Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins uzvarēja pārliecinoši, Pertija balsoja par Smirnovu un Milašēviču

Agris Suveizda

Vaņins uzvarēja pārliecinoši, Pertija balsoja par Smirnovu un Milašēviču
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Par 2013.gada Latvijas labāko futbolistu tika atzīts Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins. Latvijas Futbola federācija publiskoja balsojuma rezultātus, kas atklāja, ka Vaņins saņēma 39 no 69 jeb 56.5% balsu.

Par Latvijas gada labāko spēlētāju kopumā varēja balsot septiņi Nacionālās treneru padomes locekļi, pa desmit Virslīgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, pa 16 1.līgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, 12 federācijas valdes biedri, bet viena balss piederēja biedrībai "Latvijas Futbola virslīga". Trīs personas balsojumā gan nolēma atturēties - "Jūrmalas" kapteinis Artjoms Kuzņecovs, "Mettas"/LU kapteinis Artūrs Biezais, kā arī treneru padomes loceklis Marians Pahars, kurš ir arī Latvijas izlases galvenais treneris.

Praktiski visos nosauktajos blokos uzvarēja Vaņins, un vienīgi valdes balsojumā Vaņinam līdera godu nācās dalīt ar Valēriju Šabalu - pa piecām balsīm. Tieši valdes balsojums izvirzīja Šabalu pirmajā vietā - 19 gadus vecais izlases uzbrucējs kopumā ieguva astoņas balsis, par divām apsteidzot Juri Laizānu un Kasparu Gorkšu. Federācijas prezidents Guntis Indriksons balsoja par Laizānu, savukārt Starkovs, kuram kā Treneru padomes priekšsēdētājam būtu izšķirošā balss neizšķirta rezultātā, savu balsi atdeva Vaņinam.

Virslīgas nominācijās balsstiesības bija tikai Treneru padomei, Virslīgas treneriem un kapteiņiem (izņemot treneru balsojumu), kā arī "Futbola virslīgai". Labākā spēlētāja balvas ieguvējs Žigajevs saņēma astoņas balsis, bet aiz viņa sekoja Laizāns (piecas) un Šabala (četras). Savukārt labākā trenera, uzbrucēja un vārtsarga nominācijās sīva cīņa izpalika. Pučinsks (13) krietni apsteidza Tamazu Pertiju (2), Šabala (17) tālu aiz sevis atstāja Daniilu Turkovu (4) un Artūru Karašausku (4), savukārt Pauļus Gribausks ieguva 24 no 27 balsīm - otrais ar divām balsīm bija Maksims Uvarenko.

Labākā pussarga nominācijā bija trīs izteikti līderi - Žigajevs ieguva astoņas balsis, bet Laizāns un Ruslans Mingazovs atpalika par nieka vienas balss tiesu. Aizsargu konkurencē kaut balsi saņēma vairāk nekā desmit spēlētāju, bet Gabovs (7) aiz sevis atstāja Nauri Bulvīti (5) un Kasparu Dubru (4). Par 1.līgas labākā spēlētāja godu cīnījās Nakano Rjotaro un Vīts Rimkus - japānis uzvarēja ar 14 pret 13. Savukārt "Liepājas metalurgs" cīņā par labākās spēļu organizācijas balvu tikai par vienu balsi apsteidza "Ventspili" - septiņas pret sešām. Šajā nominācijā balsoja delegāti, inspektori un arī Virslīga.

Latvijas izlases galvenais treneris Pahars visās spēlētāju nominācijās izvēlējās atturēties, savukārt savdabīga konkurence notika starp abu Virslīgas spēcīgāko klubu "Ventspils" un "Skonto" pārstāvjiem. Pučinsks savu balsi atdeva tikai vienam "Skonto" spēlētājam - Mingazovam, turklāt tas notika labākā uzbrucēja nominācijā. Pārējās balsis nonāca Aleksandram Vlasovam, Valdemāram Borovskim, Andrejam Kovaļovam (gan kā pussargam, gan kā labākajam spēlētājam) un Andrim Rihertam.

Tikmēr Pertija savas balsis atdeva Uvarenko (arī kā labākajam spēlētājam), Danielam Olam, Kovaļovam un Mārtiņam Milašēvičam. Vienīgi kā labāko treneri Pertija ierakstīja Pučinsku. Tāpat Pertija par Latvijas gada labāko spēlētāju uzskatīja ventspilnieku aizsargu Smirnovu. Savukārt komandu kapteiņi gan nekautrējās balsot par saviem konkurentiem, kuri būtu reāli kandidāti uz balvu - Smirnovs nobalsoja par Gribausku, Gabovu, Kovaļovu, Šabalu un Fertovu, bet Laizāns balsi atdeva par Uvarenko, Antonu Jemeļinu, Žigajevu (arī kā labākajam spēlētājam) un Turkovu.

Savukārt mediju nominācijās katram Virslīgas un 1.līgas klubam bija pa vienai balsij - tāpat kā arī Treneru padomei un Virslīgai. Starp labākajiem fotogrāfiem Romāns Kokšarovs ieguva sešas balsis, un interesanti, ka neviena no tām nebija no 1.līgas klubiem. Pa trim balsīm tika Ivaram Veiliņam un Ģirtam Gertsonam. Žurnālistu konkurencē Ilvars Koscinkevičs ieguva desmit balsis un tikai par vienu apsteidza Edmundu Novicki.

Jāatzīmē, ka Virslīgā Koscinkevičs uzvarēja ar piecām balsīm pret divām, bet 1.līgā līderis bija Novickis - sešas pret trijām. Starp labākajiem medijiem Sportacentrs.com ieguva 18 balsis, bet "Sporta Avīze" - sešas. Ja Virslīgā Sportacentrs.com uzvarēja tikai ar piecām pret četrām, tad 1.līgas balsojumā "Sporta Avīze" piekāpās ar divām balsīm pret 12.

Nominācija1.vieta2.vieta3.vieta
Latvijas labākais spēlētājsVaņins (39)Šabala (8)Laizāns/Gorkšs (6)
Virslīgas labākais spēlētājsŽigajevs (8)Laizāns (5)Šabala (4)
1.līgas labākais spēlētājsRjotaro (14)Rimkus (13)
Virslīgas labākais trenerisPučinsks (13)Pertija (3)Riherts (1)
Virslīgas labākais uzbrucējsŠabala (17)Karašausks (4)Turkovs (4)
Virslīgas labākais pussargsŽigajevs (8)Laizāns (7)Mingazovs (7)
Virslīgas labākais aizsargsGabovs (7)Bulvītis (5)Dubra (4)
Virslīgas labākais vārtsargsGribausks (24)Uvarenko (2)Vlasovs (1)
Labākais fotogrāfsKokšarovs (6)Veiliņš (3)Gertsons (3)
Labākais žurnālistsKoscinkevičs (10)Novickis (9)Ivanovs (2)
Labākais masu medijsSportacentrs.com (18)Sporta Avīze (6)

Piebilde: Trešo vietu starp 1.līgas labākajiem spēlētājiem un starp labākajiem medijiem dalīja vairāki spēlētāji/mediji.

Balsojums par sacensību laureātiem
Balsojums par mediju laureātiem

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA
,

     [+] [-]

, 2013-12-14 21:46, pirms 10 gadiem
2013.gada Latvijas labākā futbola SPĒĻU ORGANIZĀCIJA - viena balss tika atdota arī par FC Marienburg.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-14 21:53, pirms 10 gadiem
Kā tas var būt, ka Šabala ir otrais LV labāko spēlētāju kopvērtējumā, bet Virslīgā, kur pirmo divu vietu ieguvēji ir Latvijas pilsoņi, ir vien trešais?

Kurā vietā bija Nauris Mackēvičs labāko žurnālistu balsojumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-14 22:23, pirms 10 gadiem
Riherts?

  +1 [+] [-]

, 2013-12-14 22:32, pirms 10 gadiem
Pēc balsojuma par žurnālistu/Mediju liekas, ka Novickis atšķirībā no Kosinkeviča ir pazīstams arī pirmajai līgai ne tikai Virslīgai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-14 23:40, pirms 10 gadiem
Rjotaro Nakano uzvārds ir Nakano...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-15 00:15, pirms 10 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Kā tas var būt, ka Šabala ir otrais LV labāko spēlētāju kopvērtējumā, bet Virslīgā, kur pirmo divu vietu ieguvēji ir Latvijas pilsoņi, ir vien trešais?

Kurā vietā bija Nauris Mackēvičs labāko žurnālistu balsojumā?
Lajuka favorīts.

     [+] [-]

, 2013-12-15 00:17, pirms 10 gadiem
Pertija met acis uz Milašēviču? Nebūtu jau slikti. Šabala visticamāk klubu pametīs, Karašauks arī ir viens no galvenajiem pretendentiem uz pārdošanu. Skonto paliktu ar Blanku un Gutkovski, kurš šīs sezonas beigās sevi neslikti Virslīgā pieteica. Vēl ir virkne jauno, bet gan jau, ka vajadzēs vēl vismaz vienu, divus papildinājumus ar vismaz Virslīgas līmeņa pieredzi.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-15 02:06, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Pertija met acis uz Milašēviču?
Bet protams!Metta par tādu skontas farmiņu palikusi!Tāpēc jau šamā treneris ir pie izlases piesaistīts!

  +4 [+] [-]

, 2013-12-15 02:19, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Da who cares PAR KO tas TOTO KARALIS Balsoja :
TOTO karalis(BOSS) ir guņa,pertijietis ir vien bandinieks šai spēlē!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-15 02:47, pirms 10 gadiem
Vai tad pučinkis ir tik labs ka tik pārliecinoši uzvareja balsojumā?
NULLE!Bez tiesnešu palidzības pat uz trijnieku FKV necerēt!Tad jau Intenbergs ir krietni vien labāks treneris!

  -1 [+] [-]

, 2013-12-15 12:44, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Bet protams!Metta par tādu skontas farmiņu palikusi!Tāpēc jau šamā treneris ir pie izlases piesaistīts!
Viens pats Gabovs no Mettas uz Skonto pārgājis, kāds tur fārmiņš? Nav jau tā kā DD un Ilūkste vai DD un Dinaburg kādreiz.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-15 13:50, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Viens pats Gabovs no Mettas uz Skonto pārgājis, kāds tur fārmiņš? Nav jau tā kā DD un Ilūkste vai DD un Dinaburg kādreiz.
Pagaidi biški!Lai puiki paaugas!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-15 15:56, pirms 10 gadiem
Milaševiča nākotne ir atkarīga no viņa personiskā uzstādījuma: būs pirmajā vietā mācības vai izlems profesionalizēties futbolā? Otrajā gadījumā pāreja uz kādu no vadošajiem klubiem būtu loģiska.
Savukārt Gabova gadījums ir no citas operas: viņš nebija Mettas audzēknis, bet Mettā viņam tika dota iespēja atgūties pēc smagas traumas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja