Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Fereram piektais tituls šogad, Tipsarevičs uzvar Štutgartē

Fereram piektais tituls šogad, Tipsarevičs uzvar Štutgartē
Janko Tipsarevičs un viņa jaunais Mercedes
Foto: AP/Scanpix

Par šīs nedēļas pirmo divu ATP turnīru čempioniem kļuvuši spānis Davids Ferers un serbs Janko Tipsarevičs. Pirmais Zviedrijas pilsētā Bostadē ar 6:2, 6:2 sagrāva tautieti Nikolasu Almagro, bet Tipsarevičs aizraujošā cīņā uzveica argentīnieti Huanu Monako - 6:4, 5:7, 6:3.

ATP tūrē šonedēļ kopumā risinājās četri zemākās kategorijas (Tour 250) turnīri. Vienā no tiem startēja arī Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, kurš sasniedza 2. kārtu Umagā, taču tad cieta zaudējumu pret spāni Fernando Verdasko. Vienīgi Ņūportā šonedēļ spēlēja uz zāles seguma kortiem, pārējajās trijās pilsētās - uz māla.

"SkiStar Swedish Open" otro reizi uzvar Ferers

Zviedrijas pilsētā Bostadē notiekošās sacensības šogad iztika bez mājinieka Robina Soderlinga, kurš joprojām nav gatavs atgriezties tenisā pēc saslimšanas ar mononukleozes infekciju. Soderlings pēdējo reizi tenisu spēlēja pagājušā gada jūlijā, kad uzvarēja šajās pašās sacensībās. Zviedrs Bostadē triumfējis arī 2009. gadā, bet pirms diviem gadiem zaudējis finālā pret Almagro.

Šogad turnīrā piedalījās divi Zviedrijas sportisti, kuri izkrita jau 1. kārtā. Tikmēr favorīti bija divi spāņi, kuri pa reizei jau ieguvuši "Swedish Open" titulu, - Davids Ferers (ATP 5.) un Nikolass Almagro (ATP – 11.). Abi arī aizkļuva līdz finālam. Almagro ceļš līdz tam bija grūtāks – divos mačos vien panākumi trīs setos, kamēr Fereram trīssetnieks izspēlēts vienīgi ceturtdaļfinālā pret divkārtējo turnīra čempionu Tomiju Robredo, kurš ATP tūrē atgriezies pēc vairāk nekā pusgada.

Abu māla seguma speciālistu cīņā gan intriga izpalika. Līdzīga spēkošanās notika vien līdz 2:2 pirmajā setā, kad iniciatīvu pārņēma pagājušā gadā Bostādes finālā zaudējušais Ferers. Almagro pieļāva daudz nepiespiesto kļūdu, pirmajā setā piekāpjoties ar 2:6. Otrais sets sākās ar garu pirmo geimu, kuru pie savas serves galu galā uzvarēt izdevās Fereram. Turpinājumā atkal vairākas kļūdas Almagro, kurš visai viegli atdeva savu geimu, nonākot iedzinējos ar 0:2. Titulētākais no abiem spāņiem spēlēja pārliecinoši, labi servējot un nedodot nekādas cerības savam pretiniekam, beigās svinot pārliecinošu uzvaru ar 6:2, 6:2.

30 gadus vecais Davids Ferers šogad aizvada vienu no savām labākajām sezonām karjerā. Bostades tituls viņam ir jau piektais 2012. gadā (pieci tituli šogad ir vēl tikai Federeram), bet 16. karjerā kopumā. Par uzvaras izcīnīšanu viņš tiks pie 250 reitinga punktiem un 64 700 eiro, Almagro pienāksies 150 ranga punkti un 34 080 eiro.

"MercedesCup" par čempionu kļūst Tipsarevičs

Arī Štutgartes "Mercedes" autokompānijas sponsorētajā turnīrā situācija bija līdzīga kā Bostadē. Divi diezgan izteikti favorīti – serbs Janko Tipsarevičs (ATP 8.) un argentīnietis Huans Monako (ATP 14.), kuri arī aizkļuva līdz finālam. Abiem ceļš līdz tam gan bija pagrūts – serbam divas no trim bija trīs setu cīņas, tai skaitā ceturtdaļfināls, kurā tika atspēlētas četras mačbumbas pret Bjornu Pau no Vācijas. Tikmēr Monako pusfinālā trešajā setā pamanījās izlaist 5:0 pārsvaru, tomēr galu galā svinēja uzvaru ar 6:3, 3:6, 7:5 pret spāni Giljermo Garsiju-Lopesu.

Interesanta cīņa bija arī šodien finālā. Spēles pirmajā setā Monako zaudēja savu servi jau pašā ievadā, tomēr ātri spēja atgūties – 2:2. Tuvojoties seta izskaņai labāk sāka spēlēt Tipsarevičs, kurš devītajā geimā breikoja, bet setu uzvarēja ar 6:4. Serbs uzreiz izcili turpināja arī otro setu – divi breiki un 4:0. Arī nākamajā geimā Janko bija breikbumba, tomēr argentīnietis to atspēlēja, panākdams 1:4.

Tipsarevičš pēkšņi kļuva "nekāds", kļūdoties un zaudējot vienu izspēli pēc otras. Abos savos nākamajos serves geimos Serbijas tenisists kapitulēja uz nulles, un Monako ātri panāca 4:4, bet nedaudz vēlāk arī uzvarēja setu ar 7:5. Izšķirošajā setā, ko gan nācās uz neilgu laiku pārtraukt lietus dēļ, Tipsarevičs saņēmās, trīs reizes laužot sāncenša servi, uz ko Monako atbildēja vien ar vienu breiku. Spēles gala iznākumā panākums serbam ar 6:4, 5:7, 6:3.

28 gadus vecajam Tipsarevičam tas ir trešais tituls karjerā. Pirmie divi izcīnīti 2011. gadā, taču vēl sešos viņš zaudējis pēdējo trīs gadu laikā. Par triumfu turnīrā čempions iegūs ne tikai 250 ranga punktus un 64 700 eiro, bet arī jaunu "Mercedes" kabrioletu, ar ko pabraukāties pa kortu sanāca jau uzreiz pēc cīņas. Tipsarevičs mašīnu gan apsolījās dāvināt savai sievai.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home