Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Vēlreiz pret Šveici – vai veiksme šoreiz uzsmaidīs Latvijas hokejistiem?

Unibet.com
Unibet.com

Vēlreiz pret Šveici – vai veiksme šoreiz uzsmaidīs Latvijas hokejistiem?
Sandis Ozoliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Soču olimpiādē šodien 19:00 tiks uzsākts, visticamāk, svarīgākais Latvijas hokeja izlases mačs šajā turnīrā. Uzvarot šodien Šveici, Latvija iekļūs ceturtdaļfinālā, un visi iepriekšējie zaudējumi zaudēs savu nozīmi.

Olimpiskā hokeja turnīra formāts paredz, ka grupu turnīrā kaut ko var iegūt tikai četras izlases, visas pārējās spēkojas izslēgšanas raundā, kurā nekādi iepriekšējie panākumi vairs netiek ņemti vērā. Tas ir parocīgi pastarītēm, no kurām tiek prasīts tikai viens veiksmīgs mačs īstajā dienā, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Otro reizi šāda izdevība ir arī Latvijai, kura Vankūverā līdzīgā turnīra posmā tikai papildlaikā palaida uz ceturtdaļfinālu čehus. Un arī šoreiz Latvijai būs jāspēlē ar izlasi, ar kuru tika spēlēts jau apakšgrupā, proti, Šveici, turklāt nevis vienkārši spēlēts, bet gan kaismīgā cīņā piedzīvots patiešām nelaimīgs zaudējums ar 0:1, izšķirošos vārtus ielaižot tikai astoņas sekundes pirms mača beigām.

Latvijas izlase pēdējās divās spēlēs guva piecus vārtus, kas nav tas sliktākais rādītājs, tiesa, Šveice joprojām ir teju nepārspējam aizsardzībā, jo vienīgos vārtus tā ielaidusi pēc rupjas vārtsarga kļūdas, kuru Reto Berra nez vai ir noskaņots atkārtot pret Latviju. Koeficents uz to, ka Latvija gūs vismaz divus vārtus, ir 2,49, tāpat arī kopumā bukmeikeri paredz mazrezultatīvu maču, un jau piecu gūto vārtu robežas sasniegšana novērtēta ar koeficentu 2,20, savukārt „Over 5,5” saņēmis koeficentu 3,60.

Pārāk augstu netiek vērtētas arī latviešu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā – uzvarai pamatlaikā koeficents 6,40, bet ieskaitot papildlaiku un bullīšus – 4,10. Skaidrs, ka Šveice ir favorīte, taču pirmā savstarpējā spēle to neapliecināja. Latvija turējās aizsardzībā un prata bīstami atbildēt arī laukuma pretējā pusē, turklāt kaut kur prātā noteikti sēž doma – divreiz jau šveiciešiem tik ļoti nepaveiksies.

Vienu no saviem labākajiem turnīriem izlases rindās aizvada Jānis Sprukts, kurš pēdējās divās spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli. Divi punkti ir arī Krišjānim Rēdliham un Laurim Dārziņam, taču kā ticamākais variants vārtu guvumam šodienas spēlē pēc bukmeikeru domām ir Mārtiņš Karsums, kura iespējas iemest ripu Šveices vārtos ir viens pret 4,85. Zemgum Girgensonam un Laurim Dārziņam attiecīgi 5,25, kamēr Sprukta spējas tikt pie vismaz viena punkta novērtētas ar koeficentu 2,70.

Ja Latvijas neiekļūs ceturtdaļfinālā, tad šīs, visticamāk, būs pēdējā olimpiskā spēle mūsu kapteiņa Sanda Ozoliņa karjerā. Protams, ko tādu viņam šodien novēl tikai šveicieši, taču Ozoliņam iepriekšējās spēlēs bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, kas, ņemot vērā viņa tieksmi pieslēgties uzbrukumam, nemaz nav pārsteigums. Viņa iespējas šajā svarīgajā mačā iemest „golu” ir viens pret 6,75.

Jau šobrīd skaidrs, ka ceturtdaļfinālā tiks vismaz viens no turnīra pelēkajiem zirdziņiem – Austrija vai Slovēnija, kuras šodien jau no rīta izspēles savu maču. Bukmeikeri abu izlašu izredzes vērtē teju vienādi, taču grupu turnīrā daudz veiksmīgāk sevi pierādīja slovēņi, spirinoties pretī Krievijas zvaigznēm un sakaujot Slovākijas zvaigznes.

Slovāki pēc apkaunojošā zaudējuma Slovēnijai prata izdabūt punktu no Krievijas, kas viņus cīņā par ceturtdaļfinālu saveda kopā ar seno paziņu Čehiju. Bijušās Čehoslovākijas valstu hokeja dueļi vienmēr ir aizraujoši, un lielākas iespējas tiek pareģotas čehiem, kuru uzvaras koeficents 1,80, kamēr slovākiem tikai 3,65. Tiesa, ja Slovākija tiks ceturtdaļfinālā ( kaut vai ar izcilu sniegumu), atkal būs iespējams runāt par hokeja Laimes dievietes netaisnību.

Savukārt ceturtajā šodienas mačā Krievija spēkosies ar norvēģiem, un šeit favorīts ar pirkstiem nav jānorāda. Norvēģijas iespēja sagādāt sensāciju (pat ne sensāciju – nacionāla mēroga apvērsumu Krievijā) novērtētas ar koeficentu 14,00 (25,00 – pamatlaikā). Tiesa, brīnumam ticošie norvēģi var norādīt, ka Krievija no pirmajā trim spēlēm tikai vienu uzvarēja pamatlaikā, turklāt to pašu tā uz nažiem, tikai trešajā periodā nokārtojot savu uzvaru pār Slovēniju (5:2).

     [+] [-]

, 2014-02-18 08:52, pirms 10 gadiem
Neatceros, ka ka kāda komanda hokejā viena turnīra ietvaros 3 spēles pēc kārtas būtu noslēgusi ar 1:0 (pret Zviedriju 0:1). Tas nenoliedzami liecina par ļoti labu aizsardzību un apbrīnojamu vārtsargu meistarību, labu spēles organizāciju. Tomēr uzbrukums laikam bišķi pieklibo. Liekas, ka mūsu pašreizējā sastāvā ir vairāk spēlētāju, kas uzbrukumā var izšaut. Bet aizsardzībā gan ir caurumi un arī vārtsargu sniegums nav tik stabils kā pretiniekiem. Būs interesanti!

     [+] [-]

, 2014-02-18 09:01, pirms 10 gadiem
4:2 vai 1:4... Cik tad ilgi šveicieši noturēs šādu aizsardzību... Pēc paisuma nāk bēgums...šodien

  +2 [+] [-]

, 2014-02-18 09:40, pirms 10 gadiem
cerams ka staigule veiksme būs mūsu Dārziņā

     [+] [-]

, 2014-02-18 10:06, pirms 10 gadiem
Dabūs smagi pa muguru, kāda tur veiksme, veiksme bija pirmajā spēlē jau pāri pārēm, tur nevis 0:1 bet 4:1 vajadzēja būt...

     [+] [-]

, 2014-02-18 10:19, pirms 10 gadiem
nezinu, bet man no pirmajaam 3 speeleem shveice izskatiijaas viss neertakais pretinieks... praktiski mums nebija ceribu un vinju "skrient un sities" mums diez ko labi nepatika

     [+] [-]

, 2014-02-18 10:21, pirms 10 gadiem
Bukmeikeri Latvijas uzvarai netic.

     [+] [-]

, 2014-02-18 11:32, pirms 10 gadiem
Nu si ir pedeja iespeja pieradiit ka izlase patiesam var uzvaret!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-18 11:54, pirms 10 gadiem
Par atriebību, pierādīt to, ka tās 7.9sek bija nejaušība! Ceru, ka Pujacs šoreiz gūs uzvaras vārtus citas komandas labā!