Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Peiners: "Gribētos pamēģināt uzspēlēt profesionāli..."

Andrejs Siliņš

Peiners: "Gribētos pamēģināt uzspēlēt profesionāli..."
Žanis Peiners
Foto: Renārs Buivids / bk.lu.lv

"Gribētos pamēģināt profesionāli kaut kur uzspēlēt. Jūtu, ka varētu. Gribas pārbaudīt, kā sanāks. Viss būs atkarīgs no piedāvājuma," intervijā jaunajā "Sporta Avīzes" numurā saka pēdējo divu sezonu rezultatīvākais Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlētājs, "Latvijas Universitātes" līderis Žanis Peiners.

"Pa šiem trim LU pavadītajiem gadiem no jaunatnes basketbola esmu sagatavojies pieaugušo basketbolam. Milzīgas slodzes nevaru atļauties veselības dēļ, un man daudz kā trūka, kad sāku spēlēt pieaugušo basketbolā VEF rindās. Šis ir bijis vērtīgs starpposms, jo daudz laika varēju veltīt gan svaru zālei, gan individuālajiem un komandas treniņiem, gan taktikai, un man arī daudz uzticējās. Patīkamas emocijas, komandas biedri jau no pirmā gada," ieguvumus, pēdējās trīs sezonas pavadot "Latvijas Universitātes" komandā, sauc Žanis Peiners.

"Gribētos pamēģināt profesionāli kaut kur uzspēlēt. Jūtu, ka varētu. Gribas pārbaudīt, kā sanāks. Viss būs atkarīgs no piedāvājuma. Gribas gan kaut ko bišķiņ nopelnīt, jo pēdējos trijos gados nekas tādā ziņā nav iegūts, gan uzspēlēt pēc iespējas augstāka ranga sacensībās, taču noteikti pakāpeniski," nākotnes plānus ieskicē basketbolists. "Negribu kaut kur ielēkt un sēdēt uz beņķīša. Jāizvērtē. Noteikti konsultēšos ar Gunti Šēnhofu, jo viņš mani no Rēzeknes uz šejieni pasauca un visus šos gadus ar viņu esam bijuši labās attiecībās. Viņš nekad nav liedzis padomu, un es viņam uzticos. Pagaidām par to īsti negribu domāt, jo sezona vēl turpinās."

Žanis Peiners aizvadītajā regulārajā sezonā kļuva par rezultatīvāko LBL spēlētāju, 32 spēlēs vidēji gūstot 21,13 punktus. Arī pagājušajā sezonā Žanis bija rezultatīvākais starp spēlētājiem, kuri pabeidza sezonu Latvijā - vidēji 18,08 punkti.

Intervija ar Žani Peineru jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 09:20, pirms 11 gadiem
Zanim noteikti vajadzētu izmēģināt pro līmeni, jo šitam džekam ir iekšā!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 10:07, pirms 11 gadiem
Domāju Robis zinātu kā viņu izmantot
Slēpts komentārs: One Man Show!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 10:21, pirms 11 gadiem
Domāju būtu labs ieguvums izlasei, gan no tehniskā viedokļa, gan no mārketinga puses skatoties. Tomēr, nevaram aizmirst viņa veselību. Džekam galva uz pleciem ir, apkārt gudru cilvēku netrūkst. Lai viņam viss izdodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-04-16 10:37, pirms 11 gadiem
Jānovēl viņam veselība. Viss pārējais, lai spēlētu visaugstākajā līmenī, jau viņam ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-16 11:03, pirms 11 gadiem
Lai sāk ar Ukrainu, tur pilns ar letiņiem tagad, gan jau kādā blicē dabūs vietu. Čempis kudiš nopietnāks.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-16 11:06, pirms 11 gadiem
Gribēt, protams, var un talants jau arī ir, bet jautājums atklāts - vai viņu kāds ņems, pieņemot, ka viņš visticamāk nevar iziet medicīniskās pārbaudes, kas parasti ir viens no priekšnoteikumiem līguma parakstīšanai?

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 11:21, pirms 11 gadiem
Rafaello rakstīja: Lai sāk ar Ukrainu, tur pilns ar letiņiem tagad, gan jau kādā blicē dabūs vietu. Čempis kudiš nopietnāks.
Aiziet kaut kur, kur nevienam nebūs nekādas daļas gar viņu? Visideālākais, manuprāt, būtu Ventspils - labs treneris, kurš būtu ieinteresēts čaļa izaugsmē. Valmiera arī nebūtu slikts variants.

Tādā Ukrainā kuram interesēs lai viņš kļūtu labāks un sāktu savas profesionāļa gaitas? Ja nespēlēs pietiekami labi, paņems viņa vietā kādu amerikāni un attā.

     [+] [-]

, 2013-04-16 11:22, pirms 11 gadiem
Fric rakstīja: Gribēt, protams, var un talants jau arī ir, bet jautājums atklāts - vai viņu kāds ņems, pieņemot, ka viņš visticamāk nevar iziet medicīniskās pārbaudes, kas parasti ir viens no priekšnoteikumiem līguma parakstīšanai?
Kas viņam liegtu iziet tās?

  +4 [+] [-]

, 2013-04-16 11:47, pirms 11 gadiem
Nākamajā sezonā tiekamies BK Ventspils (no neoficiāliem avotiem)

  -1 [+] [-]

, 2013-04-16 11:57, pirms 11 gadiem
AIR23 rakstīja: Nākamajā sezonā tiekamies BK Ventspils (no neoficiāliem avotiem)
Tas neoficiālais avots esi tu?

     [+] [-]

, 2013-04-16 11:58, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Kas viņam liegtu iziet tās?
Precīzi nepateikšu, neesmu ārsts, bet esot problēmas ar sirdi. Valdis Valters savā laikā paņēma uz VEF un slavēja kā lielu talantu, bet veselība laikam jau bija galvenais iemesls, kādēļ viņš tur nepalika un tagad pats uz savu galvu spēlē studentos, kur drošvien nekādi līgumi nav. Klubi negrib ņemt spēlētāju, kam nedod dievs jebkurā brīdī var kaut kas ļoti slikts notikt (nerunāju par traumām), apdrošināt sportista veselību arī varētu būt problemātiski.

     [+] [-]

, 2013-04-16 12:43, pirms 11 gadiem
Fric rakstīja: Precīzi nepateikšu, neesmu ārsts, bet esot problēmas ar sirdi. Valdis Valters savā laikā paņēma uz VEF un slavēja kā lielu talantu, bet veselība laikam jau bija galvenais iemesls, kādēļ viņš tur nepalika un tagad pats uz savu galvu spēlē studentos, kur drošvien nekādi līgumi nav. Klubi negrib ņemt spēlētāju, kam nedod dievs jebkurā brīdī var kaut kas ļoti slikts notikt (nerunāju par traumām), apdrošināt sportista veselību arī varētu būt problemātiski.
W teica, ka Žanis būs nākamais latvietis NBA un viņam bija ilgtermiņa līgums ar VEFu, bet kad visas problēmas uzgāja gaisā VEFs nelauza ar viņu līgumu? Ja pareizi atceros tā kkā bija.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 12:49, pirms 11 gadiem
Nu algu spēlējot LU viņš nesaņem, bet spēlētāji ir nodrošināti ar budžeta vietām augstskolā. Vai tur daļu no maksas sedza augstskola (50%?)?

     [+] [-]

, 2013-04-16 13:08, pirms 11 gadiem
Viņš arī nākamsezon spēlēs LBL, un par 75% tas klubs nebūs LU.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 15:21, pirms 11 gadiem
Latvijas basketbolā jau ir divi letāli gadījumi ar Jumiķi Zviedrijā un neatceros uzreiz otru uzvārdu ( bija vienu brīdi Ventspilī) spēlējot un mācoties liekas ASV. Šajā gadījumā ar to ir jārēķinās un tādēļ nekas nopietns profesionāli nespīd un es domāju arī nav vajadzīgs ne pašam spēlētājam ne arī klubam.
Fric rakstīja: Precīzi nepateikšu, neesmu ārsts, bet esot problēmas ar sirdi. Valdis Valters savā laikā paņēma uz VEF un slavēja kā lielu talantu, bet veselība laikam jau bija galvenais iemesls, kādēļ viņš tur nepalika un tagad pats uz savu galvu spēlē studentos, kur drošvien nekādi līgumi nav. Klubi negrib ņemt spēlētāju, kam nedod dievs jebkurā brīdī var kaut kas ļoti slikts notikt (nerunāju par traumām), apdrošināt sportista veselību arī varētu būt problemātiski.

     [+] [-]

, 2013-04-16 16:34, pirms 11 gadiem
entuziasts rakstīja: Nu algu spēlējot LU viņš nesaņem, bet spēlētāji ir nodrošināti ar budžeta vietām augstskolā. Vai tur daļu no maksas sedza augstskola (50%?)?
sedz visu un + vēl stipendijas lkm maksā

     [+] [-]

, 2013-04-16 19:43, pirms 11 gadiem
Eh, nebūtu veselības problēmas būtu pilnībā nepaturams....talants bija ir neaptverams

     [+] [-]

, 2013-04-16 21:49, pirms 11 gadiem
lidotajs rakstīja: Latvijas basketbolā jau ir divi letāli gadījumi ar Jumiķi Zviedrijā un neatceros uzreiz otru uzvārdu ( bija vienu brīdi Ventspilī) spēlējot un mācoties liekas ASV. Šajā gadījumā ar to ir jārēķinās un tādēļ nekas nopietns profesionāli nespīd un es domāju arī nav vajadzīgs ne pašam spēlētājam ne arī klubam.
Kambalam bračka ar aizgāja spēles laikā.