Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cicipass neizservē maču pret Džokoviču, ļaujot viņam tikt pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cicipass neizservē maču pret Džokoviču, ļaujot viņam tikt pusfinālā
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Stefanoss Cicipass (ATP 5.) bija vadībā mača lielākajā daļā Romas "Masters" ceturtdaļfinālā pret ranga līderi un pieckārtējo čempionu Novaku Džokoviču, taču lietus dēļ divas dienas spēlētajā mačā neizmantoja ļoti daudz iespēju un zaudēja ar rezultātu 6:4, 5:7, 5:7. Cicipass pēdējā setā pie 5:4 neizservēja maču.

Mača pirmā daļa tika izspēlēta vakar, kad Stefanoss Cicipass izveidoja seta un breika pārsvaru ar 6:4 un 2:1. Grieķijas tenisists šodien breika pārsvaru izsēja gan 2., gan 3. setā (divreiz), neizservēja maču, Novakam Džokovičam zaudējot piekto reizi septiņās cīņās (0-3 uz māla seguma).

Cicipass 2. setā tika līdz 4:2 pārsvaram, pēc tam zaudējot trīs geimos pēc kārtas. Viņš astotajā geimā atspēlējās no 0:40, atvairīja vēl vienu breikbumbu, bet Džokovičs realizēja piekto – ar veiksmīgu "forehand" sitienu dziļumā, bumbiņai trāpot uz gala līnijas.

Grieķis servi nenosargāja arī pie 5:6. Viņš atspēlēja trīs setbumbas, Džokovičs ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju ieguva ceturto iespēju un punktu setam pielika ar "forehand" uzbrukumu sēriju, pēdējai bumbiņai esot neaizsniedzamai.

Džokovičs 3. setā pie 1:3 atspēlēja četras breikbumbas, nepieļaujot divu breiku deficītu un vēlāk sagaidīja Cicipasa paviršības sestajā geimā. Stefanoss no 15:40 ar eisu atspēlēja pirmo breikbumbu, bet ar otro netika galā, bumbiņu raidot autā no neērtās puses – 3:3.

Cicipass devītajā geimā atjaunoja breika pārsvaru, kad no 15:40 realizēja otro breikbumbu, kas notika vienā no mača skaistākajām izspēlēm. Stefanoss tika klāt Džokoviča "dropšotam" un garu izspēli pabeidza ar sitienu dziļumā, ranga līderim nespējot atbildēt precīzi.

Cicipass pie 5:4 nemācēja izservēt maču, nokļūstot iedzinējos ar 15:40. Džokovičam kļūda pirmās breikbumbas izspēlē, bet otro viņš izmantoja – lieliska serves atsišana pa diagonāli atvēra korta pretējo pusi, un Cicipass nepaspēja aizsardzībā.

Džokovičs pie 5:5 ar "smešu" pirmās serves izspēlē atvairīja breikbumbu, Cicipasam neiegūstot vēl vienu iespēju servēt par uzvaru. Savukārt servēšana par mača turpināšanu viņam bija nesekmīga, uzvarot tikai vienā izspēlē un 3:16 stundas ilgo cīņu pabeidzot ar "backhand" raidījumu autā.

Džokovičs šovakar pēc plkst. 19:30 pusfinālā tiksies ar 33. numuru Lorenco Sonego. Itālijas tenisists savā pirmajā "Masters" pusfinālā iekļuva pēc Andreja Rubļova (ATP 7.) pieveikšanas ar rezultātu 3:6, 6:4, 6:3. Divarpus stundas ilgā cīņa notika paralēli Džokoviča mačam un šodien tika izspēlēta pilnībā, jo vakar to nepaspēja sākt. Savu fanu atbalstītais Sonego atspēlēja 11 no 13 breikbumbām.

"Internazionali BNL d'Italia", ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Stefanos Tsitsipas4:6 7:5 7:5
(2) Rafael Nadal – (6) Alexander Zverev6:3 6:4
Lorenzo Sonego – (7) Andrey Rublev3:6 6:4 6:3
Reilly Opelka – Federico Delbonis7:5 7:6(2)

     [+] [-]

, 2021-05-15 15:14, pirms 3 gadiem
Mūsu K.Opolais bija tribīnē?