Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Smirnovs: ''Somi spēlēja līdzīgi kā olimpiskajās spēlēs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Smirnovs: ''Somi spēlēja līdzīgi kā olimpiskajās spēlēs''
Deniss Smirnovs spēlē pret ASV. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Somijas valstsvienība sestdien mačā pret Latviju spēlējusi līdzīgi kā Pekinas olimpiskajās spēlēs februārī, sarunā ar aģentūru LETA secināja Latvijas izlases spēlētājs Deniss Smirnovs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrajā spēlē pasaules čempionātā ar rezultātu ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) cieta neveiksmi pret Somijas hokejistiem, kuri februārī triumfēja olimpisko spēļu turnīrā.

Smirnovs pēc zaudējuma atzina, ka grūti secināt, kāpēc beigās bija šāds spēles iznākums, jo Latvija aizvadīja sīvu cīņu pret Somiju, tomēr minēja, ka kārtējo reizi pievīlusi metienu precizitāte.

Latvijas valstsvienība stājās pretī somiem ari olimpiskajās spēlēs un arī tad cieta neveiksmi, piekāpjoties ar rezultātu 1:3. Olimpiskajās spēlēs izlases rindās cīnījās arī Smirnovs, un hokejists norādīja, ka somi pieturējušies pie tādas pašas taktikas, kas galvenokārt paredzēja mierīgu un vienmērīgu spēles gaitu. "Spēlēja tiešām līdzīgi kā olimpiādē, tāpēc tas nebija nekas jauns un nebija īstu pārsteigumu viņu spēlē," teica hokejists.

Pēc aizvadītām divām spēlēm Latvija vēl nav tikusi pie panākumiem, un Smirnovs noteica pavisam īsi, ka, lai izcīnītu uzvaru, ir jārealizē savi momenti.

Tā kā Somija ir mājiniece, maču klātienē ieradās vērot vairāk nekā 11 tūkstoši atbalstītāju, un skatītāju atbalsts bija jūtams arī uz ledus. "Jā, bija pilna arēna, skatītāji bija pietiekami skaļi un to varēja dzirdēt arī uz ledus. Protams, varēja dzirdēt arī atbalstu Latvijai," piebilda izlases spēlētājs.

Tāpat Smirnovs norādīja, ka, neskatoties uz to, ka viņam šis ir tikai pirmais pasaules čempionāts, pateicoties pieredzējušiem spēlētājiem, viņam valstsvienībā ir izdevies iejusties labi un arī ģērbtuvēs vienmēr valda laba atmosfēra.

Latvijai nākamais mačs paredzēts pirmdien ar Norvēģiju, kamēr 19.maijā latviešiem pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk gaidāma cīņa ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle