Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jahovičs: "Pagājušajā sezonā spēlējām stabilāk"

Jahovičs: "Pagājušajā sezonā spēlējām stabilāk"
Kristers Zoriks aizsardzībā pret Benedeku Vāradi. Foto: FIBA Champions League

Pagājušajā sezonā Latvijas čempione basketbolā “VEF Rīga” spēlējusi stabilāk, taču līdz šim spēlētāji demonstrējuši to sniegumu, kāds no viņiem tiekot gaidīts, sarunā ar portālu Sportacentrs.com akcentēja Rīgas kluba prezidents Gatis Jahovičs.

Jau pirmdienas vakarā plkst.19:30 “VEF Rīga” basketbolisti FIBA Čempionu līgā iesāks otro apli, kad viesosies pie Grieķijas kluba Atēnu AEK. Pirmajā tikšanās reizē šo vienību izdevās uzvarēt pārliecinoši ar 92:76. Latvijas čempioni trīs spēlēs tikuši pie vienas uzvaras, kas grupā dod trešo vietu starp četrām komandām.

“Mūsu mērķis ir izkļūt no grupas. Ideālā versija, protams, ir būt pirmajā vietā, bet ar šī brīža 1-2 bilanci tas ir ļoti sarežģīti. Jāizpilda vismaz minimums un jāiekļūst “play-in” sacensībās, cerot, ka tādā veidā tiksim “Top16”. Tas ir mūsu šīs sezonas uzdevums,” skaidroja Jahovičs.

“Ja pirmdien izbraukumā uzvarēsim grieķus, viss vēl var būt. Nospēlēta tikai puse no turnīra – vēl trīs mači priekšā. Šobrīd kaut ko paredzēt ir ļoti grūti. Skaidrs, ja uzvarēsim Grieķijā, mēs grupā būsim vismaz trešajā vietā,” pauda rīdzinieku prezidents. “Itālijā parādījām, ka varam cīnīties par uzvaru pret Trevīzo. Tāpat arī mājās pret ungāriem bija līdzīga spēle. Neaizvadījām to labāko maču, līdz ar to gribas ticēt, ka Ungārijas klubu varam vinnēt izbraukumā.”

Čempionu līgas sezonu “VEF Rīga” iesāka ar aizraujošu spēli, taču zaudējumu ar 85:91 viesos pret Trevīzo "NutriBullet", bet otrajā cīņā savā laukumā ar 74:80 piekāpās Sombatejas ''Falco''.

“Abi zaudējumi Čempionu līgā bijuši sāpīgi. Ja būtu zaudējuši ar desmit vai vairāk punktiem, skaidrs, ka tādā gadījumā mēs aizvadījām sliktu spēli vai arī vienkārši pretinieks bija labāks. Taču neveiksmes ar 5-7 punktu starpību – skaidrs, ka varējām arī uzvarēt,” norādīja Jahovičs.

“Šis ir ļoti īss turnīrs, un jebkura uzvara vai zaudējums ir ļoti liels pavērsiens. Ja mēs Čempionu līgas pirmajā spēlē būtu uzvarējuši itāļus, šobrīd būtu pavisam cita situācija, taču, neuzvarot Rīgā grieķus, mēs būtu praktiski bezdibeņa malā. Šī viena pārliecinošā uzvara nostāda mūs diezgan cerīgā situācijā, kurā varam nodrošināt iekļūšanu “play-in”,” Jahovičs arī ieskicēja, ka pagaidām izmaiņas “VEF Rīga” sastāvā neesot plānotas.

Pagājušajā sezonā “VEF Rīga” ar aizraujoša stila basketbolu, kurā neiztika bez efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas, iekļuva Čempionu līgas “Top16” kārtā. Tajā gan pie uzvarām sešās spēlēs tikt neizdevās.

“Ir grūti salīdzināt šīs sezonas “VEF Rīga” sastāvu ar iepriekšējās. Varbūt lielai daļai atmiņā palikušas pagājušās sezonas danki un skaistās epizodes. Mums pašiem negribas salīdzināt, kurš sastāvs bijis labāks, jo beigu beigās jau tikai rezultāts parāda – bija vai nebija labāk,” uzsvēra Jahovičs.

“Pirmais atskaites punkts būs Čempionu līgas pirmās kārtas beigas, pēc tam varēsim spriest aprīlī, kad beigsies Latvijas-Igaunijas līga, un maija beigās Latvijas “play-off”. Šie ir trīs atskaites punkti, kuros varēsim novērtēt – bijām labāki par iepriekšējo gadu vai nebijām. Tas, ka spēles uzsvari ir mainījušies, tas ir fakts. Vienlaikus gribu teikt, ka uzbrukums ir ļoti spēcīgs. Mums ir spēlētāji, kuri apveltīti ar labu trīspunktu metienu, tā kā iespējas uzbrukumā ir,” apmierinātību pauda Jahovičs.

Trevīzo lielisku pirmo puslaiku aizvadīja viens no rīdzinieku leģionāriem Devondriks Vokers, kurš visā mačā sameta 21 punktu, tostarp piecus no septiņiem tālmetieniem. Taču kopš tā laika viņš noziedējis un vairs nav demonstrējis tik produktīvu sniegumu. Jahovičs atklāja, ka amerikānis saskāries ar veselības problēmām, tāpēc šajās nedēļās izmantots taupības režīmā, bet šķiršanās no viņa neesot dienaskārtībā. “Spēle Trevīzo pierāda, ka iekšā Vokeram ir, un atsevišķās spēlēs viņš mums palīdzēs.”

“Visi basketbolisti spēlēm apmēram tajās robežās, ko bijām gaidījuši. Varbūt gaidījām lielāku stabilitāti. Pagājušajā sezonā komanda spēlēja stabilāk. Šosezon labākā un sliktākā spēle bijušas ļoti atšķirīgas,” atzina “VEF Rīga” prezidents.