Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Bohemians” sāk par pārsteidzošu panākumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Bohemians” sāk par pārsteidzošu panākumu
"FbŠ Bohemians" ceturtdaļfinālu sākuši ar uzvaru viesos, foto: FbŠ Bohemians

Čehijas florbola Ekstralīgā aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles un par pārsteigumu parūpējās “FbŠ Bohemians”, kas viesos tika galā ar “Vitkovice” vienību.

Pērn “FbŠ Bohemians” bija viena no līgas vadošajām komandām, ko nevarētu teikt par šo sezonu, kad ne bez grūtībām izdevās izvairīties no play-in spēļu kārtas. Tas gan netraucēja saistošā ceturtdaļfināla atklāšanas mačā ar 3:1 viesos pieveikt “1.SC Tempish Vitkovice”, kas regulārajā sezonā ilgstoši atradās tabulas pašā galvgalī. Mačā bija nospēlētas tikai 33 sekundes, kad mājinieki izvirzījās vadībā, taču viesi ļoti ātri rezultātu prata līdzsvarot. Tajā brīdī galīgi nešķita, ka spēlē kopumā tiks gūti vien četri vārti. Viesi vadību pārņēma otrā perioda pašā ievadā, kad vārtus guva Ondrejs Kavlokuls. Tikmēr mājinieki tā arī nespēja vairāk nekā 59 minūšu laikā tikt pie otrajiem vārtiem mačā, neilgi pirms cīņas beigām ielaižot arī trešos vārtus, tādējādi ciešot sakāvi savās mājās.

Krietni pārliecinošāk sezonas svarīgāko posmu iesāka šīs sezonas rezultatīvākā komanda “Predvyber.CZ Florbal MB”, kas savās mājās ar 10:1 saplosīja “FBC Liberec” – komandu, kuru no izslēgšanas spēļu turnīra gandrīz prata izslēgt Klāva Araka pārstāvētais klubs. Mājinieki pirmajā periodā iekrāja divu vārtu pārsvaru, bet 23. minūtē Jakubs Parižeks vienus vārtus atspēlēja. Intriga gan dzisa gana ātri, jo līdz perioda beigām mājinieki pārsvaru bija palielinājuši līdz 8:1, noslēdzošo periodu padarot vien par formalitāšu kārtošanu. Ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm rezultatīvākais uzvarētājiem bija Jakubs Bina.

Principiāla varētu izvērsties spēkošanās starp divām Prāgas komandām, kur pirmajā mačā “Fat Pipe Florbal Chodov” pirmajā periodā divas reizes prata atspēlēties un trešdaļas izskaņā pēc Mareka Vavras vārtu guvuma jau īsi pirms pārtraukuma panāca 3:2 vadību pret “ACEMA Sparta Praha”. Otrajā trešdaļā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī “Chodov” atrada viedu kā ne tikai nosargāt minimālo pārsvaru, bet to arī palielināt, cīņu uzvarot ar 8:4. Teicama spēle Marekam Vavram, kuram četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Pirmajā trešdaļā par pārsteigumu rūpējās “FBC 4Clean Česka Lipa”, kas iekrāja 3:2 vadību pret “ESA logistics Tatran Strešovice”, trīs reizes spējot izvirzīties minimālā vadībā. Tomēr otrajā periodā regulārās sezonas uzvarētāji vaļības vairs nepieļāva, desmit minūšu laikā sametot sešus vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni. Pēdējā periodā vēl trīs vārtu guvumi deva 11:4 panākumu. Ar vienu vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem rezultatīvākais bija Matejs Havlašs.

Čehijas florbola Ekstralīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Tatran Strešovice – 4FBC Clean Česka Lipa11:41:0
Predvyber.CZ Florbal MB – FBC Liberec10:11:0
1.SC Tempish Vitkovice – FbŠ Bohemians1:30:1
FatPipe Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha8:41:0