Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Vitkovice” izlīdzina, pārējos pāros 2:0

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Vitkovice” izlīdzina, pārējos pāros 2:0
"1.SC Tempish Vitkovice", foto: Florbal Vitkovice

Čehijas florbola Ekstralīgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas un pie pirmā panākuma tikuši “1. SC Tempish Vitkovice”, kas tika galā ar “FbŠ Bohemians”. Trijos pārējos pāros rezultāts kļuvis 2:0.

“1.SC Tempish Vitkovice” pirmajā mājas spēlē pret “FbŠ Bohemians” jau pirmajā minūtē guva vārtus un izvirzījās vadībā, taču atlikušajā laikā vārtus vairs nespēja gūt, ciešot sakāvi ar rezultātu 1:3. Šoreiz mājinieki pirmajā periodā pie vārtiem tā arī netika, kamēr viesiem īsi pirms perioda beigām Jaroslavs Petraks bija precīzs. Ironiski, ka arī viņiem tas izrādījās vienīgais vārtu guvums visas spēles laikā. Otrajā trešdaļā mājinieki pagrieza spēli pretējā virzienā, gūstot četrus vārtus, kuriem noslēdzošajā periodā pievienoja vēl divus. Tādējādi “Vitkovice” izcīnīja uzvaru ar 6:1, sērijā panākot līdzsvaru 1:1.

Pirmajā spēlē pie vieglas uzvaras izdevās tikt “Predvyber.CZ Florbal MB”, kas saplosīja “FBC Liberec” ar graujošu 10:1, bet otrā spēle izvērtās krietni spraigāka, kad viesi 15. minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Spēles turpinājumā cīņa kļuva arvien rezultatīvāka un īsi pirms otrā perioda beigām rezultāts bija jau neizšķirts 5:5. Dramatiskākais gan izvērtās noslēdzošā trešdaļa, kurā kopumā gūti septiņi vārti. Neilgi pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 8:8, bet 52 sekundes pirms pamatlaika beigām veterāns Martins Tokošs ar precīzu raidījumu nodrošināja laukuma saimniekiem laimīgu panākumu ar rezultātu 9:8. Ar trim vārtu guvumiem uzvarētājiem panākumu kaldināja Dominiks Benešs, kamēr viesiem viens no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Vojcehs Vīners guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Sērijā “Mlada Boleslav” tādējādi panākusi 2:0 vadību pirms diviem mačiem pretinieku laukumā.

“FBC 4Clean Česka Lipa” komanda vakar pēc pirmā perioda bija minimālā 3:2 vadībā pret “Tatran Strešovice” un arī otrajā spēlē tieši “underdogi” bija tie, kas pirmie izvirzījās vadībā, bet pēc pirmā perioda rezultāts atkal bija 3:2, šoreiz gan čempionu labā. Līdzīga cīņa turpinājās aptuveni līdz mača vidum, kad Prāgas komanda tomēr ieguva solīdu pārsvaru, tiekot pie 7:3 uzvaras un sērijā izvirzoties vadībā ar 2:0. Ar pieciem vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Tomašs Hanāks, kurš tādējādi kļuva vien par trešo spēlētāju līgas vēsturē, kurš guvis tik daudz vārtu vienā izslēgšanas turnīra spēlē.

Divreiz mazāk vārtu nekā sērijas pirmajā cīņā tika gūti duelī starp “Florbal Chodov” un “ACEMA Sparta Praha”, kad mājinieki vispirms bija pārāki ar 8:4, bet otrajā mačā triumfēja ar 4:2. Spēles sākumā gan komandas ātri apmainījās vārtu guvumiem, bet turpinājumā rezultativitāti tika slāpēta. Pēc diviem nospēlētiem periodiem “Chodov” atradās vadībā ar 4:1, bet noslēdzošajā periodā Matejs Čermaks ātri vienus vārtus atspēlēja, bet nespēja tikt pie vairāk vārtiem, lai pacīnītos par pirmo panākumu šajā sērijā. “Chodov” uzvarēja ar 4:2, tādējādi sērijā panākot 2:0 vadību.

Sērijas trešie mači paredzēti 16. martā.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:47:32:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:19:82:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:36:11:1
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:44:22:0