Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

"Euro 2020" atlase: Islandei pēdējā iespēja kvalificēties

Andrejs Siliņš

"Euro 2020" atlase: Islandei pēdējā iespēja kvalificēties
Foto: AFP / Scanpix

Šovakar 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tiks aizvadītas septiņas spēles, iepriekšējā finālturnīra debitantei Islandei gaidāms izšķirošais mačs cīņā par ceļazīmi, izbraukumā tiekoties ar Turcijas valstsvienību.

H grupas līderes šobrīd ir Turcija un Francija, kas iekrājušas pa 19 punktiem, bet Islande seko ar četriem punktiem mazāk. Tas nozīmē, ka šī vakara spēle starp Islandei ir izšķiroša - tikai uzvara ļaus turpināt cīņu par finālturnīru, kamēr turkiem pietiks arī ar neizšķirtu, lai garantētu ceļazīmi. "Palicis pēdējais solis, taču mēs gribam paņemt trīs punktus un uzvarēt grupā," turku aizsargs Čaglars Sejindži norāda, ka mājās Turcija negrib samierināties ar minimālo programmu. Arī treneris Šenols Ginešs uzsvēra, ka kvalificēšanās finālturnīram ar spēli Stambulā savu skatītāju priekšā ir svarīgi.

Abu komandu mačā jūnijā Reikjavīkā islandieši guva divus vārtus jau pirmajā pusstundā un tika pie panākuma arī visā mačā (2:1). Abus vārtus guva Rostovas kluba aizsargs Ragnars Sigurdsons. Islandieši mācējuši turkus pieveikt arī viesos, turklāt visai nesen - 2017. gada rudenī Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Eskišehirā pat ar 3:0.

H grupas citā mačā Francijai kvalificēšanos jau šovakar garantēs uzvara mājās pār cerības zaudējušo Moldovu, ko izbraukumā sakāva ar 4:1. Francūžiem garantēta vieta arī gadījumā, ja Islande neizcīnīs panākumu. Vēl vienā grupas mačā Albānija uzņems Andoru, ko viesos apspēlēja ar 3:0. Abām izlasēm šī būs iespēja risināt mīklas sneiguma uzlabošanai kopumā, jo ne viena, ne otra vairs cīņā par finālturnīru nepiedalās.

Šovakar kvalificēties finālturnīram var arī Čehija, kam uzvara mājās pār Kosovu garantēs ceļazīmi. Abas tabulā atrodas līdzās un to starpā ir tikai viens punkts, līdz ar to kosoviešiem zaudējums nozīmētu garantētu dalību "play-off" kārtā, ne vairāk. Otrā A grupas spēlē Anglija ar daudz jauniešiem sastāvā uzņems Melnkalni. Angļiem garantēta vieta finālturnīrā neizšķirta gadījumā vai pat zaudējuma - ja Kosova piedzīvos neveiksmi Čehijā. Šī būs Anglijas tūkstošā oficiālā spēle.

Mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši mēģinās otro reizi gūt vārtus pret Portugāli - septembra mačā Viļņā zaudējums ar 1:5. Aktuālajiem Eiropas čempioniem portugāļiem cīņa par kvalificēšanos joprojām pilnbriedā. Ja serbi šovakar mājās zaudēs punktus pret uz citu pastarīšu fona visai labi spēlējošo Luksemburgu, tad Portugālei uzvara nozīmēs arī ceļazīmi. Viesos serbi pieveica Luksemburgu ar 3:1.

"Euro 2020" kvalifikācija, 14. novembris

LaiksGrupaSpēle
19:00H grupaTurcija - Islande
21:45A grupaČehija - Kosova
A grupaAnglija - Melnkalne
B grupaPortugāle - Lietuva
B grupaSerbija - Luksemburga
H grupaAlbānija - Andora
H grupaFrancija - Moldova