Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeksons: "Pēc sezonas beigām neplānoju atteikties no līguma ar "Knicks""

Rolands Eliņš

Džeksons: "Pēc sezonas beigām neplānoju atteikties no līguma ar "Knicks""
Fils Džeksons
Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA kluba Ņujorkas Knicks slavenais prezidents Fils Džeksons intervijā ESPN norādījis, ka neplāno izmantot līgumā paredzēta iespēju izbeigt sadarbību ar Knicks jau pēc šīs sezonas. Piedāvājam fragmentus no Džeksona sarunas par trīsstūra uzbrukumu, savas komandas sastāvu, Porziņģa potenciālu un mērķiem ar "Knicks".

Fils Džeksons par „Knicks” prezidentu kļuva 2014. gadā, kad noslēdza līgumu uz pieciem gadiem par 60 miljoniem ASV dolāru. Kopš tā laika „Knicks” izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi, bet komandā nomainījušies četri galvenie treneri – Maiks Vudsons, Dereks Fišers, Kurts Rembiss (pagaidu treneris), bet šobrīd galvenais treneris ir Džefs Hornačeks.

„Kāpēc izvēlējos Hornačeku? Viņš prot mācīties,” sacīja Fils Džeksons intervijā ESPN. „Interesējos par viņa gaitām jau kopš universitātes. Kad Džefs sāka profesionāļa karjeru, es prātoju, vai viņam pietiks fizisko spēju, lai izdzīvotu šajā līgā. Viņš atrada veidu. Viņš prot piemēroties. Man patīk, kā viņš runā ar jaunajiem spēlētājiem. NBA tagad ir daudz aizliegumu, cik daudz treneri var ietekmēt spēlētāju dzīves. Spēlētāji pavada daudz laika, nedomājot par basketbolu, un šobrīd pusstundas veltīšana, mācoties pieeju spēlei, ir kļuvusi gandrīz vai par lieku nodarbi. Taču Džefs kopā ar spēlētājiem piedalās jogas nodarbības, cenšas izmantot to. Par to uzslavēju viņu.”

Džeksons norādīja, ka pagaidām nemaz nedomā par iespēju, ka vasarā varētu izmantot līgumā paredzēto iespēju pārtraukt sadarbību priekšlaicīgi: „Vēlos panākt, lai „Knicks” atkal ir konkurētspējīga komanda. Vai man ir jāiegūst NBA čempiona tituls, lai varētu teikt, ka darbs paveikts? Nē. Mēs pamazām progresējam, man patīk daudzas lietas mūsu komandā. Taču daudzas lietas arī vēl jāpaveic.”

Džeksonam tika atgādināts par slikto situāciju Losandželosas „Lakers” sastāvā un vaicāts, kādēļ viņš netiecas atgriezt savu bijušo komandu slavas augstumos. „Viņi dodas pareizajā virzienā. Lūks Voltons (jaunais galvenais treneris) ir viņus saliedējis, viņa palīgs ir Braiens Šo, viņiem ir labs sastāva kodols. Man nekad nav bijis svarīgi, lai es tur atgrieztos un palīdzētu „Lakers” atgriezties virsotnē. It īpaši ne tagad. Man ir savs darbs un savas saistības. Bet iespēja izbeigt līgumu priekšlaicīgi bija paredzēta tikai tādēļ, ja līgā nobriestu lokauts, kas man nozīmētu palikšanu bezdarbībā.”

Runājot par Kristapu Porziņģi, Džeksons norādīja, ka latviešu uzbrucējam ir iespaidīgs talants, un Džeksons pats vēloties redzēt, lai tas tiek attīstīts basketbola laukumā: „Viņam jāiemācās izmantot savs unikālais augums dažādās situācijās, jo pretinieki noteikti centīsies izmantot pret viņu dažādas taktikas. Viņš vēl nav iemācījies ieņemt pozīciju, spēlējot ar muguru pret grozu, un noturēt to. Porziņģim šobrīd, spēlējot pret mazākiem aizsargiem, uzreiz jāizdara metiens, jo ir grūti uzsākt driblu. Uzskatu, ka viņš ir pietiekami spēcīgs, lai spēlētu „postā”. NBA ir bijuši daudzi garie spēlētāji, kuri pratuši lieliski spēlēt augstajā „postā”. Porziņģim vēl daudz jāmācās šajā ziņā, taču viņam ir vēlme to darīt, līdz ar to uzskatu mūs par laimīgiem, ka viņš ir mūsu komandā.”

Džeksons arī paskaidroja iepriekš medijos izskanējušās ziņās par viņa nesaskaņām ar Hornačeku, proti, Džeksons nevis ir bijis neapmierināts par „Knicks” pārāk reto trīsstūra uzbrukuma izmantošanu, bet gan bijis neapmierināts ar veidu, kā „Knicks” izmanto trīsstūra uzbrukumu: „Ja viņi to izmanto, tad vēlos, lai izmanto pareizi. Taču neesmu pārāk satraucies. Deriks Rouzs izlaida lielu daļu treniņnometnes, tāpēc arī var saprast, kāpēc mums šis tas nesanāk.”

Džeksons arī vēlējās uzsvērt, ka neuzskata trīsstūra uzbrukuma izmantošanu par svarīgāko komandas taktikā, bet gan pozicionālu basketbolu: „Mani interesē sistemātiska basketbola spēlēšana. Ja spēlētāji ieņem nepareizas pozīcijas, traucē viens otram, nerada partneriem iespējas izskriet uz metienu u.t.t, tad man jāsaka, ka tie ir basketbola pamati. Es nesaku, ka „šis ir nepareizi” un „tā nedrīkst”. Aicinu, lai parāda man lietas, kas darbojas. Ja mēs tikai skraidām apkārt bez plāna vai vienkārši palaižam garām iespējas, lai tikai kāds izmestu tālmetienu, tad es tur jēgu neredzu.”

Izmantotie resursi:
TrueHoop Presents New York Knicks president...

  -2 [+] [-]

, 2016-11-14 23:09, pirms 7 gadiem
Tā tad stulbais trīstūris tik drīz nekur nepazudīs. Besī, ka tāda komanda kā Knicks spēlē pozicionālu basi. Pagaidām liekas, ka Knicks izskatās labāk spēlējot tieši ātru basi ar ātru pāreju, protams, ka skrieties ar kkādu GSW viņi nevar, bet ar lielāko daļu austrumu komandu gan. Karoč neizskatās, ka Knicks kkas īpaši mainīsies šajos gados, ja paveiksies tad aizķersies aiz 8 vietas, jo sastāvs to ļauj.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-14 23:12, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Tā tad stulbais trīstūris tik drīz nekur nepazudīs. Besī, ka tāda komanda kā Knicks spēlē pozicionālu basi. Pagaidām liekas, ka Knicks izskatās labāk spēlējot tieši ātru basi ar ātru pāreju, protams, ka skrieties ar kkādu GSW viņi nevar, bet ar lielāko daļu austrumu komandu gan. Karoč neizskatās, ka Knicks kkas īpaši mainīsies šajos gados, ja paveiksies tad aizķersies aiz 8 vietas, jo sastāvs to ļauj.
"I don't care about the triangle. I care about systematically playing basketball."- Phil Jackson
Saproti,kā gribi

  +1 [+] [-]

, 2016-11-14 23:18, pirms 7 gadiem
Lieliska intervija - Fils atklāti atbild uz visiem jautājumiem, arī neērtiem, detalizēti izskaidro savus lēmumus un darbības, bez polikorektuma, nebaidoties ka atklās kaut kādus nevienam nezināmus noslēpumus par komandu ... pilnīgs pretstats daudziem mūsu puses treneriem-zvaigznēm - būtu obligāti jālasa!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-14 23:28, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: "I don't care about the triangle. I care about systematically playing basketball."- Phil Jackson
Saproti,kā gribi
Viņš negrib, ka sūdīgi spēlē trīstūri!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 00:46, pirms 7 gadiem
My main worry is quadrate!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-15 06:08, pirms 7 gadiem
Phils trijstūri neuzspiež, tik saka.ja to spēlē.lai spēlē labi..ja var uzvarēt ar citu sistēmu.tad lai spēlē ar to, galvenais lai nav no sērijas,kad Rouzs 22 sekundes bumbulē, tad iegrūž bumbu KP, tas met mešanas pēc, jo ir jāizmet un tas saucas uzbrukums