Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

UEFA izmeklē "Jūrmalas" un Daugavpils "Daugavas" spēli

Rolands Eliņš

UEFA izmeklē "Jūrmalas" un Daugavpils "Daugavas" spēli
"Jūrmalas" futbolisti
Foto: Juris Gūtmans/ Futbolavirsliga.lv

UEFA nolēmusi sākt izmeklēšanu par Virslīgas maču starp "Jūrmalas" un Daugavpils "Daugavas" komandām, kurš norisinājās pagājušajā pirmdienā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Septītajā jūlijā Virslīgas pastarīte "Jūrmala" devās izbraukumā uz Daugavpili, kur sacentās ar vietējo "Daugavu" (teorētiski gan tā bija mājas spēle, taču šoreiz tas nav būtiski). "Jūrmala" spēja pirmo puslaiku noslēgt neizšķirti 1:1, bet otrā puslaika pirmajā pusē ielaida divus vārtus, beigās zaudējot ar 2:3. Šim mačam gan var izrādīties daudz tālejošāka ietekme par "Daugavas" trim punktiem turnīra tabulā.

LFF apstiprinājusi, ka saistībā par šo spēli saņēmusi ziņojumu no UEFA un par notiekošo procesu informēti arī abi minētie klubi. LFF ir gatava sadarboties ar UEFA visos jautājumos, kas saistīti ar šo spēli, taču nevar sniegt plašāku informāciju un "kā juridiska organizācija nav kompetenta komentēt plašāk situāciju attiecībā ar UEFA iekšienē notiekošo, kamēr nav publiski pausta UEFA oficiālā pozīcija".

Aizdomas par "Jūrmalas" maču rezultātu iepriekšēju sarunāšanu vairākkārt paudusi totalizatoru likmju monitoringa organizācija "Federbet", savukārt Daugavpils "Daugava" izpelnījās sabiedrības uzmanību pēc Stenlija Ibes atklātās intervijas Sportacentrs.com, kurā viņš atzina, ka klubā joprojām nozīmīgu un ne visai likumīgu lomu spēlē Oļegs Gavrilovs, kurš par maču sarunāšanu jau izcieš mūža diskvalifikāciju no futbola.

UEFA uzsāktā izmeklēšana var novest pie līdzīgiem sodiem, jo UEFA Disciplinārais reglaments par šādiem pārkāpumiem var diskvalificēt klubu no visām sacensībām un atņemt tam licenci, savukārt spēlētājiem var tikt piemērota mūža diskvalifikācija. Jāatgādina, ka UEFA maču sarunāšanas apkarošanu izvirzījusi par savu prioritāti, un nesen tika noslēgts sadarbības līgums ar Eiropas Policijas biroju.

FC "Jūrmala" izpilddirektors Andrejs Karacejevs portālam Sportacentrs.com minēto spēli un ar to saistītās lietas plašāk komentēt nevēlējās, taču norādīja, ka ir labi informēts par apkārt klīstošajām baumām par "Jūrmalas" komandu un tās parādītajiem rezultātiem, kuri dažu līdzjutēju izpratnē neatbilst godīgas spēles ritējumam: "Varu skaidri pateikt, ka šīs baumas tā arī paliks tikai baumas. Esam jau vērsušies pie LFF, lai risinātu šo situāciju un novērstu neslavu mūsu klubam. Vienkārši mums nav šobrīd tik labi spēlētāji, taču pilnīgi noteikti varu apgalvot - jau tuvākajā laikā šīs baumas pazudīs pašas no sevis un vairs neuzradīsies."

Daugavpils "Daugava" Virslīgā šobrīd ieņem trešo vietu, savukārt "Jūrmala" ir pārliecinoši pēdējā - 21 spēlē gūti tikai seši punkti un ielaisti 65 vārti. Iepriekšējā mačā ar 0:6 zaudēts Rīgas "Daugavai", turklāt pēc pirmā puslaika bija vēl cerīgais 0:0. Arī citās "Jūrmalas" spēlēs grūti nepamanīt līdzīgus scenārijus - 28. jūnijā pēc 1:1 pirmajā puslaikā ar 1:6 zaudēts "Ventspilij", 22. jūnijā pēc 0:0 pirmajā puslaikā ar 0:5 zaudēts "Skonto", bet 18. jūnijā pēc 0:1 pirmajā puslaikā ar 0:5 zaudēts "Jelgavai". Pa vidu gan bija neizšķirts 1:1 ar "Daugavpili".

"Jūrmalas" sakarā arī jāpiemin, ka nedaudz pamainījies tās Austrijā notiekošās treniņnometnes pārbaudes spēļu grafiks - iepriekšējo četru spēļu vietā nu būs piecas, proti, pārbaudes mači tiks aizvadīti arī ar Ļvovas "Karpaty" (Ukraina) un "Al-HIlal" (Saūda Arābija), savukārt spēle ar Vācijas "Greuther Furth" izpaliks.

1 2 39 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2014-07-15 23:32, pirms 10 gadiem
Nu jā, ja LFF neko nedara, tad nākas iejaukties UEFA

  +2 [+] [-]

, 2014-07-15 23:35, pirms 10 gadiem
Vai tik tiesam vini godigi nemak spelet?!
Ja sadi turpinasies,tad Latvija futbolu aizliegs ar likumu (humors)
Pilnigi kauns lasit,par Latvijas futbolu,apkaunojums visai valstij,ja spelet nemak,kad tik uzpelnities!!
KAUNS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2014-07-15 23:37, pirms 10 gadiem
Šajos klubos taču nav negodīgu cilvēku.. tur ir tikai cilvēki, kas mīl futbolu... nu un laikam arī naudu

  +3 [+] [-]

, 2014-07-15 23:45, pirms 10 gadiem
Izmanību un sakarus vajadzīgās aprindās, mazliet negoda, daudz klaču un baumu, kā arī naudiņš kabatā, kas nesmird...
Kamēr reāli aiz restēm nenonāks, nesapratīs.

     [+] [-]

, 2014-07-15 23:47, pirms 10 gadiem
L0 |-| I!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-15 23:50, pirms 10 gadiem
Visu virslīgu kopumā vajadzētu pieskatīt/pārvaldīt cilvēkiem no UEFA. To, ka kaut kas nav tīrs laikam var saost arī arpus LV teritorijas.
Jācer, ka beidzot ledus ir sakustējies un tiks izdarīti pareizie secinājumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-15 23:55, pirms 10 gadiem
totto līga uzņem savus apgriezienus! Ja nopietni, tad žēl noskatīties uz visu šo! Cik ilgi var auklēties ar tiem azartspēļu spēlmaņiem?

 +11 [+] [-]

, 2014-07-16 00:00, pirms 10 gadiem
Kāpēc kaut kāds UEFA jaucas TOTOBOLA čempionāta darīšanās?

     [+] [-]

, 2014-07-16 00:05, pirms 10 gadiem
Beidzot to mēslu bedri ņems priekšā. Karacajevu vajadzētu cietumā iesēdināt, vispār nesaprotu kā spēlētājiem no FC Jūrmala nav kauna spēlēt tādas spēlītes!!!! Arī viņus būsu jādiskvalificē uz mūžu! Papētiet statistiku, kad vārtos stāv K.Dzelzme - vismaz 5 un vairāk goli tiek ielaisti. Un viņam pirms tam klubos ar jau tāda pati spēle bija. Vēl daudzus no Jūrmalas var nosaukt, bet cerams, ka UEFA izmeklēs kārtīgi šo lietu un izmetīs galvenos darboņus uz mūžu no futbola skatuves!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-07-16 00:35, pirms 10 gadiem
Es teikšu tā. Pirms nebūs sakārtota klubu sistēma, kurā ir skaidri klubu īpašnieki, klubu prezidenti, valdes locekļi un sponsori jeb reālā naudas izcelsme, tikmēr šādas lietas būs Latvijā ļoti izteiktas.
Visskaidrākie ar naudas izcelsmi un kluba struktūru ir tikai daži klubi - Ventspils (Ventspils uzņēmumi - Ventspils Nafta utt. + pilsētas dome), Liepāja (Verpakovskis, daži sponsori un pilsētas dome), Jelgava (Igate, Evopipes, Četri Balti krekli, Jelgavas dome un vēl citi, kas redzami sponsoru sarakstā), Metta (LU, Deac, SMSCredit.lv un vēl daži mazāki atbalstītāji) un BFC Daugavpils (Daugavpils dome). Daļēji skaidri - Spartaks (Jūrmalas dome + vācu aģentūra) un ļoti nosacīti Rīgas Daugava (kaut kādi mistiskie lietuvieši). Pārējos klubos pilnīgākā migla.

Ja skatāmies uz klubu vadības tiltiņu, tad minētie četri ir pilnīgi skaidri + Sparaks. Pārējos - mistika.

  +3 [+] [-]

, 2014-07-16 00:37, pirms 10 gadiem
billyfromspace rakstīja: Beidzot to mēslu bedri ņems priekšā. Karacajevu vajadzētu cietumā iesēdināt, vispār nesaprotu kā spēlētājiem no FC Jūrmala nav kauna spēlēt tādas spēlītes!!!! Arī viņus būsu jādiskvalificē uz mūžu! Papētiet statistiku, kad vārtos stāv K.Dzelzme - vismaz 5 un vairāk goli tiek ielaisti. Un viņam pirms tam klubos ar jau tāda pati spēle bija. Vēl daudzus no Jūrmalas var nosaukt, bet cerams, ka UEFA izmeklēs kārtīgi šo lietu un izmetīs galvenos darboņus uz mūžu no futbola skatuves!!!
Par Dzelmi man tiešām žēl. Skatos, kā šis pārdzīvo, kad tiek ielaisti vārti. Laikam čalis jau sen izbesījies, ka aizsardzības nekādas. Bet bija jau arī momenti, kur pats pie vainas - ne nostājas vietā, kur vajag, ne arī noķer veiksmīgi bumbu. Bet tas ir psiholoģijas jautājums - jo pa smadzenēm spiež spiediens ar faktu, ka zaudējumi vieni aiz otra. Tīri psiholoģiski noguris no šiem zaudējumiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-16 01:04, pirms 10 gadiem
Zurka un vel lielas.nekas Jurmala driz plesis visus chempi
quote david_hasselhoff]
starp citu..
Uz nākamo spēli brauks UEFA novērotāji arī es savu roku pieliku, ziņoju par sarunātajām spēlēm Jūrmalas izpildījumā, vēl pirms tās bija sākušaās. un ir 100% ka Jūrmalu ņems priekšā!
[/quote]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-16 01:11, pirms 10 gadiem
Pie izmekleeshanas arii viss apstaasies, 100% paarlieciiba.

     [+] [-]

, 2014-07-16 01:17, pirms 10 gadiem
Vienigo reizi kad liku uz jurmalu bija pret Spartaku, nospeleja zaibis 1-1,pagrudu dafiga.vot jums toto.
Kur jurmala nems normalus vietejos?shogad paradaas ka nav kur dabut,visus savakusi jelgava lidz ar to parejas komandas nevar nokomplektet laba limena sastavu

  +4 [+] [-]

, 2014-07-16 02:16, pirms 10 gadiem
David Hasselhoff rakstīja: starp citu..
Uz nākamo spēli brauks UEFA novērotāji arī es savu roku pieliku, ziņoju par sarunātajām spēlēm Jūrmalas izpildījumā, vēl pirms tās bija sākušaās. un ir 100% ka Jūrmalu ņems priekšā!
UEFA noveerotaaji Kas vinji analfabeeti ir, ka nevar pat kaut vai peec kofu liiniju kustiibaam vai kaut vai video rulliishiem pateikt, ka tas viss projekts jau sapuva pirms pus gada. Tagad, kad visa nauda salikta kambaros un nosleepta shie izdomaa suutiit specdienesta noveerotaajus ar 3D binokljiem un nu tik buus lielaa priekshaa njemshana Ko tad tur panjems priekshaa un kaadaa veidaa? Atkariigs cik no taa UEFA atleks un tur arii soda meers izpaudiisies. p.s Tu esi Hofs no BA ?

  +5 [+] [-]

, 2014-07-16 06:39, pirms 10 gadiem
Kāpēc netiek ņemts prieksa0:6 pret Daugavu,tur būtu daudz vairāk ko izmeklēt

  +3 [+] [-]

, 2014-07-16 07:44, pirms 10 gadiem
Kapeic jus domajat ka tas ir pateisiba ka uefa to izmekle nekur tacu neparadija tas dokumentus ka ir ta izmeklesana!tas pats bija par skonto treneri pateica ka vinju diskfaliceja bet pec tam vins saka trenet komanda ka ta varbut ?mes domajam ka te ir kaud kadas citas speles!

  +2 [+] [-]

, 2014-07-16 07:45, pirms 10 gadiem
Cerams, ka šodien FK Ventspils sekmiigi aizvadis speli Malmeee

  +2 [+] [-]

, 2014-07-16 08:21, pirms 10 gadiem
der arī izmeklēt BRAZ grūdienu Vāciešiem....
Baier grūdienu čemp līgā......!!!!
ta nekas tur nebūs...
ja jau virslīgā ir daži klubi, kuru ienākumi ir skaidri, tad virslīgā nākamgad ir jāspēlē 5 klubiem uz priekšu! par godīgu Latvijas futbolu....

  +1 [+] [-]

, 2014-07-16 08:56, pirms 10 gadiem
Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta

Latvija - futbola toto lielvalsts, arī tā var pasaulē plašu atpazīstamību nodrošināt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-07-16 09:06, pirms 10 gadiem
klapē ciet to "Ādas bumbas" līgas kantori un miers!

  +4 [+] [-]

, 2014-07-16 09:12, pirms 10 gadiem
Papildus visam komentētajam, vēl tāda doma. Jūrmala (Totomala)- šobrīd visvājākais klubs totolīgā, ko par toto (ar citu iemeslu) jau izmet no Ziemas kausa, kas nesaņem solīto algu un atsakās iziet laukumā atsevišķā spēlē. Lai kaut cik prestiži pārstāvētu Latviju kaut vai pārbaudes spēlēs ārzemēs, jābūt sakarīgam FUTBOLA (nevis toto) spēles līmenim. Bet te, lūk, Jūrmalai izdodas sarunāt pārbaudes spēles ar augsta līmeņa ārzemju klubiem, ietaupītās neizmaksātās algas ieguldot ekskursijā uz Austriju, tā vietā, lai sirdīgi trenētos snieguma uzlabošanai un vietas saglabāšanai virslīgā....

  +5 [+] [-]

, 2014-07-16 09:39, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: a) Bez TOTO Latvijā futbols vispār pazustu un lielākas naudas spēļu uzpirkšanā pieder pašai UEFA.

b)Noteikti, ka gan UEFA, gan FIFA ir paši uzpirkti, bet kā vienmēr tiek meklēti mazie zaglīši.
a)kad pēdejo reizi esi redzējis guņas līgu bez TOTO klubiem?Kāpēc apgalvo ka bez TOTO LV futbols pazustu?
TOTO šeit spiež nost mūsu futbolu,jeb notur tai nožēlojamā līmenī kādā esam!
Ja nebūtu TOTO, ienāktu citi cilvēki,kuri ar ieguldītu līdzekļus ,bet kamēr TOTO valda pār LV futbolu neviens šeit kāju nespers!

b)piekrītu!Tā kā visa šī ,,ieinteresētība,, sakarā ar minēto maču ir ,,priekš kaķiem,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-07-16 10:42, pirms 10 gadiem
aj.. pipec....tik nozeelojami vnk...
Slēpts komentārs: premium

     [+] [-]

, 2014-07-16 11:42, pirms 10 gadiem
Tads ir tas Latvijas Futbols, vnk nav vardu!

  +3 [+] [-]

, 2014-07-16 11:49, pirms 10 gadiem
Pati totalizatoru padarīšana jau nav nekas aizliegts un likmes tiek pieņemtas par visakutko jau daudzus simtus vai pat tūkstošus gadus. Problēma ir spēļu rezultātu ietekmēšana jeb krāpniecība, ar ko, diemžēl nodarbojas klubi ne tikai tādās dienvidu valstīs kā Itālija, Grieķija un Lietuva, bet arī pie mums. Pagaidām cīņa notiek supertoleranti, super juridiski korekti un ievērojot visus cilvēktiesību u.c. likumus, kas visu sarežģī un palēnina, jo bandīti vienmēr ir soli priekšā bandītu ķērājiem ne tikai seriālos

  -4 [+] [-]

, 2014-07-16 12:11, pirms 10 gadiem
Pareizākas solis no žurnālistu puses būtu - pārtraukt sniegt jebkādas ziņas par LV virslīgas turnīru un visiem klubiem uz nenoteiktu laiku. Tas vairs nav tā vērts. Cīņa ir zaudēta. Pats fakts, ka pastāv online totalizatori ir problēmas sakne. Ja patiešām kādu rūpētu godīgs futbols, tad būtu jāpanāk ar likumdošanu, ka nedrīkst pieņemt likmes par konkrētu līgu spēlēm. Lai toķiki iet pagrīdē. Tas, ka toķiki ir balti un pūkaini kantorīši, godīgs un legāls bizness, kam būt mūžīgi mužos - vot tā ir patiesākā ņirgāšanās par domājošiem cilvēkiem.
1 2 39 komentāri