Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

8. janvārī Siguldā notiks Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonija

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

8. janvārī Siguldā notiks Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonija
Siguldas Bobsleja un kamaniņu trase
Foto: sigulda.lv

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju un dalībnieku parādi 8.janvārī plkst.19.00 Siguldas Svētku laukumā tiks dots starts FIL Eiropas Junioru čempionātam kamaniņu sportā, kas Siguldā norisināsies līdz 11.janvārim bobsleja un kamaniņu trasē, informē pasākuma organizatori.

Sacensību parāde sāksies plkst. 19.00 pie Siguldas novada Kultūras centra, virzoties pa L. Paegles ielu līdz Svētku laukumam. Minētā pasākuma norises nodrošināšanai tiks noteikti arī nepieciešamie satiksmes ierobežojumi.

Šīs būs atbildīgākās un nozīmīgākās sacensības pirms Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, un sportistiem, kā mūsu tā arī citu komandu dalībniekiem, būs nepieciešams īpašs atbalsts. Iesaistot Siguldas novada skolas, tiek plānots īstenot skolu programmu ar sacensībās startējošo valstu sportistu atbalsta aktivitātēm. Tiek plānots, ka sacensībās piedalīsies sportisti no 30 valstīm.

Sacensības norisināsies 10.- 11. janvārī. Latviju pārstāvēs 17 sportisti. Lielas cerības uz visaugstākajām vietām varētu būt vairākiem mūsu jaunajiem sportistiem. Riks Kristens Rozītis ir sezonas līderis junioru Pasaules kausā, savukārt Kristers Aparjods - sezonas līderis jauniešu Pasaules kausā. Bet tikmēr Ulla Zirne startē pieaugušo Pasaules kausā un jau kvalificējusies Soču olimpiskajām spēlēm. Un nedrīkst aizmirst arī par citiem mūsu jaunajiem censoņiem.

Izmantotie resursi:
sigulda.lv