Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Pirms spēles iekšienē bija liela diskusija par sastāva stratēģiju"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Pirms spēles iekšienē bija liela diskusija par sastāva stratēģiju"
Dainis Kazakevičs Lihtenšteinā. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase jūnijā uzvarēja visās četrās spēlēs un pēc panākuma Lihtenšteinā (2:0) pēc četrām kārtām atrodas pārliecinošā D1 apakšgrupas vadībā, tuvāko sekotāju Moldovu UEFA Nāciju līgā apsteidzot par pieciem punktiem. Piedāvājam valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča sacīto pēcspēles preses konferencē.

- Kā varat salīdzināt abas spēles pret Lihtenšteinu? (Vietējo mediju jautājums)
- Domāju, ka Lihtenšteinas izlasei šodien klājās grūtāk, jo varēja just komanda fiziski nebija tik svaiga kā Rīgā. Mums palīdzēja arī tas, ka šeit bija labāka laukuma kvalitāte, līdz ar to varējām mazliet ātrāk spēlēt ar bumbu, kas Lihtenšteinas izlasei radīja zināmas problēmas aizsardzībā.

- Kura pretiniece šajā grupā jums bijusi visstiprākā? (Vietējo mediju jautājums)
- Teikšu, ka visas komandas bija cienīgas pretinieces un katrai spēlei bija jāgatavojas ļoti nopietni. Moldovas izlase, ņemot vērā rezultātus pret pārējiem, nomināli droši vien ir mūsu galvenā konkurente turnīra tabulā, taču arī pret Andoru un Lihtenšteinu mums nācās ļoti nopietni pastrādāt laukumā, lai izcīnītu uzvaras. Visas komandas bija ļoti cienījamas, bet skaidrs, ka mūsu galvenā konkurente ir Moldova.

- Šķita, ka otrajā puslaikā, arī jau pēc otrajiem vārtiem nosēdāmies. Vai arī trenerim tā šķita?
- Skaidrs, ka spēlējām kontrolētāku futbolu un mēģinājām nedot iespējas pretiniekiem atgriezties spēlē, lai pie 2:0 nerastos pārāk daudz brīvu zonu. Taču, tajā pašā laikā, turpinājām arī uzbrukt, bija daudz momentu trešo vārtu gūšanai. Vienā no tiem ar VAR palīdzību trešos vārtus atcēla. Skaidrs viens: tiekot komfortablā vadībā ar 2:0, centāmies spēlēt drošāk, vairāk kontrolēt bumbu, kā dēļ bumba ne vienmēr kustējās tik ātri, kā mums gribētos, lai izveidotu brīvākus vārtu gūšanas momentus.

- Arī pēc futbolistu emocijām šķita, ka spēle pirmajās 17 minūtēs ne pārāk sanāca, bet tad īsā laikā divi vārti. Ko izdevās mainīt?
- Spēles sākumu gaidījām grūtāku, jo arī pretinieki tobrīd vēl bija svaigāki un vēl varēja tikt līdzi, izraisīt kontaktus. Varējāt redzēt, ka Lihtenšteina diezgan agresīvi sāka spēli, bija asa divcīņās un bija gatava spēlēt mobilāk un tikt mums līdzi. Tiklīdz mums parādījās brīvākas zonas vertikālajās piespēlēs un viņi nepaspēja cits citu piesegt, tā arī parādījās vārtu gūšanas momenti. Iespaids varētu būt tāds, ka pēc 2:0 gan mēs, gan līdzjutēji varēja gaidīt nākamos vārtus, un iespējas tādus gūt bija gan pirmajā, gan otrajā puslaikā, tomēr [lai arī neiesitām] mēs visu spēli kontrolējām un pretinieki, šķiet, tā arī ne reizes netrāpīja mērķī [sitieni 21:4, mērķī 8:0 – A.S.]. Meklējām līdzsvaru, jo ceturtā spēle ir ceturtā spēle arī mums, tādēļ [pie 2:0] mēģinājām nospēlēt drošāk, pārliecinošāk un labāk sagatavot momentus, kaut gan reizēm tieši vajadzēja saasināt.

- Gutkovski ilgāk laukumā turējāt speciāli?
- Nē, tas ir jautājums par slodzēm, jo Robertam Uldriķim līdz šim bija vairāk minūšu nekā Vladam Gutkovskim. Kā teicu iepriekš, arī šoreiz Roberts izdarīja ļoti labu darbu, izdarīja Vladam fantastisku piespēli. Šeit jautājums bija par funkcionālo stāvokli – kurš bija vairāk saguris.

- Vairāk tēmēju hat-trick virzienā.
- Nē, nē, uzreiz varu teikt, ka šīs sērijas, statistikas un hettriki mani spēles laikā īpaši neinteresē.

- Vai pavaicājāt Savaļniekam, vai bija spēle ar roku?
- Nevaicāju – nezinu. To momentu gan diezgan labi redzēju, bet ja tiesnesis, vairākkārt skatoties, tā nolēma, tad viņam bija taisnība. Vajadzēja sameklēt nākamo situāciju un tomēr gūt tos trešos vārtus.

- Galotnē priekšā spēlējām pat ar četriem futbolistiem. Tas nebija riskanti?
- Mums bija būtiski pretiniekus presingot, lai viņi nesajustu bumbu un kādā brīdī spēli nepārbīdītu uz mūsu pusi. Parasti saka, ka 2:0 ir visbīstamākais rezultāts: esi stabilā vadībā, bet tad pretinieks gūst vārtus, iet uz visu banku un reizēm spēj radīt problēmas. Apzināti izlaidām svaigus uzbrukuma grupas spēlētājus ar domu, lai būtu aktīvāki augšā, presingotu un spēlētu agresīvāk. Tādēļ malējiem pussargiem vajadzēja spēlēt augstāk.

- Šāds starta sastāvs bija trijās no četrām spēlēm. Vai tas bija viegls lēmums, vai arī bija pozīcijas, kurās bija jāizšķiras?
- Pirms pēdējās spēles iekšēji mums bija liela diskusija – domājām, kuru no stratēģijām izvēlēties: veikt masīvāku rotāciju un paļauties uz svaigākiem spēlētājiem vai tomēr dot iespēju tam sastāvam, kas ļoti labi un kvalitatīvi nospēlēja iepriekšējo spēli un sajuta gan uzvaras emocijas, gan vārtu gūšanas emocijas pret stipru pretinieku. Izšķirošais bija tas, kā spēlētāji atjaunojās. Redzējām, ka neviens nav savainots un visi bija gatavi spēlei, tādēļ nolēmām dot iespēju šobrīd potenciāli spēcīgākajam spēlētāju virknējumam, bet svaigākus spēlētājus izmantot otrā puslaika laikā, kad pretinieki būs paguruši.

UEFA Nāciju līga, D1 grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Latvija440010:212
2.Moldova42116:57
3.Andora41123:64
4.Lihtenšteina40041:70

Nāciju līgas kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
03.06.Latvija - Andora3:0 (1:0)
06.06.Latvija - Lihtenšteina1:0 (0:0)
10.06.Moldova - Latvija2:4 (1:2)
14.06.Lihtenšteina - Latvija0:2
22.09.Latvija - Moldova19.00
25.09.Andora - Latvija16.00

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-15 06:32, pirms 2 gadiem
Kauns Guņam un Ļašenkam, ka Latvijā nav labas kvalitātes laukuma. Aizbraucam uz punduriem un slavējam turienes laukumus, kas palīdz mums nospēlēt tehniskāk. Ja labs laukums uzlabo mūsu izlases spēli, tad kāpēc federācija nedara visu, lai palīdzētu? Manā novadā būs kārtējais mākslīgā zālāja laukums, bet izskatās, ka jaunatne jāmāca uz kartupeļu lauka, jo izlasē spēlēs uz štruntīga laukuma.

  +5 [+] [-]

, 2022-06-15 07:48, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Kauns Guņam un Ļašenkam, ka Latvijā nav labas kvalitātes laukuma. Aizbraucam uz punduriem un slavējam turienes laukumus, kas palīdz mums nospēlēt tehniskāk. Ja labs laukums uzlabo mūsu izlases spēli, tad kāpēc federācija nedara visu, lai palīdzētu? Manā novadā būs kārtējais mākslīgā zālāja laukums, bet izskatās, ka jaunatne jāmāca uz kartupeļu lauka, jo izlasē spēlēs uz štruntīga laukuma.
Latvijā labi laukumi ir,bet nav atbilstošu stadionu izlases spēlēm.Indriksona laikā bija stadions,kas atbilda izlašu prasībām.Šobrīd tikai Daugavas stadions ar savu ne visai kvalitatīvo segumu.Un tur klāt kārtīgu futbola segumu būtu izmesta nauda jau pēc pirmajiem Dziesmu un deju svētkiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-15 08:09, pirms 2 gadiem
Futbola stadions izlases vajadzībām būtu goda jautājums federācijai ,un tam nav obligāti jābūt Rīgas centrā ,kas būtiski samazinātu izmaksas .

  -1 [+] [-]

, 2022-06-15 09:45, pirms 2 gadiem
Teikšu godīgi,ja patstāvīgi ir jāspēlē pret Lihtenšteinām,Andorām,Maltām un citām šāda līmeņa komandām,zūd interese par futbolu ,kā tādu.Un kāda tur var būt attīstība, pieredzes gūšana jaunajiem.

     [+] [-]

, 2022-06-15 11:28, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Latvijā labi laukumi ir,bet nav atbilstošu stadionu izlases spēlēm.Indriksona laikā bija stadions,kas atbilda izlašu prasībām.Šobrīd tikai Daugavas stadions ar savu ne visai kvalitatīvo segumu.Un tur klāt kārtīgu futbola segumu būtu izmesta nauda jau pēc pirmajiem Dziesmu un deju svētkiem.
Un te svarīgi, ka tos Dziesmu un deju svētkus nevar no Daugavas stadiona dzīt prom, jo Daugavas stadions ir rekonstruēts par ES fondu naudām, ko deva Daugavas stadionam kā primāri tieši kultūras (nevis sporta!!!) pasākumu norises vietai.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 11:29, pirms 2 gadiem
Pagraba čempioni - tas skan lepni !!! Uz nerviem krita Kosinkeviča bļaustīšanas .Atgādina krievu komentētāju Guberņevu.Slava pārejai no pagraba otrā stāva uz pirmo !!! Nemitīgā lielīšanās ar n tajām uzarām un tekordiem .Vajag atcerēties ar kāda līmeņa komandām spēlēja tad, un ar ko tagad.Vajag uzspēlēt ar Grenlandes čukčām. Jauni rekordi garantēti.Tikai citu komentatoru lieciet , šis piečurās apenes aiz sajūsmas.

  +6 [+] [-]

, 2022-06-15 11:31, pirms 2 gadiem
emox rakstīja: Teikšu godīgi,ja patstāvīgi ir jāspēlē pret Lihtenšteinām,Andorām,Maltām un citām šāda līmeņa komandām,zūd interese par futbolu ,kā tādu.Un kāda tur var būt attīstība, pieredzes gūšana jaunajiem.
Nu tad patin kalendāru un paskaties, 2021. gadā vien nospēlējām pa divām spēlēm pret Norvēģiju, Turciju, Melnkalni, Nīderlandi, un šur tur pat no viņiem paņēmām pa kādam punktam.

Nāciju līgā labāki pretinieki, pret ko attīstīties un gūt pieredzi, ir jānopelna - pagājšgad tas netika izdarīts.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 11:41, pirms 2 gadiem
bassline rakstīja: Nu tad patin kalendāru un paskaties, 2021. gadā vien nospēlējām pa divām spēlēm pret Norvēģiju, Turciju, Melnkalni, Nīderlandi, un šur tur pat no viņiem paņēmām pa kādam punktam.

Nāciju līgā labāki pretinieki, pret ko attīstīties un gūt pieredzi, ir jānopelna - pagājšgad tas netika izdarīts.
Tieši tā. Un ir taču EČ un PČ kvalifikācijas turnīri.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 12:42, pirms 2 gadiem
Stojanovičs: ielaidām vārtus, pēc tam nosēdāmies. Zaudējām sausā un pārliecinoši.

Kazakēvičs: iesitām vārtus, pēc tam nosēdāmies. Uzvarējām nepārliecinoši.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-15 13:24, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: Pagraba čempioni - tas skan lepni !!! Uz nerviem krita Kosinkeviča bļaustīšanas .Atgādina krievu komentētāju Guberņevu.Slava pārejai no pagraba otrā stāva uz pirmo !!! Nemitīgā lielīšanās ar n tajām uzarām un tekordiem .Vajag atcerēties ar kāda līmeņa komandām spēlēja tad, un ar ko tagad.Vajag uzspēlēt ar Grenlandes čukčām. Jauni rekordi garantēti.Tikai citu komentatoru lieciet , šis piečurās apenes aiz sajūsmas.
Uzvaras ir un paliek uzvaras. Atrodoties pagrabā, ar kaut ko ir jāsāk. Pašlaik vismaz vairs nav kauns par izlases spēli, kas arī jau ir pozitīvi.

     [+] [-]

, 2022-06-15 19:27, pirms 2 gadiem
Es pajautātu, kāpēc bija tādi tizli un nevajadzīgi pārkāpumi kā Jurkovskim un Zjuzinam. Gutkovskis arī iebrauca kājās pretiniekam. Nepatīk rupja spēle.

     [+] [-]

, 2022-06-15 23:15, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Es pajautātu, kāpēc bija tādi tizli un nevajadzīgi pārkāpumi kā Jurkovskim un Zjuzinam. Gutkovskis arī iebrauca kājās pretiniekam. Nepatīk rupja spēle.
Angļu komentētājs ļoti labi to raksturoja kā "awful game management" no LV puses jeb slikti nolasītas spēles situācijas. Dzeltenās kartiņas nevajadzīgas, kur nemaz neprasījās pēc asas spēles.