Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs ar izmocītu uzvaru pār Isneru tiek līdz finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs ar izmocītu uzvaru pār Isneru tiek līdz finālam
Aleksandram Dolgopolovam neizdevās kļūt par sesto tenisistu, kurš vienā turnīrā uzveicis gan Rafaelu Nadalu, gan Rodžeru Federeru
Foto: AP/Scanpix

Svētdien par Indianvelsas titulu sacentīsies Rodžers Federers un Novaks Džokovičs, kuri pusfinālos guva ļoti atšķirīgas uzvaras. Federers zaudēja tikai četrus geimus Aleksandram Dolgopolovam (6:3, 6:1), bet Džokovičs aizvadīja ļoti smagu maču pret Džonu Isneru – 7:5, 6:7(2), 6:1.

Federers grauj stundā un vienā minūtē

Četrkārtējais čempions Rodžers Federers ar Rafaelu Nadalu izslēgušo Aleksandru Dolgopolovu galā tika ļoti viegli, ukraini ar 6:3, 6:1 sagraujot 61 minūtē. Dolgopolovs 1. setā savu servi vienīgo reizi zaudēja astotajā geimā, kurā viņam četras "forehand" nepiespiestās kļūdas. 2. setā Ukrainas pirmais numurs bija vēl bezspēcīgāks.

Tenisistiem sestdien bija jācīnās ne vien ar pretinieku, bet arī lielo vēju. Dolgopolovs, kurš normālos apstākļos spēlē haotiski, vējā bija bezcerīgs, divos īsos setos sakrājot 25 nepiespiestās kļūdas. Federeram otrā uzvara tikpat mačos pār Dolgopolovu, kurš 2010. gadā nepabeidza abu vienīgo iepriekšējo maču, Bāzelē izstājoties pie rezultāta 4:6, 2:5.

Dolgopolovam neizdevās kļūt par sesto tenisistu, kurš vienā turnīrā uzveicis gan Nadalu, gan Federeru. Pieci to paveikušie ir Novaks Džokovičs, Davids Nalbandjans, Nikolajs Davidenko, Huans Martins Del Potro, un Endijs Marejs.

Federeram trešais fināls sezonas četros turnīros – Brisbenā zaudēts Leitonam Huitam, bet Dubaijā uzveikts Tomāšs Berdihs. Vienīgajā no četriem turnīriem, kuros Federers šogad nav spējis aizkļūt līdz finālam, viņš zaudēja pusfinālā. Tas notika Melburnā pret Rafaelu Nadalu. 19-2 sezonas startā iekrātā bilance Federeram ir labākais gada sākums kopš 2012. gada sezonas. Toreiz šveicietim izdevās startēt ar 23-2.

Federers Indianvelsas finālā spēlēs piekto reizi. Rodžers uzvarējis visos četros iepriekšējos finālos Kalifornijas tuksnesī – 2004. gadā uzveikts Tims Henmans, gadu vēlāk Hjuits, 2006. gadā Džeimss Bleiks un 2012. gadā Džons Isners. Arī 2005. gadā Federers līdz finālam tika bez zaudētiem setiem.

Džokovičs uzvar nepārliecinoši

Šoreiz Federera pretiieks finālā būs pasaules otrais numurs Džokovičs, kurš revanšējās Džonam Isneram par zaudējumu šī turnīra pusfinālā pirms diviem gadiem, ASV pirmo numuru uzveicot ar 7:5, 6:7(2), 6:1 un gūstot piekto uzvaru septiņos mačos pret Isneru.

Džokovičs bija ļoti tuvu 1. seta zaudēšanai, taču spēja izglābt trīs setbumbas. Isneram trīs bija pēc kārtas 10. geimā uzņemšanā (5:4, 0:40). Amerikānis nospēlēja pasīvi, baidoties riskēt, bet vēl kādu kļūdu tajā geimā no Novaka nesagaidīja. Tūlīt sekoja loģisks Džokoviča breiks. Isneram 15:40 ar servi. Pirmo breikbumbu izdevās atspēlēt, bet otrās izspēlē Džons laida autā bumbiņu, kas piezemējās uz gala līnijas. Džokovičs 1. setu izservēja bez grūtībām – 7:5.

Isners 2. seta septītajā geimā ar eisu atspēlēja setbumbu, bet divus geimus vēlāk breiku novērst neprata. Vēl viens eiss palīdzēja atspēlēt pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē Isners ilgu sitienu apmaiņu noslēdza ar bumbiņas raidīšanu tīklā. Džokovičs pie 5:4 servēja par uzvaru mačā un pilnībā izgāzās. Novakam ļoti slikts geims, dodot pretinekam divas breikbumbas. Isners realizēja jau pirmo, teicami uzbrūkot ar "forehand" un izspēli pabeidzot ar precīzu izgājienu pie tīkla – 5:5.

Vietējās publikas sajūsma nebija ilga, jo Isners ar kļūdu sēriju pats sevi nobreikoja, un Džokovičs mirkli vēlāk atkal servēja par uzvaru mačā. Un atkal nespēja pielikt punktu – Džokovičs savu servi zaudēja "sausā"! Isners tādējādi tika līdz taibreikam, kurā, kā zināms, viņš jūtas kā zivs ūdenī. Isners jau pašā sākumā ar "bekhenda" apvedošo sitienu ieguva minibreiku, pēc tam ar labu uzbrukumu vēl vienu un drīz svinēja graujošu uzvaru ar 7:2. Džokovičs Isneram regulāri piekāpās pat "bekhendu" sitienu apmaiņā, kas nav normāli.

Isneram 3. seta ievadā atteica pirmā serve, kā rezultātā Džokovičam ceturtajā geimā izdevās iegūt breiku. Isneram divas "forehand" kļūdas pēc kārtas, bet geims noslēgts ar dubultkļūdu. Nākamajā geimā atspēlējot breikbumbu, Džokovičs atkal pietuvojās uzvarai – 4:1. Isneram cīņas otrajā pusē par sevi lika manīt kreisās kājas savainojums, kas ierobežoja amerikāņa kustēšanos. Šoreiz Isneram atpakaļceļa nebija, un Džokovičs svinēja ļoti samocītu uzvaru – 7:5, 6:7(2), 6:1.

2008. un 2011. gada čempions Džokovičs ar uzvaru pār Isneru pārtrauca zaudējumu sēriju Indianvelsas pusfinālos – Serbijas tenisa līderis vienu soli pirms fināla palika gan 2012. gadā (zaudēja savam šodienas pretiniekam), gan pērn, kad piekāpās Huanam Martinam Del Potro.

Džokovičam tikai pirmais fināls 2014. gadā. Šis ir pirmais gads kopš 2006. gada, kad Novaks līdz finālam netika sezonas pirmajos divos mēnešos. Džokovičs ar Federeru līdz šim ticies 32 reizes, esot iedzinējos ar 15-17. Abi vienu savstarpējo maču šogad jau izspēlējuši. Februāra pēdējā dienā Dubaijas pusfinālā pārāks ar 3:6, 6:3, 6:2 bija Federers, Novaku pirmo reizi uzveicot pēc zaudēta 1. seta. Indianvelsas fināls svētdien plkst. 23:00.

     [+] [-]

, 2014-03-16 01:24, pirms 10 gadiem
OMG!2 reizes Nole nespēja izservēt maču!Kas tā par slimību gan viņam, gan Delpo, gan vakar Ernestam(par setu )!Jā, Isners ir mazkustīgs, taču viņam tas netraucē.Rokas garas - katra pa puskortu izstiepjas Un precīzi sitieni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-16 02:13, pirms 10 gadiem
Patika, otrā seta galotne. Pat Džoko divreiz neizservēja setu un šajā gadījumā arī maču, kur pierādās amerikāņa meistarība un psiholoģija kritiskos brīžos.

     [+] [-]

, 2014-03-16 02:22, pirms 10 gadiem
Dolgopolovam neizdevās kļūt par sesto tenisistu, kurš vienā turnīrā uzveicis gan Nadalu, gan Federeru. Pieci to paveikušie ir Novaks Džokovičs, Davids Nalbandjans, Huans Martins Del Potro un Endijs Marejs.

Kurš ir piektais??

     [+] [-]

, 2014-03-16 02:23, pirms 10 gadiem
Nevajag pārspīlēt, Bērziņa kungs! Kam pret Isneru viegli?! Bija tieši, kā @chuuw raksta - Džoko turēja spēli grožos, ko pierādīja 3. sets. Par graušanu stundā un vienā minūtē nav nekāds pārsteigums - pārāk atšķirīgi līmeņi.

     [+] [-]

, 2014-03-16 02:37, pirms 10 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nevajag pārspīlēt, Bērziņa kungs! Kam pret Isneru viegli?! Bija tieši, kā @chuuw raksta - Džoko turēja spēli grožos, ko pierādīja 3. sets. Par graušanu stundā un vienā minūtē nav nekāds pārsteigums - pārāk atšķirīgi līmeņi.
Nav pārspīlēšanas - divas reizes neizservēt maču pret Isneru, kuram vispār nav uzņemšanas tenisa, ir kauns. It īpaši tāda līmeņa spēlētājam, kāds ir Džokovičs. Otro reizi vispār nobreikojās uz nulles. Viņš pat Isneram BH pret BH izspēles zaudēja vairakas reizes Un bekhends Džoko līdz šim bijis go-to sitiens.
Loģiski, ka trešajā setā vairs nebija spēlēšanas, jo garais sev ļoti tipiski bija tukšs. Cits Isnera vietā būtu paņēmis kādu no tām trim setbumbām 1. setā. Džokovičam šajā turnīrā neviena spēle pagaidām nav bijusi līmenī. Pret Čiliču pēdējie 2 seti bija ok. Viss pārējais so so..

Kurš vainīgs, ka Nole ir vājš šogad - Boriss vai Vajda, kurš šonedēļ pilda trenera pienākumus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-16 09:34, pirms 10 gadiem
federesrs paradija ka taadi kaa dolgapolovs jaizgerb!!

monstrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-16 11:48, pirms 10 gadiem
Par to tipisko Isnera iztukšošanos apliecina viņa 78 geimu uzvara
Tas, ka pat sīkākā nianse, kura apgrūtina pārvietošanos un ļoti iespaido garā spēli, bija arī zāģis 3.setā.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-16 13:35, pirms 10 gadiem
govs tesmens rakstīja: tādā neriktīgā laikā šis mačs, man nav ko uzbetot bet pieņemsim ka es tagad uzbetoju 100 euro uz Federereru, redzeesim vai es rīt vinnēšu 200+ neesoshus eiro
ja nav ko teikt nerunaa

     [+] [-]

, 2014-03-16 14:40, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Es teiktu, ka Džokovič spēli turēja grožos, ko pierādija 3sets.
Ja bija iespēja spēli (2 reizes ) pabeigt 2.setā , tad gluži par "turēšanu rokās " es to nesauktu.3.setu Isners spēlēja stipri vājāk kā pirmos divus, arī savainojums - nu tā tikai vēl trūka, lai tāda līmeņa tenisists kā Džoko a r ī tad vēl nespētu maču pabeigt

     [+] [-]

, 2014-03-17 02:03, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nav pārspīlēšanas - divas reizes neizservēt maču pret Isneru, kuram vispār nav uzņemšanas tenisa, ir kauns. It īpaši tāda līmeņa spēlētājam, kāds ir Džokovičs. Otro reizi vispār nobreikojās uz nulles. Viņš pat Isneram BH pret BH izspēles zaudēja vairakas reizes Un bekhends Džoko līdz šim bijis go-to sitiens.
Loģiski, ka trešajā setā vairs nebija spēlēšanas, jo garais sev ļoti tipiski bija tukšs. Cits Isnera vietā būtu paņēmis kādu no tām trim setbumbām 1. setā. Džokovičam šajā turnīrā neviena spēle pagaidām nav bijusi līmenī. Pret Čiliču pēdējie 2 seti bija ok. Viss pārējais so so..

Kurš vainīgs, ka Nole ir vājš šogad - Boriss vai Vajda, kurš šonedēļ pilda trenera pienākumus?
Tik vājš ... ka uzvar labi spēlējošo Federeru?!...domā, ko raksti un beidz vienreiz nīst Novaku!!!