Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals revanšējas Zverevam, Cicipass tuvojas uzvarai pār Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals revanšējas Zverevam, Cicipass tuvojas uzvarai pār Džokoviču
Aleksandrs Zverevs otro reizi astoņu dienā laikā Rafaelu Nadalu uzvarēt nespēja. Foto: Reuters/Scanpix

Deviņkārtējais Romas "Masters" čempions Rafaels Nadals (ATP 3.) ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:4 sakāva Aleksandru Zverevu (ATP 6.), kuram pagājušajā nedēļā zaudēja Madridē. Tikmēr pieckārtējam čempionam Novakam Džokovičam (ATP 1.) lietus pārtrauktā mačā ir seta un breika deficīts pret Stefanosu Cicipasu (ATP 5.), esot iedzinējos ar 4:6 un 1:2. Maču turpinās sestdien plkst. 12:00.

Rafaelam Nadalam un Aleksandram Zverevam vakar bija ļoti ilgi un nogurdinoši mači, turklāt Vācijas tenisistam aiz muguras arī sekmīga titula kampaņa pagājušajā nedēļā Madridē, kur viņš Nadalu uzvarēja ceturtdaļfināla ar rezultātu 6:4, 6:4, gūstot savu vienīgo māla uzvaru pret Nadalu (1-4). Spānis šodien uz revanšu devās liela favorīta statusā, Zverevu otro reizi pieveicot Romā. Rafa šeit bija pārāks arī 2018. gadā finālā ar 6:1, 1:6, 6:3.

Nadals šodienas dueli sāka ar intensīvu uzbrukumu sēriju, kurai miegainais Zverevs nebija gatavs, un deviņkārtējais čempions tika vadībā ar 4:0, līdz Saša beidzot tika pie sava pirmā geima. Tas bija uzņemšanā. Zverevs otro breiku neatguva, viņam seta pēdējā geimā neizmantota breika iespēja, iesitot tīklā no neērtās puses.

Zverevam šodien 1/10 breikbumbu realizācija, ieskaitot 0/8 otrajā setā, kur Nadalam trīs iespaidīgi atspēlēšanās geimi pēc kārtas. Nadals ceturtajā geimā (ar servi) uzvarēja no 0:40, bet nākamajos divos no 15:40, iegūstot un nosargājot seta vienīgo breiku. Viņam vajadzēja 10 minūtes, lai izservētu maču, pēdējā geimā atvairot trīs breikbumbas.

Nadals savā 12. Romas pusfinālā (11-0) tiksies ar Railiju Opelku ATP 47.), kurš ar 7:5, 7:6(2) apspēlēja Federiko Delbonisu (ATP 64.), abiem cenšoties pirmoreiz iekļūt "Masters" pusfinālā. Opelka, kurš Romā ieradās ar sešu zaudējumu sēriju, šonedēļ cīnās bez zaudētiem setiem (8-0), arvien esot nenobreikots. Viņš atspēlējis visas sešas breikbumbas, ieskaitot četras šodien, kad viņam trešajā geimā bija izglābšanās no 0:40.

Novaks Džokovičs jau pirmajā geimā nespēja nosargāt servi, kad Stefanoss Cicipass breikbumbas izspēli diktēja ar "forehand", to rezultatīvi pabeidzot pie tīkla. Kad ranga līderis piekto geimu pabeidza ar dubultkļūdu, Cicipasam bija jau divu breiku pārsvars (4:1). Grieķis nākamajā geimā servi nenosargāja no 30:0 pārsvara, un Džokovičs beidzot ar sesto mēģinājumu setā nobreikoja Stefanosu.

Džokovičs lietū uzvarēja savā nākamajā serves geimā un pietuvojās līdz 3:4, kad mačs tika pārtraukts uz 3,5 stundām. Cīņai atsākoties, tika nospēlētas vien 20 minūtes. 1. seta atlikušajā daļā visos trīs geimos uzvarēja servētāji. Cicipass 2. seta trešajā geimā uzlauza serba aizsardzību, nopelnot breikbumbu, kuras izspēlē Džokovičs bumbiņu ietrieca tīklā ar labo sitienu pēc nedraudīga pirmās serves atsitiena. Neilgi pēc tam mačs otro reizi tika pārtraukts.

"Internazionali BNL d'Italia", ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Stefanos Tsitsipas4:6 1:2 (lietus)
(2) Rafael Nadal – (6) Alexander Zverev6:3 6:4
(7) Andrey Rublev – Lorenzo SonegoPārcelts uz sestdienu
Reilly Opelka – Federico Delbonis7:5 7:6(2)