Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Zviedriju – ar mazām izredzēm, bet lielām cerībām

Unibet.com
Unibet.com

Latvija pret Zviedriju – ar mazām izredzēm, bet lielām cerībām
Edgars Masaļskis
Foto: Andrē Ringets/HHOF-IIHF Images

Pēc divām neveiksmēm un nodrošinātas pēdējās vietas grupā Latvijas hokeja izlase šovakar sacentīsies ar Zviedrijas izlasi. Cīņa būs ne tikai par prestižu, bet arī par teorētiski vājāku pretinieku izslēgšanas kārtā.

Latvija olimpiskajā turnīrā piedzīvojusi divus zaudējumus, abus pietiekami cienījamus, lai ar cepurēm mūsu hokejistus nenomētātu. Vēl grupu turnīrā palicis spēcīgās Zviedrijas pārbaudījums, kura šodien tikai ar 1:0 pieveica Šveici. Lai cik zvaigžņots būtu zviedru sastāvs, komandas kapteiņa Henrika Seterberja izkrišana no sastāva ir milzu trieciens trejkroņu izlasei.

Bukmeikeru domās gan tas nemazina Zviedrija izredzes uzvarēt, un šādai varbūtībai tiek piedāvāts koeficents 1,08, kamēr Latvijas izlases uzvara atbilst iespējai viens pret 16. Tiesa, zviedri savu pirmo vietu un dalību ceturtdaļfinālā jau nodrošinājuši, līdz ar to viņu motivācijā var parādīties zināmi robi. Koeficents uz to, ka Latvija paņems kaut punktu, ir 7,00.

Mačs pret Šveici pierādīja, ka Zviedrija nav neuzvarama. Latvija savukārt vakar pierādīja, ka arī ar čehiem var spēkoties. Jā, Čehijas pārsvars bija jūtams daudzos hokeja elementos, un vairākas reizes Masaļskim&Co paveicās izvairīties no vārtu zaudējuma, kas varētu maču pārvērst sagrāvē.

Jānis Sprukts un Herberts Vasiļjevs atzīmējās ar vārtu guvumiem, taču šodienas spēlē bukmeikeri labākās izredzes gūt vārtus piedēvē Mārtiņam Karsumam (koeficents 5,25) un viņa maiņas biedriem Kasparam Daugaviņam un Zemgum Girgensonam (koeficents 6,00). Šī maiņa, lai arī par talanta un cīņasspara trūkumu sūdzēties nevar, kopā tomēr īsti veiksmīgi nedarbojās, un ne jau tikai tāpēc, ka neguva vārtus.

Vārtu gūšana kopumā Latvijai būs nopietns pārbaudījums, jo zviedri pagaidām kapitulējuši tikai divreiz, turklāt arī tad, kad spēles liktenis pret Čehiju bija praktiski izšķirts. Koeficents uz to, ka Latvija gūs vismaz divus vārtus, ir 2,55, savukārt palikšana sausā saņēmusi koeficentu 3,30. C grupa gan pagaidām izskatās vismazrezultatīvākā, proti, četrās spēlēs gūti 14 vārti jeb tikai 3,5 spēlē. Koeficents uz to, ka Zviedrija-Latvija kopā gūs mazāk par pieciem vārtiem, ir 2,14.

Savukārt dienas pirmajā pusē sagaidāms hokeja un pasaules lielvalstu duelis – ASV pret Krieviju. Mačs, kurš lieki nav jāreklamē, sāksies 14:00 pēc Latvijas laika, un tajā praktiski izšķirsies A grupas uzvarētāja. Favorītu lomā nostādīti krievi, kuru uzvarai koeficents 2,05, bet ASV panākums novērtēts ar 2,90. Pirmajā olimpiādes mačā ASV gan parādīja lielisku sniegumu, ar 7:1 sasitot slovākus.

Haralds Silovs šodien aizvadīs sacensības savā disciplīnā, proti, pusotra kilometra slidojumā. Lai arī 500m un 1000m metru distances viņam nav tik tuvas, līdz ar to zemās vietas nez vai kalpo par rādītāju, Silovs pats atzinis, ka īsti labākajā formā nav. Viņa iespējas iegūt medaļu 1500 metros ir viens pret 18, proti, 16. reālākās visu dalībnieku vidū.

     [+] [-]

, 2014-02-15 09:42, pirms 10 gadiem
Ejiet vienreiz D ar saviem seterberjiem .

  -1 [+] [-]

, 2014-02-15 10:15, pirms 10 gadiem
Amerikāņi turpmāk Cipulis vietā rakstīšot Sipoolic
žēl, ka nevar mīnusu par rakstu ielikt!!

  -2 [+] [-]

, 2014-02-15 10:21, pirms 10 gadiem
Toto kliedz pēc likmes izdarīšanas

  -2 [+] [-]

, 2014-02-15 10:34, pirms 10 gadiem
jagris rakstīja: Ejiet vienreiz D ar saviem seterberjiem .
Vienreiz pateicu zviedram Bergs, bet viņš uz mani paskatījās kā uz jocīgu, jo nesaprata, ar ko es runāju. Un tā kā latviešu valodā cittautu īpašvārdus atveido balstoties uz IZRUNU oriģinālvalodā, tad, protams, ka ir Seterberjs. Bet ja jau Tu zini tādu sportistu kā Mihaelu Jordānu, tad lai nu tā būtu

Henrik Zetterberg pronunciation: How to...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 12:04, pirms 10 gadiem
Ja viņš nesaprastu, ar ko Tu runā, tad uz Tevi neskatītos. Nevajag cirst un savu mudacismu teorētiski pamatot ar pašsacerētiem stāstiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-15 13:46, pirms 10 gadiem
antuuns rakstīja: Ja viņš nesaprastu, ar ko Tu runā, tad uz Tevi neskatītos. Nevajag cirst un savu mudacismu teorētiski pamatot ar pašsacerētiem stāstiem.
Teorētiski es to pamatoju ar piemēru un informējot par noteikumiem, kā latviešu valodā pareizi tiek atveidotu svešvalodu īpašvārdi. Ja izrunā kā "Seterberj", tātad atveido kā "Seterberjs" - ļoti vienkārši un saprotami...pat Tev

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 14:10, pirms 10 gadiem
Nezinu kā Bergi skatās, kad viņus tā arī izrunā - bet jebkura cita valsts izruna tā, nevis berjs... Elementārs piemērs, spēli pret čehiem skatījos ar čehu komentetājiem, kur viņi pieminēja spēli ar zviedriem un vairākus uzvārdus, t.sk. Zeterbergu, kuru tā arī izrunāja. Tā ka nedomāju, ka Berga kungam bija baigais izbrīns, ja nu vienīgi viņs ir no dziļas zviedrijas provinces...

Pēdējā rindkopa par Haraldu Silovu gan nav skaidra - kāpēc rakstā zem hokeja? Bet pašam Silovam laikam OS nav tik svarīgas, ja nav varejis sagatavoties un būt optimālā, vai vismaz labā formā...

     [+] [-]

, 2014-02-15 14:31, pirms 10 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vienreiz pateicu zviedram Bergs, bet viņš uz mani paskatījās kā uz jocīgu, jo nesaprata, ar ko es runāju. Un tā kā latviešu valodā cittautu īpašvārdus atveido balstoties uz IZRUNU oriģinālvalodā, tad, protams, ka ir Seterberjs. Bet ja jau Tu zini tādu sportistu kā Mihaelu Jordānu, tad lai nu tā būtu

http://www.forvo.com/word/henrik_zetterberg/
nevaig balstīties uz izrunu,bet valodas īpatnībām