Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Sadalītas medaļas Rīgas pirmajās sporta spēlēs bērniem un jauniešiem ar invaliditāti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sadalītas medaļas Rīgas pirmajās sporta spēlēs bērniem un jauniešiem ar invaliditāti
Publicitātes foto

No 12. līdz 13. novembrim notika I Rīgas sporta spēles bērniem un jauniešiem ar invaliditāti. Sacensību veidi - vieglatlētika, peldēšana un boccia spēlē. Vairāk kā 60 LSPA studenti tika iesaistīti spēļu sagatavošanā un organizēšanā. Sporta spēlēs tika izcīnīti vairāk kā 30 medaļu komplekti, informē pasākuma atbalstītāji.

Medaļas tika sadalītas divās vecuma grupās (12 – 15 gadi, 18 – 25 gadi) četrās funkcionālās klasēs: neredzīgi, vājredzīgi, kustību traucējumi un intelektuāli traucējumi.

Vieglatlētikā līdzīgas cīņas notika starp Strazdmuižas vājredzīgo un neredzīgo bērnu internātskolas audzēkņiem un Lietuvas kluba “Paralimpietis” sportistiem. Savukārt starp jaunietēm pārliecinoši labākās bija Tartu (Igaunija) kluba jaunietes. Bērnu grupā labākos rezultātus uzrādīja Strazdmuižas vājredzīgo un neredzīgo bērnu internātskolas un Jelgavas invalīdu sporta un rehabilitācijas kluba “Cerība” puiši, savukārt meitenēm visvairāk godalgotās vietas izcīnīja Kazlu Rūda (Lietuva) skolas bērni. Peldēšanā labākos rezultātus uzrādīja Lietuvas kluba “Saltinis” un “Paralimpietis” peldētāji. Boccia spēlē 1.vietu izcīnīja Raiskuma speciālās internātpamatskolas bērni.

13. novembrī Olimpiskajā sporta centrā notika spēļu kulminācijas pasākums - Latvijas Bērnu jauniešu invalīdu sporta federācijas 20 gadu jubilejas sporta festivāls “Nāc un sporto sev par prieku!” Festivālā piedalījās 368 dalībnieki no 28 Latvijas vietām, kā arī viesi no Lietuvas un Igaunijas. Ik viens varēja izmēģināt savus spēkus 30 individuālās aktivitātēs. LSPA studenti kopā ar Jelgavas Amatu vidusskolas jauniešiem pielāgoja aktivitātes katram dalībniekam, tādā veidā dodot iespēju bērniem gūt pozitīvu pieredzi un sasniegt savus personīgos augstākos rezultātus.

Pasākums notika ar Rīgas Domas Izglītības, Kultūras un sporta departamenta un LR Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Informāciju sagatavoja Aija Kļaviņa, Asoc.prof. LSPA, LBJISF valdes priekšsēdētāja.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv