Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Madrides "Real" uzvar Zidāna atgriešanās mačā ar diviem vārtiem otrajā puslaikā

Madrides "Real" uzvar Zidāna atgriešanās mačā ar diviem vārtiem otrajā puslaikā
Isko un Zinedins Zidāns. Foto: Reuters/Scanpix

Franču leģendai Zinedinam Zidānam atgriežoties galvenā trenera amatā, sestdien Madrides "Real" komanda Spānijas futbola čempionāta spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Vigo "Celta", tikmēr zaudējumu cieta tās sīvākā konkurente kopvērtējumā Madrides "Atletico".

Šajā mačā realizējās bieži piedzīvotais, ka pēc jauna trenera stāšanās amatā izceļas futbolisti, kuri nebaudīja iepriekšējā speciālista uzticību - vārtus guva pirms tam ilgāku laiku traumu ārstējušais Isko un Gerets Beils, kurš Santjago Solari vadībā spēles sāka no rezervistu soliņa. Viņi iesita attiecīgi 62. un 77. minūtē. Tāpat Karima Benzemā vārtu guvums pirmajā puslaikā netika ieskaitīts Beila pārkāpuma dēļ, bet Lukas Modriča raidījumu otrajā puslaikā atcēla pēc video atkārtojuma.

Tikmēr Marko Asensio, kuram arī Solari vadībā nebija daudz iespēju, izveidoja Isko vārtu guvumu, kamēr pēdējā laikā reti spēlējošais vārtsargs Keilors Navass nosargāja savus vārtus neskartus. Zidāna pārveidotajā sastāvā iekļuva arī Marselu, kurš bija veiksmīgs iepriekšējā Zidāna termiņa laikā, bet pie Solari nespēlēja bieži.

Pirms spēles Zidāns saņēma milzīgas ovācijas un beidzot atkal stadionā bija pozitīva atmosfēra pēc "Real" pēdējiem savā laukumā piedzīvotajiem zaudējumiem. Vienība bija Karaļa kausā un Spānijas līgā zaudējusi "Barcelona", kā arī UEFA Čempionu līgā "Ajax", līdz ar to šosezon, visticamāk, paliks bez tituliem.

Zidāns pirmajā ciklā pie "Real" stūres aizveda to līdz deviņiem tituliem, ieskaitot trīs pēc kārtas uzvarām UEFA Čempionu līgā, bet pēc pagājušās sezonas aizgāja no amata, sakot, ka vienībai nepieciešamas pārmaiņas. Francūzis amatā atgriezās pirmdien pēc ieilgušas "Real" neveiksmju sērijas.

Pēc šīs uzvaras "Real" līdz diviem punktiem pietuvojās vicelīderei Madrides "Atletico", kas vēlāk vakarā pamanījās ar 0:2 (0:0) viesos piekāpties Bilbao "Athletic". Arī šeit vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad precīzi bija Inaki Viljamss un Kenans Kodro.

Līdere "Barcelona" spēlēs svētdien pret Seviljas "Real Betis". Tā pašlaikir septiņus punktus priekšā "Atletico".

Tikmēr Čempionu līgas zonai sestdien pietuvojās "Alaves", kas viesos ar 3:1 (1:1) pieveica turnīra pastarīti "Huesca". Tā vairs tikai par punktu atpaliek ceturtajā vietā esošās "Getafe", kas svētdien viesosies pie "Valencia". Divus vārtus iesita argentīnietis Džonatans Kaljeri.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/d95904c389cb4b4b...


, 2019-03-16 21:50, pirms 5 gadiem
Ar atgriešanos Zizū!
, 2019-03-16 21:53, pirms 5 gadiem
Kur tabula, sliņķi.!
, 2019-03-16 21:56, pirms 5 gadiem
Barcai tituls nekur neaizbēgs.
Bet tas tik būtu kaut kas, ja ALaves nākamsezon spēlētu čempionu līgā!
, 2019-03-17 08:20, pirms 5 gadiem
Tas moments,ka pirms spēles viss gribētais piepildās ar Marcelo,Ikso,Navasu,Cebaljosu un Mariano tiekot laukumā
Varēja redzēt,ka spēlētāji neko nav aizmirsuši pa šo nepilno gadu.Kross izskatijās ļoti labi spēlējot citā pozīcijā,un protams Isko man of the match,
, 2019-03-17 08:31, pirms 5 gadiem
Zizū vismaz vienu spēlētāju par 50 miljoniem nopirka. Tā tik ir atgriešanās.
, 2019-03-17 08:36, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Zizū vismaz vienu spēlētāju par 50 miljoniem nopirka. Tā tik ir atgriešanās.
Tas taču nav viņa pirkums.Viņu jau entos mēnešus mēģināj nopirkt
, 2019-03-17 13:26, pirms 5 gadiem
ar prieku skatijos sho speli zinot ka Zidans ir atgriezies
Žuau Kanselu un Fermins Lopess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Barcelona" atvadās ar uzvaru un no Madrides "Real" atpaliek tieši desmit punktus

Šovakar noslēgusies Spānijas čempionāta 2023./24. gada sezona. Vicečempione "Barcelona" beidzamajā spēlē ar 2:1 izbraukumā pārspēja "Sevilla". Uzvaras vārtus iesita Fermins Lopess.
Toni Kross. Foto: Reuters/Scanpix
6

''Real'' fani atvadās no Krosa, klubs spēlē neizšķirti pret ''Real Betis''

Sestdienas vakarā pēdējo spēli Madrides ''Real'' skatītāju priekšā aizvadīja vācietis Toni Kross, kurš šonedēļ paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc 2024. gada Eiropas čempionāta. No vācieša silti atvadījās gan komandas personāls un komandas biedri, gan atnākušie līdzjutēji, taču 38. kārtas spēlē pret ''Real Betis'' tika spēlēts neizšķirti 0:0.
Viktors Cihankovs. Foto: AFP/Scanpix
6

Ukraiņu vakars Žironā noslēdz "La Liga" pārsteidzošākās komandas sezonu

Spānijas futbola čempionātā "La Liga" noslēdzošo spēļu kārtu ievadīja trešās vietas ieguvējas "Girona" graujoša uzvara ar 7:0 pret priekšpēdējās vietas īpašnieci "Granada". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Viktors Cihankovs, bet Artems Dovbiks ar trīs goliem pārņēma sezonas labākā vārtu guvēja statusu.