Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Konkursam piesakās deviņi ārzemnieki, volejbola sieviešu izlasi vadīs Seļivanovs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Konkursam piesakās deviņi ārzemnieki, volejbola sieviešu izlasi vadīs Seļivanovs
Pāvels Seļivanovs. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valde par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri apstiprinājusi Pāvelu Seļivanovu, kurš pēdējos gados pildījis galvenā trenera Andreja Odinokova asistenta pienākumus “RVS/LU” komandā. Nu izlasē abi darbosies mainītās lomās – Seļivanovs būs galvenais, bet viņam palīdzēs Odinokovs.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumu izraisītās sekas uz Latvijas sieviešu izlases gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram maijā, līdzšinējās izlases galvenā trenere Inguna Minusa ar LVF vienojās par amata atstāšanu. Savu lēmumu trenere pamatoja ar Covid-19 radīto krīzi, kuras radīto ierobežojumu un neskaidrības dēļ Latvijā Minusai nav iespējams sagatavot izlasi.

Tika izsludināts konkurss, kuram pieteicās desmit kandidāti, no kuriem tikai viens vietējais. “No sākotnējā kandidātu loka tika izvēlēti četri, kuri iekļuva otrajā kārtā. Visi kandidāti bija gados jauni un ambiciozi. Pārrunājām katra skatījumu uz Latvijas dāmu volejbola saimniecību un izlasi, secinot, ka visiem ārzemju speciālistiem informācijas par situāciju ir salīdzinoši neliela. Sapratām, ka interese un vēlme vadīt Latvijas izlasi ārzemju speciālistiem ir, taču, lai iepazītu saimniecību, būtu nepieciešams laiks,” LVF valdes loceklis Kaspars Timermanis norādīja uz galvenajiem iemesliem, kāpēc pieņemts lēmums vienoties ar Seļivanova un Odinokova treneru duetu.

Konkursa otrajā kārtā bija iekļuvuši volejbola speciālisti no Slovākijas, Spānijas un Krievijas.

Latvijas izlasei jau maijā jācīnās par iekļūšanu Eiropas 2021. gada čempionāta finālturnīrā, bet maija un jūnija mijā jāpiedalās arī Sudraba līgas spēlēs. Sadarbība ar Seļivanovu panākta līdz šo turnīru noslēgumam. Pēcāk tiks lemts – pagarināt līgumu ar viņu vai atgriezties pie citu speciālistu meklējumiem.

Latvijas izlase tika atjaunota 2012. gadā, kad tās vadību uzņēmās Jānis Leitis, bet pēcāk viņu aizstāja jau pieminētā Eiropas 2009. gada čempione pludmales volejbolā Minusa.

Izmantotie resursi:
Latvijas sieviešu volejbola izlasi turpmāk...

  -1 [+] [-]

, 2021-03-15 13:17, pirms 3 gadiem
Nez kā šī darbošanās apgrieztās lomās strādās.. man neliekas kaut kā veselīgi.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-15 13:54, pirms 3 gadiem
Looti cienu Selivanovu no RRT laikiem gan kaa cilveeku,sportistu,trenneri,taapeec domaaju ka daamu izlaise vareetu sasniegt liimeni kaa Aurora padomju laikos...

  +3 [+] [-]

, 2021-03-15 14:35, pirms 3 gadiem
Auroras laikos bija labas spēlētājas, tagad ir Levinska un varbūt Dolotova. Šodien izlase var cīnīties par uzvaru kādā setā, tas arī viss, pat vislabākais treneris būtiski to nevar izmainīt.