Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

Kopitars: "Ar šodienas uzvaru esam ielikuši Slovēniju pasaules hokeja kartē"

Rolands Eliņš

Kopitars: "Ar šodienas uzvaru esam ielikuši Slovēniju pasaules hokeja kartē"
Zdeno Hāra apsveic ar uzvaru Anži Kopitaru
Foto:AFP/Scanpix

Slovēnijas hokeja izlase šodien ar 3:1 pieveica Slovākijas hokejistus, kuri no sausā zaudējuma izglābās vien pašā mača izskaņā. Pēc spēles slovēņu hokejisti novērtēja uzvaras nozīmi, kamēr slovāku mediji nevairījās no krāšņiem savas izlases salīdzinājumiem un tās snieguma aprakstiem.

Viens no pazīstamākajiem slovēņu uzbrucējiem Anže Kopitars, kurš ikdienā spēlē NHL klubā „Kings”, pēc šodienas mača novērtēja, cik svarīga šī uzvara bijusi: „Mēs iegājām vēsturē jau ar savu piedalīšanos olimpiādē vien, bet nu esam guvuši arī pirmo uzvaru. Mums paveicās, ka esam tie, kas raksta šo stāstu, un tam patiešām ir grūti noticēt.”

„Visa mača gaitā centāmies būt pacietīgi, atbalstījām cits citu, turējāmies pie spēles plānā, un tas nesa rezultātus,” par veidu, kādā tika pieveikta Slovākija, stāsta Kopitars. „Domāju, ka otrajā periodā mēs dominējām. Nav joka lieta, ja tāda maza valsts kā Slovēnija pieveic iepriekšējās olimpiādes pusfinālisti. Ar šo uzvaru mēs esam ielikuši Slovēniju pasaules hokeja kartē.”

Sajūsmināts par vienu no savas karjeras lielākajām uzvarām bija arī slovēņu vārtsargs Roberts Kristans: „Lai apzinātos, kas īsti notika, man jāapsēžas. Domāju, ka šī ir mūsu izlases svarīgākā uzvara. Hokejs Slovēnijā nav tas pats populārākais sporta veids, taču šis panākums var kļūt par katalizatora tā turpmākai attīstībai. Taču šobrīd mana galvenā vēlme ir doties uz ģērbtuvēm un uzzināt, kā Slovēnijā uztverta mūsu uzvara.”

Kamēr Kristanam interesē Slovēnijas mediji, tikmēr neitrālam līdzjutējam vērts ieskatīties slovāku ziņu tabloīdos. Laikraksts Čas.sk šo spēli nodēvējis kā „Apkaunojošs sniegums pret slovēņiem" un "Puiši, šo spēli bija kauns skatīties”, savukārt sporta portāls Pluska.sk ir lakoniskāks: „Nespējīgums, traģēdija, kauns. Slovākija zaudē slovēņiem.” Cits sporta portāls „Šport.sk” norāda, ka „Slovēkija tika totāli sadedzināta” un gūti tikai goda vārti.

Slovākijas problēmas vēl vairāk pastiprinājis Tomāša Kopecka savainojums, kura dēļ viņš laukumu atstāja jau pirmajā periodā, un vēl nav skaidrs, vai viņam būs jāizlaiž pēdējā spēle. Savukārt aizsargs Zdeno Hāra piedzīvoto zaudējumu komentēja ar labi saprotamu rūgtumu: „Grūti teikt, ka mums nepaveicās. Mums bija grūtības visas spēles gaitā, ne tikai tad, kad ielaidām pirmos divus vārtus. Daudz jāpiestrādā, lai izveidot vārtu gūšanas momentus un realizētu tos.”

Slovākija cieta zaudējumu arī olimpiādes pirmajā spēlē pret ASV, ielaižot septiņus vārtus un praktiski garantējot palikšanu pēdējā vietā A grupā.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
ČAS.sk - Najčítanejší denník na internete, Nový...
Zimná olympiáda v Soči | Pluska.sk
Šport.sk - športové spravodajstvo

  +3 [+] [-]

, 2014-02-15 16:05, pirms 10 gadiem
Cepuri nost !

  +4 [+] [-]

, 2014-02-15 16:15, pirms 10 gadiem
Atceros vienu spēli ko Latvija aizvadīja ar Slovēniju. Tā komanda bija nekāda ,bet tur spēlēja viens džekiņš ar režģīti,kas manāmi vilka visu komandu. Tas bija Kopitars.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 16:16, pirms 10 gadiem
malači...bet Latvijai...."manus puikas neaiztieciet"....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-15 17:00, pirms 10 gadiem
ooooooooooo malaci!

     [+] [-]

, 2014-02-15 17:28, pirms 10 gadiem
Slovēņiem ļooooti laba spēle. Ceturdaļfinālā gan izskatās būs SUI-CZE zaudētājs.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 17:38, pirms 10 gadiem
Arčiņš rakstīja: Atceros vienu spēli ko Latvija aizvadīja ar Slovēniju. Tā komanda bija nekāda ,bet tur spēlēja viens džekiņš ar režģīti,kas manāmi vilka visu komandu. Tas bija Kopitars.
Pirms ~3 gadiem mes dabujam kartigu perienu no viniem.

     [+] [-]

, 2014-02-15 17:45, pirms 10 gadiem
njā,slovēņiem daudzos sporta veidos izdodas to rakstīt,,,malači...

  -3 [+] [-]

, 2014-02-15 18:01, pirms 10 gadiem
Slovēņiem tikpat iedzīvotāju cik Latvijai, bet ledus hokejā un basketā ir līmeni priekšā.
Slēpts komentārs: maigais_zefirinsh

     [+] [-]

, 2014-02-15 18:34, pirms 10 gadiem
maigais_zefirinsh rakstīja: Slovēņi malači - ar krieviem nocīnijās, slovākus uz desas uzdūra. A mūsējie šodien tiks pamatīgi varoti pa pilnu programmu. Zviedrs mūsējiem ies pāri ar zirga metamo un tas būs sāpīgi.
šādu komentu var uzrakstīt vai nu sexuālais maniaks, vai arī homiķis.

     [+] [-]

, 2014-02-15 21:35, pirms 10 gadiem
PRIEKS PAR SLOVEENIEM...YESS...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-15 22:00, pirms 10 gadiem
Argonauts rakstīja: šādu komentu var uzrakstīt vai nu sexuālais maniaks, vai arī homiķis.
a abu apvienojums vienā nevar būt?

  -1 [+] [-]

, 2014-02-16 00:47, pirms 10 gadiem
lielakais pazors no pazoriem papist slovenijai slovaki dabuja iekshaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja