Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vērtē eksperti: Latvijas hokejistiem pietrūka emociju?

Vērtē eksperti: Latvijas hokejistiem pietrūka emociju?
Harijs Vītoliņš uz Latvijas izlases soliņa. Foto: LOK/Mikus Kļaviņš

Latvijas hokeja izlases bilance Pekinas olimpiskajās spēlēs ir skarba - četras spēles un četri zaudējumi. Komanda drīzumā atgriezīsies mājās, bet portāls Sportacentrs.com uzrunāja hokeja ekspertus, lai vērtētu latviešu izstāšanos no turnīra.

Atvars Tribuncovs, kādreizējais Latvijas izlases aizsargs
“Ja otrajā periodā būtu izmantojuši savas iespējas, uzvara būtu mūsējā. Tas arī bija lūzuma punkts. Trešajā periodā bija vajadzīga enerģija, bet tās nebija. Komanda bija kopā jau kādu laiciņu, un emocijas, manuprāt, bija beigušās jau pret somiem. Par meistarību viss ir skaidrs, taču spēlē nepieciešamas arī emocijas. Kad to ir emociju, tās ir jādabū ar skaistiem vārtiem un darbībām, bloķētiem metieniem, spēka paņēmieniem, izspēlēts mazākums un labi nospēlēts vairākums... Ja ir nobloķēti 20 metieni, tā ir uzvarēta spēle. Tā visa pietrūka.

Pret zviedriem emocijas bija, arī pret somiem, taču tur spēles beigās bija jāņem nost vārtsargs, iestājās neliels izmisums. Emocijās gan noteikti sasummējās visi apstākļi, arī ceļošana un Covid-19 lietas. Nav tā, ka no rīta pamodies mājās un pēc tam brauc spēlēt hokeju. Pekinā tomēr jāiziet daudz procedūru. Tās arī atņem un apnīk.”

Juris Štāls, bijušais Latvijas izlases uzbrucējs
“Jebkurš atlēts, braucot uz olimpiskajām spēlēm, grib izcīnīt augstu vietu. Arī Latvijas hokeja izlases sakarā to pieminēja – ka turnīrā bez NHL spēlētājiem tā ir iespēja tikt pie medaļas, kaut vai atceroties Vācijas gadījumu. Protams, dziļi sirdī ikviens cer, ka tie varētu būt mēs. Tomēr jāsaprot, ka arī tikšana olimpiskajā divpadsmitniekā ir liels darbiņš. Pēc tam olimpiskās spēles jau ir tāda baudīšana, nekuram katram karjeras laikā izdodas tajās piedalīties. Turklāt ir arī vieglāk spēlēt, jo nav izkrišanas un ir pateicīgs formāts.

Neteikšu, ka Latvijas izlasei šī ir liela neveiksme un tagad uz kādu jārāda ar pirkstu. Protams, vienmēr gribas tikt tālāk, bet tad jau olimpiskajai vicečempionei Vācijai šis turnīrs arī jāuzskata par katastrofu. Iespējams, mūsu iepriekšējās olimpiskās spēles Sočos deva kādu cerību, taču tur jau arī tikpat labi sīvā cīņā varēja nevinnēt Šveici un arī būtu līdzīgs stāsts kā tagad. Tas viss ir ļoti šaurs.”

Vai Harijam Vītoliņam jāpaliek Latvijas izlases galvenā trenera amatā?

Atvars Tribuncovs: “Ko liksim vietā? Varbūt vispār jādod trenēt jaunajiem, kā tas bija savulaik Šveicē. Harijs ir ielicis darbu. Pagājušajā vasarā viņš tika izmests ezera vidū, nebija laika iepazīties ar spēlētājiem un vairāk saprast viņu stiprās un vājās puses. Minimumu Harijs izdarīja. Neteikšu, ka bija slikti pret somiem un zviedriem, arī pret dāņiem. Ja hokejisti būtu izmantojuši savas iespējas, mēs tagad runātu citādāk.”

Juris Štāls: “Pārāk bieža trenera maiņa neko labu neievieš. Profesionālajā sportā rezultāts ir tas, kas nosaka, vai cilvēki par tevi runā labu vai sliktu. Pats ar Hariju esmu savulaik nedaudz spēlējis kopā. Vītoliņš pazīst puišus un viņi pazīst Vītoliņu. Posms viņam kā galvenajam trenerim bijis īss, un noteikti abām pusēm ir vēlme pierādīt. Pagaidām šķiet, ka Harijam ir jāturpina. Mūsu izlases tikšanu uz olimpiskajām spēlēm cilvēki kaut kā nenovērtē, jo tik īsā turnīrā arī mazās valstis ir gatavas iekosties iespējā pacīnīties par ceļazīmi. Tas nav kā pasaules čempionātā, kur pirmajā divīzijā jāiziet cauri kārtīgām dzirnavām."

Kāda būs paaudžu maiņa?

Atvars Tribuncovs: “Izlasē tukša vieta nepaliks, tur vienmēr kāds būs. Pēdējo divu gadu laikā parādījies Renārs Krastenbergs, vēl pāris spēlētāji. Mums jau ir bijuši gadījumi, kad pēc zaudēta mača olimpiskajās spēlēs hokejisti paziņo par karjeras beigām izlasē, taču pēc kāda laika tik un tā atgriežas. Izlase jau turpinās pastāvēt.
Pirms pāris gadiem Somija pasaules čempionātā uzvarēja teju tikai ar savas līgas spēlētājiem. Protams, šīs valsts līga, hokejistu skola un struktūra ir citādāka, bet tāpat tika likta kārts uz vietējiem. Kāpēc nedot vairāk iespējas puikām no Latvijas čempionāta? Tur būs emocijas, vēlēšanās, degsme… Viss būs, nav tik traģiski. Paaudžu maiņa vienmēr ir bijusi. Kāds nāk un kāds aiziet. Ir bijušas krīzes, taču esam ar tām tikuši galā.”

Juris Štāls: “Neko konkrēti nosaukt nevaru, taču dzīvē bijis interesanti – lai arī kā mēs būtu domājuši, ka jaunā maiņa ir vai nav, vienmēr viss ir salicies pa vietām. Spilgts piemērs ir laiks, kad pats ar saviem vienaudžiem sāku spēlēt izlasē. Šķita, ka nu tik kritīsim uz B grupu, taču tā nenotika. Latvijas izlase ir ļoti laba vieta, kur spēlēt – tā ir vienota komanda un ģimene. Pieredzējušie spēlētāji palīdz tajā ienākt jaunajiem. Negribu teikt, ka tagad ar atsevišķu spēlētāju aiziešanu mums klāsies grūti.”

Vai Harijam Vītoliņam jāturpina darbs ar Latvijas hokeja izlasi?

  • 549

  • 154


     [+] [-]

, 2022-02-15 16:59, pirms 2 gadiem
Nevis emocijas, bet galvenais treneris, lūk kas pietrūka. Zb tie politkorektie eksperteļi, kuri nevar lietas saukt īstajos vārdos, jo mīž, ka paši var nonākt tādā situācijā

  -3 [+] [-]

, 2022-02-15 17:54, pirms 2 gadiem
Harka molodčiks! Viennozīmīgi jāturpina! Vēlams noslēgt ilgtermiņa sadarbību! Beidzot pēc visādiem bezjēdzīgiem Nolaniem un Bobjiem, kuri bija tikai kā izkārtnes, Latvijas izlasei parādījies kārtīgs, zinošs treneris!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-15 18:07, pirms 2 gadiem
Simpatizē, ka beidzot parādījusies rezultātu stabilitāte. Ir ļoti nepatīkami, ja izlase ņem un pārsteidz, piemēram, ja diviem zāģiem pēkšņi seko zaudējums pagarinājumā vai pat uzvara, tas ir ļoti slikti kardiovaskulārajai sistēmai, sevišķi vecākiem cilvēkiem, kurus jau tā apdraud covid. Bet te - stabilas vērtības, uz kurām var būvēt! Četras spēles vairs nav nejaušība.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 18:20, pirms 2 gadiem
Profesionāliem lūzeriem,vienalga kas treneris..pilnīgi vienalga..

     [+] [-]

, 2022-02-15 18:38, pirms 2 gadiem
Pagājušajā vasarā viņš tika izmests ezera vidū, nebija laika iepazīties ar spēlētājiem un vairāk saprast viņu stiprās un vājās puses. Minimumu Harijs izdarīja. Neteikšu, ka bija slikti pret somiem un zviedriem, arī pret dāņiem. Ja hokejisti būtu izmantojuši savas iespējas, mēs tagad runātu citādāk.”

Nez kurus spēlētājus ,viņu stiprās un vājas puses treneris nepazina /nezināja ???
Ja hokejisti izmantotu visas vārtu gūšanas iespejas ,mēs būtu pasaules čempioni ... bet tā uzvar tie kas iemet vairāk ,bet vairāk iemet tie kam vairāk meistarības !

     [+] [-]

, 2022-02-15 19:28, pirms 2 gadiem
četri zāģi, bet viss ok pēc Štāla komenta var saprast..

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 19:30, pirms 2 gadiem
Atkal mīz..u taktika, ko liksim vietā? Bļin kaut to pašu Ābolu, kurš visu laiku par asistentu ir bijis ..

     [+] [-]

, 2022-02-15 19:31, pirms 2 gadiem
Šie abi "Eksperti" ir lojāli LFF neko citu no viņiem gaidīt nevarēja kā standarta atbildes!!

     [+] [-]

, 2022-02-16 01:21, pirms 2 gadiem
Beigušās emocijas jau pret somiem? Nopietni, un to saka eksperts!?!? Man gan vairāk šķiet, ka komandas iekšienē kāds īlens izlīdis uz āru... Tāda bija spēle pret SVK, tāds bija 3 periods pret dāņiem, kam sekoja divu līderu kapitulācija...
Nezinu, kur un kad dzima doma par to, ka Ābolam ir jākļūst par C asistentu, bet, ja komandā ir Daugaviņš, man nav saprotams, kāpēc viņa kreklu nerotā A, ja Dārziņš ir C... Neticu, ka Daugava uzšuvi pakāsa zolītē... Prozit!

     [+] [-]

, 2022-02-16 06:06, pirms 2 gadiem
Vītoliņ,paldies,,atā!
Latvijas izlasei ir vajadzīgs tāds treneris,kas spēj motivēt un sapurināt!
Ābolsman liekas pat labāks variants,Haris asistents

     [+] [-]

, 2022-02-16 07:52, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Šie abi "Eksperti" ir lojāli LFF neko citu no viņiem gaidīt nevarēja kā standarta atbildes!!
LFF? A kā Latvijas Futbola federācija ietekmē hokeju?

     [+] [-]

, 2022-02-16 08:18, pirms 2 gadiem
Treneris jau nav vainīgs, ka nevar iemest 1pret vārtu vīru vai 2 pret vārtu vīru.

     [+] [-]

, 2022-02-16 09:42, pirms 2 gadiem
Emocijas zūd, ja dari to kas nepatīk. Eksperti lohi!