Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Semeņistaja Bratislavā izcīna sezonas trešo ITF titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Semeņistaja Bratislavā izcīna sezonas trešo ITF titulu
Darja Semeņistaja Bratislavā. Foto: Dušan Barbuš

18 gadus vecā Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja šogad jau trešo reizi uzvarēja ITF W15 sērijas turnīrā, šonedēļ par čempioni kļūstot māla seguma turnīrā Bratislavā.

WTA ranga 813. vietā esošā Semeņistaja finālā ar 6:4, 6:3 apspēlēja 19 gadus veco slovēnieti Piju Lovriču (WTA 690.). Darjai abos setos bija breika deficīts, abas reizes izceļoties ar iespaidīgām sērijām – viņa 1. setā no 2:4 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, bet 2. setā no 1:3 paņēma piecus geimus pēc kārtas.

Darja 1. setā spēlēja pārsvarā no aizsardzības un tieši ar tādu tenisu atspēlējās un guva panākumus galotnē. Viņa 10. geimā pēc pretinieces "smeša" raidījuma autā ieguva setbumbu un arī seta pēdējā izspēlē atbildēja visiem slovēnietes jautājumiem – viņa tika klāt Lovričas saīsinātajai bumbiņai un pēc tam pie tīkla nobloķēja pretinieces apvedošo sitienu.

Latvijas tenisiste 2. setā pārgāja uz uzbrukuma tenisa taktiku un arī šoreiz atspēlējās pēc nesekmīga sākuma. Viņa septītajā geimā pie 3:3 atspēlēja trīs breikbumbas (divas ar eisiem un vienu ar neatsistu pirmo servi), neļaujot Lovričai atjaunot breika pārsvaru. Semeņistaja tūlīt ieguva vēl vienu breiku un drīz izservēja maču.

Semeņistajai ir perfekta bilance ITF finālos (3-0), visus titulus izcīnot W15 turnīros uz māla seguma. Viņa jūlijā divas nedēļas pēc kārtas uzvarēja Prokupļē. Par uzvaru ITF zemākā līmeņa sacensībās pienākas 10 WTA reitinga punkti.

Kreile pirmos divus titulus Serbijā izcīnīja ar iespaidīgu sniegumu, katrā turnīrā zaudējot tikai vienā setā. Savukārt šonedēļ Slovākijas galvaspilsētā daudz sarežģītāka nedēļa. Viņai trijos no pieciem mačiem vajadzēja atspēlēties pēc zaudējuma 1. setā, turklāt 2. kārtā izdevās atspēlēt mačbumbu.

Semeņistaja sezonas pirmajā pusē pārsvarā spēlēja UTR PRO turnīros, kur WTA punktus nedod, bet tagad koncentrējas ITF sacensībām. Semeņistaja šogad piedalījusies tikai piecos turnīros, no kuriem uzvarējusi trijos. Pārējie divi rezultāti ir 1. kārta janvārī W25 turnīrā Fudžeirā un 2. kārta šomēnes W15 turnīrā Frederiksbergā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-15 16:57, pirms 3 gadiem
Ļoti labi. Šo tagad vajag ielikt par galveno portāla ziņu.

     [+] [-]

, 2021-08-15 19:18, pirms 3 gadiem
Pēc nedēļas būs +70 vietas

     [+] [-]

, 2021-08-15 21:23, pirms 3 gadiem
Kam jānotiek, lai Semeņistija sāktu spēlēt Sevasdtovas vai OSTAPENKO līmeņa turnīros?