Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga aizstās Krievijas čempionātu un dalīs ceļazīmes uz Eirokausiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VTB līga aizstās Krievijas čempionātu un dalīs ceļazīmes uz Eirokausiem
CSKA priekšnieks Andrejs Vatutins, VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs un Eirolīgas prezidents Žordi Bertomeu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Eirolīgas prezidents Žordi Bertomeu un VTB Vienotās līgas prezidents Sergejs Ivanovs svētdien, 15. aprīlī, Maskavā vienojās iekļaut VTB līgu Eirolīgas basketbola sacensību struktūrā. Tas nozīmē, ka VTB līga tiks iekļauta Eirolīgas rangā, aizstās Krievijas čempionātu un katru sezonu izspēlēs ceļazīmes uz Eirokausiem.

Diskusija par Eirolīgai pievilcīgāka komercturnīra izveidi turpinājās sešus mēnešus, noslēdzoties ar VTB līgai izdevīgu kompromisu, kas ļaus Ivanova kontrolētajai struktūrai pārņemt Krievijas čempionāta rīkošanu. Galīgo priekšlikumu plānots apstiprināt maijā – pēc Eirolīgas ģenerālās asamblejas un VTB līgas padomes sēdēm, taču galvenie vienošanās principi zināmi jau ir zināmi.

Tie paredz:
1) Katrai valstij saglabāt to pašu vietu skaitu Eirolīgā un Eiropas kausā,
2) Iekļaut VTB līgu Eirolīgas sacensību struktūrā,
3) Atstāt klubu sacensību kalendārā laiku, lai katrs VTB līgas dalībnieks varētu startēt nacionālajā čempionātā (neprecizējot, regulārajā sezonā vai tikai “play-off” sacensībās).

Sergejs Ivanovs, VTB Vienotās līgas prezidents, Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs
“Priecājos paziņot, ka VTB Vienotā līga tiks iekļauta Eirolīgas valstu rangā. Galvenais, ka sasniegtie rezultāti VTB Vienotajā līgā atļaus klubiem kvalificēties Eirolīgai un Eiropas kausam. Par sacensību nākotnes formātu lemsim VTB līgas padomē, kuras sēde notiks “Četru Fināla” laikā 2. un 3. maijā. Komandas kvalificēsies Eirokausiem līgā ieņemto vietu secībā, turklāt mainīsies kvalifikācijas kārtība Eirolīgai. Krievijas regulārā čempionāta vairs nebūs.”

Žordi Bertomeu, “Euroleague Basketball” prezidents
“Aizvadītajos mēnešos visvairāk runājām ar VTB līgas pārstāvjiem. Priecājos, ka šodien panācām vienošanos par principiem VTB līgas integrēšanai Eirolīgas struktūrā. Esmu pārliecināts, ka līdz sezonas beigām tiksim skaidrībā par detaļām, taču galvenie principi jau ir zināmi. Situācija ir sarežģīta, taču, katram nedaudz piekāpjoties, esam nonākuši pie lieliska darījuma.”

2011. gada oktobrī Eirolīgas ģenerālā asambleja nolēma paplašināt Eirolīgas “Top 16” kārtas nozīmi, faktiski padarot to par galveno kontinenta turnīru. Vienlaikus Eirolīga noteica jaunus atlases noteikumus, atļaujot klubiem startēt tikai Eirokausos un nacionālajā čempionātā. Vienīgais izņēmums bija Adrijas līga, kura baudīja oficiālu Eirolīgas vadības atzinību. Svētdien VTB līga kļuva par otro izņēmumu un tās uzvarētāji, sākot no nākamā gada, varēs kvalificēties Eirolīgai.

Šobrīd Krievijai ir garantēta viena vieta Eirolīgā, taču nākamsezon Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā spēlēs vismaz divas Krievijas komandas, jo Rima Kurtinaiša vadītie “Khimki” svētdien savā laukumā izcīnīja Eiropas kausu.

Eirolīgas A licences ir trīs VTB līgas klubiem - Maskavas CSKA (Krievija), Kauņas “Žalgirim” (Lietuva) un Gdiņas “Asseco Prokom” (Polija). Tādējādi, piemēram, Viļņas klubam “Lietuvos rytas”, lai iekļūtu Eirolīgā, VTB līgas spēlēs vajadzēs finišēt augstākā vietā par “Žalgiri”.

Izmantotie resursi:
Euroleague Basketball announces principles of...
Единая Лига ВТБ вошла в структуру Евролиги |...

"VEF Rīga" jāspēlē LBL

  • 59

  • 71

  • 24


1 2 65 komentāri

     [+] [-]

, 2012-04-16 15:56, pirms 12 gadiem
Tad es saprotu- VTB ietvaros katra valsts savā starpā cīnīsies par Eirolīgas spotu, neatkarīgi no turnīra tabulas?

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:01, pirms 12 gadiem
Nu neko sev

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:04, pirms 12 gadiem
Ja tā, tad man izskatās, ka Bertomeo ir vnk piekukuļots, turklāt smagi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:19, pirms 12 gadiem
un kas ir jāpaveic, piemēram VEFam vai Budiveļņikam , lai tiktu spēlēt Eirolīgā? Jāpieveic Žalgiris, vai arī visi pārējie? Un , ja turnīra beigās pirmajās vietās būs , teiksim , Budiveļņik, Astana un VEF, tad tās visas trīs spēlēs Eirolīgā, bet ACSK, Žalgiris un Himki - Eiropas kausā?????? Pašiem smiekli nenāk?

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:20, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja tā, tad man izskatās, ka Bertomeo ir vnk piekukuļots, turklāt smagi.
Tā varētu būt. Paši krievi par VTB: 7 причин ненавидеть лигу ВТБ - ЗаВТБало - Блог...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-16 16:23, pirms 12 gadiem
VEF Krievijas čempionātā - Yēēē! Visi VEF fani kas te kaut ko šņukstēja par RD, varēs pievērt mutīti, jo VEFs tagad piedalīsies pilnīgi analoģiskā veidojumā...

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:24, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: un kas ir jāpaveic, piemēram VEFam vai Budiveļņikam , lai tiktu spēlēt Eirolīgā? Jāpieveic Žalgiris, vai arī visi pārējie? Un , ja turnīra beigās pirmajās vietās būs , teiksim , Budiveļņik, Astana un VEF, tad tās visas trīs spēlēs Eirolīgā, bet ACSK, Žalgiris un Himki - Eiropas kausā?????? Pašiem smiekli nenāk?
Ne, ne, cik es saprotu, tad ceļazīmes izspēlēs valstis savā starpā, kopējo katlu neskatīsies.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:25, pirms 12 gadiem
Man jau liekas pirmkārt vajag pašas RUS Basketbola Federācijas piekrišanu iekļaut kautkur RUS čempi. vai ir? iepriekš viņi baigi spirinājās ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:29, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Ne, ne, cik es saprotu, tad ceļazīmes izspēlēs valstis savā starpā, kopējo katlu neskatīsies.
tad es nesaprotu - kāda jēga iekļaut VTB līgu Eirolīgas basketbola sacensību struktūrā..... Ja komandas, spēlējot šajā turnīrā, neko neizcīna - kas ir motivācija šeit spēlēt?

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:30, pirms 12 gadiem
Bet, ja VEF paņem vienīgo ceļazīmi uz VTB , tad tehniski , izskatās, ka sanāk kaut kādas juridiskas neprecizitātes, jo Ventspilniekiem pat teorētiski nebūtu iespēja cīnīties ar VEF par šo ceļazīmi, jo viņi VTB vienkārši nebūtu.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-16 16:31, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Analoģisks? Kas tur analoģisks?
KHL netiek izspēlēts nekas, bet šeit vietas uz Eirokausiem, piedalās vairāk valstis nekā KHL.

VTB analoģiskais turnīrs ir tikai un vienīgi Adrijas līga.

Šāds turnīrs palīdzēs attīstīties LV basketbolam. Jaunajiem beidzot būs uz ko tiekties, jo līdz šim griesti bija LBL!
1. Valstis apmēram tikpat
2. KHL tiek izspēlēts Gagarina kauss
3. Analoģisks ir ļoti, faktiski Krievijas atklātais čempionāts jebkurā gadijumā...
4. Es neteicu, ka slikti basktetbolistiem, vienkārši runa par principiem, šis ir tāds pats politisks veidojums, kā KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 16:40, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Bet, ja VEF paņem vienīgo ceļazīmi uz VTB , tad tehniski , izskatās, ka sanāk kaut kādas juridiskas neprecizitātes, jo Ventspilniekiem pat teorētiski nebūtu iespēja cīnīties ar VEF par šo ceļazīmi, jo viņi VTB vienkārši nebūtu.
arī !!!! Kāda jēga LBF dot licenci VEFam spēlēt svešā līgā bez jūtama labuma Latviajs basketbolam? Vai tādēļ Jaunupa kungs tik steidzīgi veica izmaiņas LBF valdē, lai tie neprasītu naudu par atļauju startēt nesaprotamā līgā?

  +2 [+] [-]

, 2012-04-16 16:43, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Man ar patreiz daudzkas nav skaidrs. Bet cik saprotu, kautkādas ceļazīmes tiks dotas. Jo redz, kā tur rakstīts. Ja piemeram Žalgirim ir licence, tad, lai Rytas tiktu Eirolīgā, viņiem jābūt augstāk par Žalgiri VTB turnīrā.

Es nezinu īsti, kā ir LKL. Ja Rytas paņem zeltu, viņi jau tāpat tiek Eirolīgā ne?
Ļoti Labs jautājums, LBL ir analoga situācija , jo tagad sanāk, ka Tikai Rytas ir ar iespējām tikt Eirolīgā, lai gan LKL arī vēl paliek 10 klubi kuri teorētiski varētu pacīnīties par šo vietu . Man gan māc aizdoma, ka leiši pasākumu vienkārši uzmetīs.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-16 16:44, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Politisks, vai nepolitisks, man tas pilnīgi nerausta. Ja tas palīdz LV basketbolam, tad okey.
Ar Dinamo tomēr ir savādāk. Komandu izveidoja tikai dēļ šī turnīra.
Pirms tam hokejs Latvijā nepastāvēja? RD tika izveidots uz R2000 bāzes... VEFs tāpat tika izveidots uz junioru un ASK drupām, tā, ka viss ir stipri līdzīgi Bet ne par to ir stāsts. Bija te gudrīši, ka VEFu stādija par balto tēlu, bet RD par ļaunuma impēriju – tagad abi vienādi, abi Krievijas katlā...

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:47, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Man ar patreiz daudzkas nav skaidrs. Bet cik saprotu, kautkādas ceļazīmes tiks dotas. Jo redz, kā tur rakstīts. Ja piemeram Žalgirim ir licence, tad, lai Rytas tiktu Eirolīgā, viņiem jābūt augstāk par Žalgiri VTB turnīrā.

Es nezinu īsti, kā ir LKL. Ja Rytas paņem zeltu, viņi jau tāpat tiek Eirolīgā ne?
Netiek, viņi tikai var kvalifikācijā cīnīties, tāpat arī LBL...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 16:50, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Es nezinu īsti, kā ir LKL. Ja Rytas paņem zeltu, viņi jau tāpat tiek Eirolīgā ne?
nezinu kā ir Lietuvā, bet Slovēnijā pēdejo divu gadu čempioni ir KRKA, nevis Olimpija kas spēlē Eirolīgā ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 16:56, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Man vairāk interesē tieši LKL. Vai Rytas caur LKL bija iespēja tikt Eirolīgā, vai nē? Jo, ja nebija, tad VTB viņiem ir kā medus, darvas mucā.
Kad viņi Žalgiri uzvarēja LKL finālā, tad viņi arī Eirolīgā spēlēja, tagad gan interesanti tiešām, ja ,tad, kad Rytas VTB noslēgumā būtu priekšā Žalgirim un tas tiek pielīdzināts 1 pret 1 ar LKL fināliem, tad viņi automātiski tiek Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:57, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Uzmetīs? Nu var jau būt.

Bet vaitad nepaliek tas variants, ka piemēram avīžnieki, žalgiris pieslēdzas uz PO, un visu izspēlē tāpat kā bija? Pirmās divas vietas Rytas, ZAL @ LKL, un pārejās komandas sitās par Eurocup un Eurochallange. Cer, ka Rytas VTB nospēlēs labāk, par Žalgiri, līdz ar to iegūst papildus vietu Eirokausos priekš Lietuvas?
Vietas paliek tās pašas - 3, tur nekam nevajadzētu mainīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 16:59, pirms 12 gadiem
Ja VEF atļaus spēlēt Latvijas čempionātā tikai no pleiofiem, tad lai tinās naher vispār!

     [+] [-]

, 2012-04-16 17:00, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Bet interesantākais ir tas, ka abiem klubiem būs iespēja spēlēt Eirolīgā? Ja pareizi saprotu, tad licence ir ZAL. Bet, ja Rytas tiek priekšā ZAL @ VTB, tad arī Rytas ir Eirolīgā.
Tad sanāk, ka pārejās LKL komandas tiek pie 2 vietām Eurocup un vietas Eirochallange? Vai 1 vietas Eurocup un 1 vietas Eurochallange?

Vismaz izklausās neslikts variants LT klubiem.
Nē nē, vietas paliek tik pat, vienīgi tam otram leišu klubam, kurš spēlēs VTB - Rytas vai kādam citam, visticamāk Rytas, ir iespēja ar mazāku piepūli tikt Eirolīgā, vienīgi jābūt priekšā Žalgirim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 65 komentāri