizvadīšanu. LLF organizētais Latvijas čempionāts notiek kopš 2007.gada. Sešas reizes uzvarējis LK "Druvas Dynamite" un divas reizes - LK "Rīga".

Informāciju sagatavoja
Ieva Opoļska
LLF komunikācijas speciāliste
Latvijas Lakrosa federācija