Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Pret "Ventspili" būs grūta un skaista spēle, skatītājiem būs ko redzēt"

Krišs Upenieks

Gailītis: "Pret "Ventspili" būs grūta un skaista spēle, skatītājiem būs ko redzēt"
Jānis Gailītis
Foto: vtb-league.com

LETA. Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolisti piektdien VTB Vienotās līgas mačā pret Permas "Parma" atraduši savu spēli aizsardzībā un trešajā ceturtdaļā veikuši izšķirošo izrāvienu, pēc cīņas norādīja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Nebija viegla spēle, lai gan rezultāta starpība otrajā puslaika vidū par to neliecināja. "Parma" ir komanda, kas nepadodas, tai ir savs raksturs. Bija daudz fiziska basketbola, viņi bija spēlē līdz pēdējai minūtei. Varbūt neiesākam spēli kā gribējām - sākumā nebija enerģijas un bijām piesardzīgi, bet spēlētāji bija motivēti. Otrā puslaika sākumā basketbolisti aizsardzībā atrada savu spēli un veica izšķirošo izrāvienu," pēc cīņas apmierināts bija Jānis Gailītis.

"Parmas komanda spēlē pēc trenera rokraksta. Viņiem ir daudz individuāli spēcīgu basketbolistu, kuri uzbrūk no ārienes un agresīvi spēlē aizsardzībā. Viņi aizvadījuši patiešām izcilas spēles, taču šī varbūt nebija pati labākā. Komanda, kas pērn bija pārliecinoši pēdējā, šosezon ir ļoti konkurētspējīga," pretiniekus slavēja Gailītis.

"VEF Rīga" galvenais treneris uzsvēra, ka viņa padotie ar smagu darbu sapratuši, kas jādara, lai uzvarētu spēles. "Zaudējumu sērijas psiholoģiski nogurdina, bet, uzvarot vienu maču, pēc tam otru, pakāpeniski uzlabojām savu kvalitāti. Daži no spēlētājiem nesen slimoja. Šodien meklējām tos, kuri varētu iedot kādu enerģiju," izteicās Gailītis.

"VEF Rīga" komandu 21.martā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros sagaida principiāls duelis pret "Ventspili", duelim notiekot izbraukumā. ""Ventspils" šobrīd varbūt nav izcilā situācijā, bet tieši tas viņus var motivēt. Ļoti konkurētspējīga komanda ar plašu rotāciju. Būs grūta un skaista spēle, basketbolisti "kapāsies". Skatītājiem būs ko redzēt," uzskata Gailītis.

Tikmēr "VEF Rīga" piektdienas rezultatīvākais basketbolists Alekss Peress, kurš iemeta 21 punktu, norādīja, ka komanda sekojusi treneru uzstādītajam treneru plānam."Spēlējām pašaizliedzīgi ar enerģiju visas 40 minūtes. Katra spēle ir ļoti svarīga, jābūt gatavam cīņai jebkurā mačā. Pēc Kena Brauna ierašanās man krietni atvieglojusies spēle. Viņš ir labs snaiperis, ļoti inteliģents spēlētājs un ļauj man nedaudz atpūsties laukumā," priecīgs bija Peress. "Esmu laimīgs, jo izlašu pārtraukumā redzēju nedaudz saules, satiku draugus, biju mājās. Psiholoģiski atjaunojos, ieguvu tikai pozitīvas emocijas."

Savukārt "Parma" galvenais treneris Nikolajs Mazurs izteicās, ka viņa vadītā komanda zaudējusi cīņā par atlēkušajām bumbām un neesot kontrolējusi situāciju zem groza. "Vairākas reizes kļūdījāmies spēlētāju rotācijās, savukārt pretinieki spēlēja ar lielāku enerģiju. Pāris reizes iekritām uz maiņām un palikām mazākumā zem groziem. Gribētu, lai ir vairāk spēļu - vienu mēnesi vispār bijām bez mačiem, bet tagad situācija ir nedaudz mainījusies," sacīja Mazurs.

Tikmēr piektdien divus punktus guvušais Andrejs Gražulis pauda, ka "Parma" maču sākusi labi, bet pēc tam zaudējusi agresivitāti un ātrumu. "Viņi izcīnīja krietni vairāk atlēkušo bumbu, ar savu garo sastāvu spieda groza apakšā. Neteiktu, ka cīņa zem groziem ir tikai mana atbildība, visiem pieciem ir jāstrādā laukumā. Aizsardzībā visu nevar nokontrolēt tikai viens cilvēks."

Abas komandas ir tiešās konkurentes par iekļūšanu Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā. "VEF Rīga" ar sešām uzvarām 18 spēlēs tagad ieņem astoto vietu kopvērtējumā, bet "Parma" ir piecas uzvaras 16 spēlēs, Krievijas klubam ieņemot desmito pozīciju.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-03-17 06:56, pirms 6 gadiem
Šķēle nav formā. Leğionāri vieni neizvilks