Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: ''Holanna gūtie vārti man atgādināja Kruifu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gvardiola: ''Holanna gūtie vārti man atgādināja Kruifu''
Peps Gvardiola. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Anglijas futbola čempionvienības Mančestras "City" galvenais treneris Peps Gvardiola trešdien pēc uzvaras UEFA Čempionu līgā pret Dortmundes "Borussia" atzina, ka norvēģu uzbrucēja Ērlinga Holanna gūtie vārti viņām atgādinot Johanu Kruifu.

Jau ziņots, ka "City" trešdien G grupas otrajā mačā četru minūšu laikā spēja gūt divus vārtus un izcīnīt uzvaru ar 2:1. "Borussia" vadībā izvirzījās otrā puslaika 11.minūtē pēc precīza Džudas Belinghema sitiena, 80.minūtē neizšķirtu panāca Džons Stounss, bet vēl pēc četrām minūtēm uzvaras vārtus akrobātiskā lēcienā "City" labā guva Holanns.

Holannam šie bija 13.gūtie vārti deviņās spēlēs "City" kreklā kopš pārnākšanas tieši no "Borussia".

"Visi zina, cik nozīmīga manā dzīvē ir bijusi Johana Kruifa personība. Kā cilvēka, kā skolotāja, kā mentora, it visā," pēc spēles teica spāņu treneris Gvardiola. "Viņš neticamus vārtus guva "Camp Nou" stadionā "Barcelona" sastāvā 1973.gadā pret Madrides "Atletico", ļoti līdzīgus kā šie. Brīdis, kad Holanns guva vārtus, nodomāju par Kruifu."

Tāpat Gvardiola, kurš ir bijušais "Barcelona" spēlētājs un treneris gluži kā Kruifs, atzina, ka Holana atlētiskums atgādina viņam vēl vienu bijušo "Barcelona" spēlētāju - zviedru Zlatanu Ibrahimoviču.

"Atceros savu labo draugu Ibrahimoviču un viņa spēju uzlikt kāju uz jumta," sacīja Gvardiola. "Ērlings ir ļoti līdzīgs. Viņš ir elastīgs, lokans, ar spēju nogādāt bumbu vārtos. Viņš ir ļoti liels, bet dabiski lokans."

Jau vēstīts, ka otrā grupas mačā Dānijas komandas "Kobenhavn" un Spānijas vienības "Sevilla" duelis noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0).

Pēc divām spēļu kārtām sešus punktus ir izcīnījuši "City" futbolisti un atrodas līderpozīcijās, otrajā vietā ar trīs punktiem seko "Borussia", par vienu pozīciju zemāk ir "Kopenhavn" ar vienu punktu, kamēr "Sevilla" arī ar vienu izcīnītu punktu atrodas noslēdzošajā ceturtajā pozīcijā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-09-15 16:24, pirms 2 gadiem
Gols bija 9 no 10, bet piespēle bija 10 no 10..

     [+] [-]

, 2022-09-15 20:05, pirms 2 gadiem
Kruifs-leģenda. Runājam Kruifs-domājam Totālais futbols,runājam Totālais futbols, domājam Kruifs .
Bērnības elks..

     [+] [-]

, 2022-09-15 20:43, pirms 2 gadiem
Ja jau ieliek šādu rakstu, tad jau vajadzētu ārī video. Savādāk tukša runāšana.