Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Goldensteitas "Warriors" šonakt spēkosies ar NBA čempioniem Maiami "Heat”

Rolands Eliņš

Goldensteitas "Warriors" šonakt spēkosies ar NBA čempioniem Maiami "Heat”
Cik smaidīgi būs Dveins Veids un Lebrons Džeimss pēc spēles pret "Warriors"?
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) paredzēts aizvadīt 10 spēles. Vienā no tām Goldensteitas „Warriors” savās mājās Ouklendā uzņems pašreizējos NBA čempionus Maiami „Heat” ar Lebronu Džeimsu priekšgalā. Pagaidām gan vēl nav izlemts, vai latviešu basketbolists Andris Biedriņš piedalīsies šajā spēlē. Ļoti iespējams, ka jau šajā spēlē kārtējo nozīmīgo karjeras sasniegumu piepildīs Lebrons Džeimss.

Maiami „Heat” savu pēdējo spēkošanos ar Goldensteitas „Warriors” komandu atceras ar ne pārāk lielu labpatiku – toreiz, 12. decembrī, spēles galotnē „Warriors” izrādījās par tieši diviem punktiem veiksmīgāki un uzvarēja ar 97:95. Kopš tā laika ir pagājis vairāk par mēnesi, un nu „Heat” atrod sevi pavisam jaunu problēmu priekšā – Maiami ir zaudējuši pēdējās četrās spēlēs no sešām, turklāt abas uzvaras izcīnītas pret „Wizards” un „Kings”, kas tā īsti nevienu NBA pazinēju uzmundrināt nespēj. Turklāt turpinās arī „Heat” nedienas izbraukumos, kur viņu bilance (8-9) nekādi neglaimo NBA čempiones godam.

Tiesa, viss iepriekš minētais netraucē Maiami „Heat” (24-12) ieņemt pirmo vietu Austrumu konferencē, kamēr Goldensteitas „Warriors” ar līdzīgu bilanci (23-13) ieņem tikai piekto vietu Rietumu konferencē. Janvāra mēnesis „Warriors” komandai ir vissarežģītākais viņu sezonas kalendārā. Pēdējās četrās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi (pret „Clippers”, „Grizzlies” un „Nuggets”), bet diemžēl mēnesis vēl ir tikai pusē un vēl sekos spēles pret „Spurs”, „Clippers”, „Thunder” un „Bulls”, vienīgo, turklāt nosacīto, atslābumu piedzīvojot 19. janvārī pret „Hornets”. Tiesa, „Warriors” šosezon ir ļoti sekmīgi aizvadījusi spēles pret Austrumu konferences komandām (13-2).

Pašreiz gan nav skaidrības par Andra Biedriņa piedalīšanos spēlē (cirkšņa savainojums), kas, visticamāk, tiks izlemta tikai pirms pašas spēles. Biedriņš iepriekšējā spēlē pret „Heat” gan laukumā nedevās, jo „Heat” tikpat labprātīgi kā „Warriors” izmanto ļoti īsu spēlētāju sastāvu, un sūtīt Biedriņu aizsardzībā pret Krisu Bošu īsti lielas jēgas nav. Tiesa, ja „Warriors” īsais sastāvs ar Deividu Lī un Karlu Lendriju zem groziem savu uzdevumu veic ļoti iespaidīgi (45,2 bumbas vidēji spēlē, 5. vieta līgā), tad Maiami „Heat” šajā rādītājā ieņem pēdējo vietu NBA (38,6).

Visnopietnākais drauds „Warriors” aizsardzībai noteikti būs pagājušās sezonas MVP Lebrons Džeimss, kurš šajā spēlē visticamāk sasniegs 20 000 gūto punktu atzīmi. Šobrīd viņam 19 982 punkti, un šosezon Džeimss tikai vienā spēlē guvis mazāk par 18 punktiem. Tiesa, Lebrona Džeimsa absolūtā dominance „Heat” komandā sākusi izraisīt klusu neapmierinātību viņa komandas biedros. Vēl pavisam nesen Dveins Veids, atbildot uz jautājumu, vai viņam pietrūkst laiku, kad viņš izpildīja 20-25 metienus spēlē, atbildēja pavisam īsi: „Jā, katru dienu.” Iepriekšējā spēlē pret Jūtas „Jazz” Veids arī tika nomainīts un ceturtajā ceturtdaļā laukumā vairs nedevās. "Treneris izvēlās, ko darīt spēles laikā. Es esmu tikai spēlētājs," diplomātiski par šo situāciju izsakās Veids.

Neapmierinātību paudis arī Kriss Bošs, kurš uzskata, ka pagājušās nedēļas zaudējumā pret „Blazers” vainojama atsevišķu spēlētāju neiesaistīšana uzbrukumā ceturtajā ceturtdaļā. Lai gan vārdus neviens nesauc, skaidrs, ka Bošs runā par sevi – lai arī šajā viņš bija precīzs 13 no 18 metieniem, ceturtajā ceturtdaļā uzbrukumā tikai retu reizi saņēma piespēli.

Savukārt Goldensteitas „Warriors” rindās vērojamas daudz pozitīvākas problēmas, jo sagaidāms, ka pirmo reizi kopš 1997. gada komandai būs savs pārstāvis NBA Visu zvaigžņu spēlē. Jautājums tikai, vai tas būs Deivids Lī (19,9 p., 10,9 atl.b) vai Stefans Karijs (20,5 p., 6,6 rez.p)? Tiesa, nav izslēgts variants, ka līgas treneru balsojumā abi spēlētāji patraucēs viens otram, sadalot „Warriors” panākumiem veltītās balsis uz pusēm.

Abas komandas ir precīzākās tālmetienu izpildītājas līgā (attiecīgi pirmā un otrā vieta), kas nenoliedzami būs būtisks faktors šajā spēlē, kaut vai atceroties neseno Mario Čalmersa eksploziju pret Sakramento „Kings”, kad viņš trāpīja 10 tālmetienus no 13. Uzmanība jāpievērš arī „Warriors” debitantam Dreimondam Grīnam, kurš pagājušajā spēlē pret „Heat” iesaistījās asu vārdu apmaiņā ar Lebronu Džeimsu un spēja savus vārdus arī atspēkot, gūstot tās spēles uzvaru nesošo grozu, kamēr Džeimsa atbildes metiens bija neprecīzs. Pārējā sezonā Grīns gan tik nasks nav bijis, vidēji spēlē gūstot tikai 3 punktus.

Komandu salīdzinājums

BilanceUzbr %Aiz %Atl.b.Rez. p.met. %3p %
„Heat”24-12109.3102.338.622.4.491.395
„Warriors”23-13104.4101.345.223.0.459.392

Atšifrējums: Uzbr% - gūtie punkti vidēji 100 uzbrukumos. Aiz % - ielaistie punkti vidēji 100 uzbrukumos. Izcelts labākās komandas rādītājs.

Spēle Ouklendā sāksies 5.30 pēc Latvijas laika.

Savukārt ļoti ātrs un rezultatīvs duelis gaidāms Oklahomā, kur„Thunder” uzņems Denveras „Nuggets”. Abas komandas ir viena no rezultatīvākajām vienībām līgā un diezin vai gatavojas ko īpaši mainīt šajā spēlē. "Thunder' ir uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, bet "Nuggets" jau sešās. Mājās "Thunder" gan ir uzvarējuši 18 spēlēs no 21. Šīs spēles sākums 3.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
Daily Dime - ESPN

Kurš izcīnīs uzvaru šajā mačā?

  • 39

  • 33

  • 15


  +4 [+] [-]

, 2013-01-16 19:09, pirms 11 gadiem
Šī spēle būs ļoti interesanta. Varbūt arī piecelšos no rīta, lai paskatītos.
Katrā ziņā esmu par Warriors. Būtu labi un patīkami, ka Biedriņš varētu jau šonakt spēlēt, bet, protams, tas atkarīgs no viņa veselības un treneru lēmuma.
P.S. Vismaz viens prieks būs irbiitem un pārējiem Lebrona faniem, jo, ja heat gadījumā arī zaudēs spēli, tad viņš visticamāk sasniegs 20000 punktu robežu, un, ja nemaldos, tad Lebrons Džeimss būs arī jaunākais spēlētājs NBA vēsturē, kurš būs to paveicis.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-16 19:12, pirms 11 gadiem
A tur kaaaads nabadzīgs spēleetājs ar būs uz laukuma?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-16 20:09, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Es jau gan neticu, ka pret šādiem Biedriņu laidīs, bet varbūt kāds zin, kas ar to traumu, spēlēs/nespēlēs?
Nelaidīs tač, nav ko pret tādiem nīkuļiem niekoties ;D uzspēlēs labāk ar nopietnākiem pretiniekiem, kā piemēram spurs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-16 20:40, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Heat paarbrauks paari taviem warriors ar lozjmeteeja speeku! Wade paartrieks paari biedrinjam! Valjerko paliks ar muti valjaa redzot sho triecienu!
Pēc visa spriežot, tu laikam esi vēl pusaudzis, kas iet skolā.
Kā tu vari būt tik pārliecināts, ka heat paņems priekšā warriors?
Heat šosezon ne pārāk labi spēlē izbraukumos,, tā kā nesaki hops pirms neesi pārlecis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-16 20:55, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Es esmu heat un clippers fans un nevien to nevar apgaazt! Tas ir kaa aksioma! GO HEAT! GO CLIPPERS! LEBRONS AR CP3 uz finaalu!! GO GO GO! Valjerko raud kaa maza meitene!
Irbiite tu neesi īsts fans! Tu esi staigulis!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-16 20:56, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: tu esi ljoti taalu no basketbola un neko nesaproti.. paskaties kur savaa konferencee ir heat un kur lakers savaa.. ir elemetaaras lietas, kuras ir jaasaprot un ja pat sho nevar.. tad atvaino puis.. tu esi izgaazies kaa veca seeta..
Tu pati neko nejēdz! Tev ir 8 gadi un nomierinies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-16 20:57, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: tieshi taapeec, ka heat peedeejaas speelees speeleejushi vaaji, vinji sanjemsies un sasitiis warriors! Esmu par to paarliecinaats! Paskatiisimies kuram no mums buus taisniiba!
Warriors uzvarēs ar Biedriņu priekšgala! ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:03, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: esmu viens no lielaakajiem ekspertiem un tas ir neapgaazjams fakts!
Tieši tā, es noņemu cepuri tavā priekša,
patiesībā esmu pat iekārtojis rūtiņu kladi, kur konspektēju tavus citātus un domu graudus. Es nebaidos no šiem vārdiem, redzot kāds eksperts un basketbola fanāts ir irbiite, es domāju drizumā redzesim vinju tnt ekspertu studijā, prieks, ka kādam mūsējam izdosies izsisties!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:04, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: es esmu iists heat un clippers patriots! fanoju par shiim komandaam kopsh dzimshanas briizja! izcili klubi ar izciliem speeleetaajiem un vadiibu! Shiim komandaam ir uzvareetaaju aura!
Patiesība irbiite ir mans elks, kopš ieraudzīju pirmo viņa komentāru. tik viedu un gudru ekspertu nudien neesmu redzējis! Irbiite labaakais GO GO!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:06, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Es esmu heat un clippers fans un nevien to nevar apgaazt! Tas ir kaa aksioma! GO HEAT! GO CLIPPERS! LEBRONS AR CP3 uz finaalu!! GO GO GO! Valjerko raud kaa maza meitene!
Esmu irbiites fans kops vinja pievienošanās sportacentram, ta ir mūžsena aksioma. Uzskatu ka irbiite ir objektīvākais eksperts sportacentrs.com vēsturē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:10, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Luuk taa ir jaaciena eksperti, puikas njemiet piemeeru, shis puika tiks taalu! Galvenais citaatus pieraksti ar pildspalvu, ziimuli nee, pildspalvu! Tev jaasaprot, ka lai arii cik ciitiigi konspekteesi manus citaatus, tu taapat nespeesi sasniegt manu liimeni .. kaa lai tev taa nesaapiigaak pastaasta .. jeezus piemeeram bija viens.. bet paareejie, kuri centaas liidzinaaties vinjam .. nu chiks tur sanaaca.. bet centiiba ir laba lieta!
Tieši tā, man līdz tavam līmenim kā blusai līdz marsam, bet es cītīgi pierakstīšu, lai pilnveidotos. Es pat iegādājos marķieri, lai svaŗigākos domu graudus citātos atzīmētu

  +1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:45, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Luuk taa ir jaaciena eksperti, puikas njemiet piemeeru, shis puika tiks taalu! Galvenais citaatus pieraksti ar pildspalvu, ziimuli nee, pildspalvu! Tev jaasaprot, ka lai arii cik ciitiigi konspekteesi manus citaatus, tu taapat nespeesi sasniegt manu liimeni .. kaa lai tev taa nesaapiigaak pastaasta .. jeezus piemeeram bija viens.. bet paareejie, kuri centaas liidzinaaties vinjam .. nu chiks tur sanaaca.. bet centiiba ir laba lieta!
Slims klauns bez savas dzīves un pie tam vēl rakstīt nemāki, lūk kas tu esi, nevis eksperts

  +1 [+] [-]

, 2013-01-16 21:46, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Kur ir palicis detlefs? Bij reiz mums taads antieksperts, katru reizi lasot vinja komentaarus man bija kauns par sheit esosho ekspertu liimeni, detlefs ir vaajaakais no visiem sheit sastopamajiem ekspertiem!
nav jau nekur pazudis,tik nomainijis niku uz rietumu vilciens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja