Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Noslēgušies pirmie PRO-UEFA treneru kursi Latvijā

Noslēgušies pirmie PRO-UEFA treneru kursi Latvijā
Foto: www.lff.lv

Aizvadīts Latvijas futbola vēsturē pirmais PRO-UEFA treneru apmācības process. Pirmajā reizē piedalījās 14 treneri.

Apmācību laikā tika aizvadītas 10 sesijas, kuru laikā treneri apguva praktiskās un teorētiskās zināšanas, stažējās ārzemju klubos, apmeklēja izbraukuma sesijas Lietuvā un Šveicē, aizstāvēja komandas pirmssezonas sagatavošanās plānu, spēļu analīzes darbu, gūto pieredzi ārvalstu klubos un diplomdarbu, kā arī kārtoja praktisko un teorētisko eksāmenu.

Pēdējo sesiju no 9. līdz 12.martam uzraudzīja UEFA Izglītības komitejas novērotājs Pjotrs Maranda un pieaicināts eksperts no Baltkrievijas – Baltkrievijas Futbola federācijas tehniskais direktors Mihails Vergejenko. Visā kursu garumā treneru pārbaudījumus vērtēja pašmāju ekspertu komanda: Jānis Skredelis (Latvijas futbola treneru asociācijas priekšsēdētājs), Aleksandrs Starkovs (LFF treneru komitejas priekšsēdētājs), Georgijs Gusarenko un Jurijs Andrejevs (LFF Izglītības daļas vadītājs).

Lai jaunos PRO-UEFA kursus un kursu absolventus atzītu par leģitīmiem, ir jāiziet procedūra, kuras laikā UEFA dažādās instancēs tiks apstiprināta Latvijas gatavība būt pilnvērtīgai UEFA Izglītības Konvencijas dalībvalstij. Šī procedūra sastāv no UEFA Izglītības komitejas sēdes, kas notiks 20.martā un kurā UEFA iepazīsies ar P.Marandas atskaiti par LFF kursu organizāciju un dalībnieku novērtējumu. Atskaite tālāk tiks nodota UEFA Attīstības un Tehniskās palīdzības komitejai, un gala apstiprinājums tiks saņemts no UEFA Izpildkomitejas.

2014.gada PRO-UEFA absolventu saraksts: Jurijs Popkovs, Viktors Ņesterenko, Mihails Koņevs, Jānis Intenbergs, Dainis Kazakevičs, Vladimirs Pačko, Marians Pahars, Jurģis Pučinsks, Vladimirs Babičevs, Vitālijs Astafjevs, Sergejs Pagodins, Aleksejs Jagudins, Andrejs Štolcers un Andris Riherts.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  +4 [+] [-]

, 2014-03-20 20:50, pirms 10 gadiem
Skredelis un Gusarenko tādi treneri teoretiķi: visu cieņu, bet kad viņi pēdējo reizi trenēja kādu komandu.

Apsveicu PRO kategorijas ieguvējus.

     [+] [-]

, 2014-03-20 21:23, pirms 10 gadiem
Principā gandrīz visi prominentie Latvijas treneri sarakstā + vēl jaunie censoņi. Skaidrs, ka kā izlases treneriem Paharam, Astafjevam un Rihertam šai sarakstā obligāti bija jābūt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja